upgrade z oneplus 3T

  • 21 príspevkov
  • palo 03.06.2018 - 15:14

    Čaute, potrebujem poradiť s kúpou nového telefónu. Momentálne vlastním oneplus 3T. Chcel by som niečo nové. Najviac mi na 1+3t vadí slabý mikrofón a reproduktor. Pokiaľ chcem napr. používať skype, tak je to čisté utrpenie, pokiaľ nemám telefón max 20cm od úst, tak druhá strana skoro nič nepočuje. Toto sa riešilo aj na ofic stránkach a vraj bol problém s príliš agresívnym potlačovaním šumu - skončilo to tak, že sa téma uzavrela s tým, že to nedokážu vyriešiť :(. Pri hovore v aute napr. zo zadného sedadla nie je počuť na predné a ani druhá strana nepočuje. Toto som porovnával napr. s iphone SE, ktorý má manželka a bez problémov bolo čisto počuť. Proste ak je ten telefón trošku ďalej, tak je skoro nepoužitelný, pokiaľ človek nekričí. Kamera ma tiež moc neohúrila, hlavne vo vnútorných priestoroch s trošku horšími svetelnými podmienkami. Viem, dá sa ponastavovať manuálny režim ale telefón si ho nepamätá, takže to vždy treba nastavovať od znova. Zmenilo sa niečo z tohto v 1+6? Všade sa píše ako je výkonný atď. ale nikde nikto nerieši veci ako kvalita hovoru atď. Proste chcel by som prejsť na niečo nové, čo bude mať všetko dobré, čo je na 1+3T a vyrieši všetky (alebo aspoň väčšinu) nedostatky. :D Samsung ani Apple nechcem (mal som v minulosti a nebol som spokojný), cena nehrá rolu (pokiaľ je adekvátna k výhodám)

  • Simon23503.06.2018 - 23:32 Trvalý odkaz

    Huawei P20Pro najlepší fotomobil na celom trhu :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease04.06.2018 - 06:13 Trvalý odkaz

    A potom si sa zobudil z rukou v šerbli..
    Seth sa pýta na kvalitu hovoru "hands free".
    Je tu zopár majiteľov OnePlus 6, možno budú vedieť povedať, či sa v tomto smere čosi zlepšilo. Ale pochybujem.
    Čo sa týka výkonu (nie kvality) reproduktora
    Najlepšie výsledky boli namerané:
    Pixel 2XL
    Nokia 8
    Huawei Mate 10 Pro
    OnePlus 5T
    BlackBerry KeyOne
    LG V30

    Foťák je podľa nezávislých testerov najlepší u Pixel 2 XL a Galaxy S9+

    Prajem šťastný výber.

    Simon23504.06.2018 - 09:09 Trvalý odkaz

    Nieje náhodou najlepší foto mobil P20pro :)

    Matej04.06.2018 - 11:49 Trvalý odkaz

    inak len moja skusenost : HTC 10 ma 2 repro, priemernej hlasitosti ale zase nadpriemernej kvality. Oproti tomu Mi A1 ma jeden ovela hlasnejsi reprak, ale menej kvalitny, pri sledovani medii je citit rozdiel, ze prijemnejsie sa pocuva to HTC, aj ked je znatelne slabsie.
    Mozno stoji za uvahu U12+, mikrofony by tam mali byt dost dobre, rovnako ako repro a fotak. Ked teda nechces samsung, u mna bude asi S9+ dalsia volba, kedze konecne aj oni pouzili stereo repro a hra to dobre

    palo04.06.2018 - 21:44 Trvalý odkaz

    Ďakujem všetkým za rady. Budem rád, ak sa tu ozve aj niekto, čo vlastní 1+6 a povie, že všetko vylepšili a niet sa čoho báť, rád by som mu zostal verný :).
    Pixel si chcem už dlhší čas kúpiť, ale všade čítam o nejakých problémoch s displejom, tak ešte váham a cena je tiež pomerne vysoká na to, že je to minuloročný hw. P20pro alebo p20 je tiež medzi kandidátmi na kúpu, trošku ma ale odradil durability test, keď telefónu hneď praskol display od jedého okraja po druhý pri ohýbaní - už vidím, ako ho mám vo vrecku a sa pozabudnem a čupnem si :). Ten mate 10pro má celkom dobrú cenu a okrem kamery by mal byť dosť podobný p20pro (ale to ohýbanie prežil v poho), síce neviem ako je to u huawei s updatami ale tak na rok-dva by som snáď mohol byť v suchu, poprípade počkať na mate 20?
    Ešte čo to musím prečítať o nokii, blackberry a lg - veľa ľudí sa sťažuje u lg na príšerné UI a slabú výdrž baterky, čo by bol pre mňa dealbreaker. U 1+ ktorý mám teraz, je tá baterka paráda.
    No, mám nad čím premýčľať a čo ešte čítať, ešte raz dík všetkým za rady :).

    palo07.06.2018 - 12:06 Trvalý odkaz

    Zúžil som to na Mate 10 pro vs LG V30, huawei má aj orange a môžem ho mať za 440e, lg stojí 580. Zatiaľ som viac naklonený huawei kôli cene (za tú cenu viac RAM, 128GB a výkonovo by mali byť podobné).

