Samsungu v Q2 2015 klesli zisk i tržby

Samsung oznámil odhadované výsledky hospodárenia za druhý tohtoročný štvrťrok. Za horšími výsledkami môže byť nielen silnejúca konkurencia, ale aj problémy s dodávkami top modelu Galaxy S6.

Zlaté časy Samsungu už asi naozaj skončili. Aspoň to tak vyzerá podľa hospodárskych výsledkov za posledné kvartály. Nielen ten druhý tohtoročný, ale ani tie predchádzajúce nedokázali posunúť historické rekordy firmy smerom vyššie. No stále vykazuje čísla, o ktorých sa niektorým výrobcom iba sníva.

Ešte pred dvomi rokmi sa spoločnosť v druhom kvartáli chválila rekordnými tržbami, vlani sa už musela uspokojiť s menším ziskom. Tento rok očakváva Samsung opäť o niečo nižšie čísla. Podľa odhadov by mali byť konsolidované tržby na úrovni 48 biliónov kórejských wonov a konsolidovaný prevádzkový zisk 6,9 biliónov KRW.

ikona

Samsungu klesli v Q2 2014 zisky i predaje smartfónovSamsung zverejnil výsledky svojho hospodárenia za druhý tohtoročný kvartál. Pred rokom sa tešil z rekordných tržieb, tohto roku sa musí uspokojiť s nižším ziskom.

V rovnakom období minulého roka boli čísla lepšie: tržby mal Samsung vo výške 52,35 bil. KRW a prevádzkový zisk 7,19 biliónov KRW.

Podrobnejších výsledkov sa dočkáme koncom tohto mesiaca.

Diskusia k článku:

Lukas 07.07.2015 - 22:03

hm necudujem sa vobec

Lumiak62508.07.2015 - 12:58 Trvalý odkaz

Zisk aj tržby klesajú aj stúpajú. Teraz zatiaľ klesli. Niektorí výrobcovia sú v strate ako napr. Sony a niektorí v zisku ako napr. Huawei... Sony v smartoch začne skúšať šťastie s Windows 10 a Samsung má dobrý rozbeh pri Tizeme. Google to s Androidom 5.x pokazil a spoločnosti začnú odklon od Androidu a závislosti na Google.

Peto08.07.2015 - 13:07 Trvalý odkaz

Na opravu máš také tlačítko nalavo...

Celá diskusia 12 príspevkov