Orange: LG G4c, Samsung Xcover 550, BlackBerry Leap, Huawei P8 a P8 Lite v akciovej ponuke

Ponuka dotovaných zariadení Orangeu sa rozrástla o niekoľko zaujímavých kúskov. Dve štýlové novinky od Huawei, cenovo dostupný android strednej triedy z radu LG G4, odolný Samsung a dotykové BlackBerry.

LG G4c vychádza z vlajkovej lode G4. S top modelom má spoločné niektoré dizajnové prvky a jemne zakrivený displej, výbavou sa však radí do strednej triedy. Nájdeme tu štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz, 1 GB operačnú pamäť RAM, 8 GB vnútorný priestor rozšíriteľný microSD kartami.

Päťpalcový IPS displej dostal HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov, operačný systém Android beží v novšej verzii 5.0 Lollipop a je doplnený o grafické prostredie výrobcu. Osemmegapixelovému fotoaparátu nechýba prisvetľovacia dióda, nahrávanie Full HD videí, predná kamera ponúkne 5 Mpix snímač. Medzi špecifikáciami nájdeme 2 540 mAh batériu, podporu LTE, NFC, Wi-Fi, GPS, Glonass Bluetooth 4.1 i FM rádio.

ikona

Základné info: LG G4cModel s výbavou strednej triedy vychádza z vlajkovej lode G4 a ponúka 5'' HD displej, 8 Mpix fotoaparát s laserovým zaostrovaním, OS Android 5.0 Lollipop, podporu LTE, NFC a 2 540 mAh batériu.

LG G4c kúpite v Orangei od jedného eura, plná cena zariadenia je stanovená na 260 eur.

Samsung Xcover 550 spĺňa certifikáciu IP67čo by malo zaručiť, že vydrží polhodinový pobyt v sladkej vode do hĺbky jedného metra. Jeho odolnosť voči nárazom, vode a prachu oceníte v prašnom i vlhkom prostredí, pri outdoorových športoch alebo v náročnom teréne.

Telefón má klasickú konštrukciu s tlačidlovou alfanumerickou klávesnicou, ovládacím štvorsmerovým tlačidlom a 2,4-palcovým displejom s QVGA rozlíšením 240 x 320 bodov. Telefón ponúka len 128 MB úložného priestoru, nechýba však slot na pamäťové karty. Na snímanie fotografií a nahrávanie videí poslúži 3-megapixelový fotoaparát s prisvetľovacou diódou.

Vo výbave nájdete podporu EDGE, Bluetooth 3.0, MP3 prehrávač, svietidlo, budík, kalendár i FM rádio. Batéria disponuje kapacitou 1 500 mAh.

ikona

Základné info: Samsung Xcover 550Telefón klasickej konštrukcie odolný proti vode a prachu s alfanumerickou klávesnicou, 2,4'' QVGA displejom, 3 Mpix fotoaparátom s LED bleskom, slotom na microSD karty, podporou 3G, Bluetooth, FM rádiom a 1 500 mAh batériou.

Samsung Xcover 550 je dostupný od jedného eura, plná cena je stanovená na 100 eur.

Huawei P8 má štíhlu, elegantnú konštrukciu s kombináciou hliníka a skla. O výkon sa stará chipset HiSilicon Kirin 930, kde sú štyri jadrá taktované na 1,5 GHz a zvyšné štyri na 2 GHz. Pozornosť si zaslúži aj 3 GB operačná pamäť RAM, sklamaním môže byť 16 GB vnútorný priestor, no môžete si ho rozšíriť microSD kartou do veľkosti 128 GB.

V novinke beží operačný systém Android vo verzii 5.0 Lollipop spolu s používateľským prostredím EMUI 3.1. IPS displej s 5,2-palcovou uhlopriečkou disponuje jemným Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov a chráni ho odolné sklíčko Gorilla Glass.

Smartfón sa pýši dvomi kamerami: 13-megapixelovým zadným fotoaparátom s automatickým zaostrovaním, optickou stabilizáciou a duálnym LED bleskom a 8-megapixelovou prednou kamerou. K dispozícii sú rôzne fotografické funkcie, novinka láka hlavne na Light Painting, zachytenie svetla na fotografii netradičným spôsobom a výsledkom sú unikátne snímky.