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease07.06.2018 - 20:06 Trvalý odkaz

    zvláštne, vo volnom predaji sú tie ceny skôr naopak.

    palo07.06.2018 - 22:20 Trvalý odkaz

    Tak z toho orange nič nebude, zobral som nakoniec bez telefónu, radšej kúpim telefón samostatne.
    Našiel som aj V30+ so 128GB.

    Čo je podľa Vás lepšie? Mate 10 Pro za 638e alebo LG V30+ za 639e ?:) - stále sa medzi nimi neviem rozhodnúť, huawei som mal v ruke a bol super, ten V30 som síce nemal v rukách, ale veľmi sa mi páči. Na hranie hier si myslím stačia oba telefóny, potrebujem aby tiež boli lag free a s dobrou kamerou - netreba mi najlepšiu, proste len na bežné rodinné foto ale tak aby ma nesklamala a keď fon vyťiahnem z vrecka aby som to nemusel 5minút nastavovať aby tá foto stála vôbec za niečo. Po zvukovej stránke a v kvalite hovoru by mali byť oba slušný updgrde z mojej 1+3T.

    Knoxville07.06.2018 - 22:23 Trvalý odkaz

    Kup Oneplus 6 radsej.Este aj usetris..

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne07.06.2018 - 23:05 Trvalý odkaz

    Huawei ma fajn hovory, mal som tu cest iba s P8 lite a P9 lite, ale bolo to celkom fajn, rozhodne nadpriemer. Mate 10 by mohol byt zaujimavy, neviem o kolko je kvalita lepsia/horsia.

    @Knoxville, je to logicka volba, ak vsak ma zlu skusenost so znackou, nech skusi nieco dalsie. Ja by som ale volil neaky znamy eshop s bezproblemovym vratenim tovaru do 14 dni.

    palo08.06.2018 - 03:22 Trvalý odkaz

    @Knoxville - ani nevieš, ako často nad tým uvažujem :) - ten výkon a svižné prostedie je super. Ak by sa tam ale vyskytol nejaký problém pri volaní (veľa ľudí sa teraz sťažuje na zrušenie hovorov), tak ma s ním žena vyhodí. Už teraz je jej ten telefón skôr na smiech kvôli mizernej kvalite skypu a hlasnému hovoru (na foťák sa tiež vždy nedá spoľahnúť).

    @Wayne - známy eshop kôli cene alebo kôli tomu vráteniu? Už som to skoro kúpil cez jeden známy eshop na heureke, ale po tom ako som nevedel prísť na to, prečo je u troch tých istých modelov rôzna cena (u každého bolo, že je nový tak neviem prečo ten rozdiel) som to vzdal a asi to kúpim cez NAY alebo Alzu. Rozdiel tam je 100e ale lehota vrátenia do 14dní ostáva a aspoň som si istejší, že to nebude niečo odkúpené alebo s porušenou zárukou (aj keď ten eshop bude poskytovať 2roky)

    Už končím s pozeraním recenzií a idem drichmať, snáď sa mi zajtra podarí konečne rozhodnúť a kúpiť nejaký mobil konečne :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease08.06.2018 - 10:27 Trvalý odkaz

    Libertex taká cena tam bola ešte pred predstavením V35. ale iné som chcel, Setth evidentne nie je cieľová skupina najnižšej ceny..
    Keďže má špeciálny problém potrebuje to vyskúšať, aby mohol fon bezproblémov vrátiť.
    Sám som zvedavý ako to dopadne a či taky mobil existuje?
    Bezproblémové hlasité volanie 1~2m od mikrofónu..

    palo08.06.2018 - 11:27 Trvalý odkaz

    Na mojej starej galaxy S4 to bolo v pohode, ak som si zabudol handsfree, tak som položil telefón na vedľašie sedadlo v aute - ja som počul a aj druhá strana (jasné, že som to tak nerobil stále, ale v prípade núdze :D ). Manželka má iphone SE a tiež sa dá tak v poho volať - oneplus mám na kolenách, poprípade ho mám v ruke aby som rozumel a často sa musím opakovať. Pri volaní na skype napr. ak mám telefón v ruke a žena niečo povie, druhá strana ani nevie, že niečo hovorí a to sedí vedľa mňa (telefón tak 30cm od nej). Na S4 aj SE može niečo zakričať z vedľajšej izby a druhá strana väčšinou aj rozumie, čo hovorí, minimálne vedia, že vôbec niečo povedala. Každopádne dám vedieť ako to dopadne. Už som bol na pevno rozhodnutý pre mate 10 pro kým som tu nevidel tú ponuku od Libertexa :D. Máte s tým shopom dobré skúsenosti? S LG začínam byť pomerne zmätený s tými ich modelmi, niečo sa tu predáva, niečo nie ale bude, niečo ani nebude. čČovek potom nevie, či radšej nepočkať na nový model, ale to je asi začarovaný kruh s každým mobilom v dnešnej dobe (oneplus každého pol roka napr.)

    Díky moc za rady páni (dámy?) :)

    palo14.06.2018 - 16:40 Trvalý odkaz

    Len menší update - kúpil som mate 10 pro za 517e. Zatiaľ maximálna spokojnosť. Trošku si zvykám na UI, nie je vyslovene zlé, len niektoré veci mi tam vadia, resp. nie som na ne zvyknutý :D. Ináč všetko ostatné(baterka, displej, kamera atď. lepšie ako na 1+3T ). Najviac ma ale dožiera ten snímač na zadnej strane, pokiaľ pridajú v nejakom update možnosť zobudiť telefón poťukaním po displeji, tak nepoviem zlého slova na mate :).

    No a k tej kvalite hovoru - neskutočný rozdiel. Tam, kde som musel mať 1+ v ruke v aute a hovoriť hlasnejšie aby ma vôbec bolo rozumieť, tak teraz si nechám telefón kľudne aj na zadnom sedadle a krásne počujem ja aj druhá strana. Skype taktiež bez problémov keď niečo niekto zakričí z druhej izby, aj tak je to počuť. Môžem ho nechať aj 2m od seba a hovoriť normálnym hlasom a nemusím behať s telefónom ako s mikrofónom pri ústach.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease14.06.2018 - 21:26 Trvalý odkaz

    A čos nezobral radšej Mate 10 (bez pro). Čítačka vpredu, 3.5mm Jack, microSD slot, väčší displej s väčším rozlíšením.

    palo15.06.2018 - 15:03 Trvalý odkaz

    V prvom rade u nás nie je dostupný a nechcel som riskovať kúpu niekde zo zahraničia. Neviem ako je to potom u nás s podporou, poprípade reklamáciou. Kúpil som ho z eshopu, ktorý má kamennú predajňu/výdajňu kúsok od môjho bydliska. Ak by sa predával aj u nás, tak asi skúsim tú verziu bez pro ak bola porovnateľná cena. Na amazone stojí 530 dolárov 64GB verzia, 128GB verziu som nenašiel.
    K tým rozdielom - 3,5mm jack mi na moje prekvapenie vôbec nechýba, microSD je síce super, ale rýchlosť sa aj tak nevyrovná internému úložisku, takže pri 128GB mi tiež nechýba (nechýbala mi ani pri 64GB). Porovnať dislej neviem, lebo som tuším na živo IPS dispej na telefóne nemal. No a tá čítačka...tak tú by som asi bral, alebo si musím ešte zvyknúť :) - každý uprednotňuje niečo iné, vo veľa recenziách je práve čítačka vpredu braná ako nejaký prežitok alebo negatívum, tak som chcel vedieť, aké to je v skutočnosti praktické :)

    K tomu displeju - je to predpokladám ako u počítačov nie? Že čím vyššie natívne rozlíšenie, tým horšie idú napríklad hry pri rovnakom HW a v prípade zníženia rozlíšenia to vyzerá horšie či? - v takom prípade je síce vyššie rozlíšenie displeja super pri foto/video ale hra bude lepšie vyzerať a behať na FHD mobile ako na QHD s rovnakým výkonom (a v prípade zníženia rozlíšenia na FHD bude vyzerať rozostrenejšie). Alebo je to u smartphónov inak?

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease15.06.2018 - 15:52 Trvalý odkaz

    všetko sa dá "omluviť" ak človek chce
    tiež mám na jednom fone čítačku vzadu, ale nebudem tvrdiť po skúsenostiach s čítačkou vpredu, že je to prežitok a klamať sa, ó zrazu je to lepšie, lebo viem že NIE JE..
    s displejom máš v podstate pravdu a k tomu FHD amoled bude mať nižšiu spotrebu. je to tak 50/50

    Enjoy new fon

    palo20.06.2018 - 23:51 Trvalý odkaz

    @Mental.disease - mas pravdu, sam si chcem najst nieco pozitivne aby ma to tak nestvalo, je to lepsie napr. pri vyberani z vrecka....ale inac je ta zadna citacka na prd :)

    @Knoxville - aj tak dik za info no takych updatov bolo viac aj u 3T a nic sa nezmenilo, u obsirnejsich recenzii pisali aj u 6tky ze ma slabsi mikrofon. Este mozem ten mate 10 pro vratit (este mam 2 dni :) ) a aj som o tom uvazoval ale neviem o nicom do 500e za co by sa to dalo vymenit aby to bolo lepsie. Jedine ze este trochu pockat kym nieco nove nebude ale to mozem povedat aj potom atd. V podstate jedine preco by som huawei vymenil je vykon v hrach, ktory je "len" o trochu vyssi ako u 3T, u 6 to musi byt parada len keby niekto presne vedel porovnat tu kvalitu hovoru a citlivost mikrofonu :)