Medzi zvyšnými špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.1, DLNA, NFC, 3,5 mm jack, rýchly microUSB port a 2 680 mAh batériu.

ikona

Základné info: Hiawei P8Nová vlajková loď s hliníkovým telom, hrúbkou iba 6,4 mm, podporou pre dve SIM karty, 5,2'' Full HD displejom, OS Android 5.0, osemjadorvým procesorom, 3 GB RAM, 13 Mpix zadným fotoaparátom, 8 Mpix prednou kamerou a 2 680 mAh batériou.

.

Huawei P8 kúpite v Orangei od 70 eur, plná cena zariadenia je 490 eur.

Huawei P8 Lite je určená používateľom, ktorí túžia po dizajne a softvérových vychytávkach vlajkovej lode, ale nechcú platiť vyššiu sumu. Zadný kryt je z plastu, nie hliníka, no neubralo to na kvalite zhotovenia konštrukcie. Slabinou produktu je snáď len veľmi lesklý 5-palcový HD displej, ktorého čitateľnosť v exteriéri patrí k priemeru. Výkon, ktorý zabezpečuje osemjadrový procesor vlastnej výroby s taktom 1,2 GHz a operačná pamäť 2 GB RAM sú zárukou svižného chodu systému a bezproblémovej práce aplikácií.

Operačný systém Android 5.0 Lollipop, obohatený o používateľské prostredie Emotion UI 3.1 a patrí k veľkým plusom smartfónu. Trinásťmegapixelový fotoaparát síce nemá optickú stabilizáciu ani funkciu Light Painting, za svoju kvalitu sa však nemusí pred konkurenciou hanbiť.

Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.1, NFC, 3,5 mm jack, dva sloty na SIM kartu (z toho jeden slúži pre microSD alebo SIM kartu) ani FM rádio. Kapacita batérie 2 200 mAh dnes nikoho neohúri, no na bežné používanie stačí.

ikona

Základné info: Huawei P8 LitePlastová verzia vlajkovej lode s výbavou strednej triedy dostala 5'' HD displej, osemjadrový procesor HiSilicon Kirin, 13 Mpix zadný fotoaparát, 5 Mpix prednú kameru, OS Android 5.0 s nadstavbou EMUI 3.1 a 2 200 mAh batériou.

Huawei P8 Lite je dostupný od jedného eura, plná cena smartfónu je 260 eur.

BlackBerry Leap je určené pre tých, ktorí hľadajú dotykový biznis smartfón s bezpečným úložiskom dát, šifrovaním a prístupom k firemnej infraštruktúre BES12. Medzi hlavné špecifikácie patrí dvojjadrový procesor s taktom 1,5 GHz, 2 GB operačná pamäť RAM, 16 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami a 5-palcový displej s HD rozlíšením 720 x 1 280 bodov.

Operačný systém BlackBerry beží vo verzii 10.3 a ponúka množstvo známych doplnkových aplikácií výrobcu. Fotografie a videá vo Full HD kvalite zhotovíte zadným osemmegapixelovým fotoaparátom s automatickým zostrovaním a prisvetľovacou diódou, na video chat alebo autoportréty využijete prednú 2 Mpix kameru.

Zvyšná výbava zahŕňa podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE so širokým spektrom frekvencií, Bluetooth, GPS, Wi-Fi, FM rádio, 2 800 batéria, 3,5 mm jack a microUSB konektor.

ikona

Základné info: BlackBerry LeapBiznis smartfón strednej triedy s 5'' HD displejom, dvojjadrovým 1,5 GHz procesorom, 8 Mpix fotoaparátom s AF, LED bleskom, LTE a 2 800 mAh batériou.

BlackBerry Leap kúpite v Orangei od jedného eura, plná cena je stanovená na 260 eur.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Anonym91 01.07.2015 - 19:35

Zabudli ste na Xperiu M4 Aqua, tá je tiež u operátora Orange v ponuke až od dnes.

Celá diskusia 1 príspevok