iPhone 7 vs iPhone 8

  • 10 príspevkov
  • Peter 26.05.2018 - 16:36

    Ahoj, rozmyslam do ktoreho z uvedenych telefonov ist. Klucove body kvoli ktorym sa neviem rozhodnut su: 1. Bateria - pocul som vela kritiky na bateriu v iPhonoch, ale hlavne co sa tyka 7cky. IP8 je na tom vraj lepsie, a v pohode vydrzi cely den. Pouzivam telefon hlavne na internet, cca 2 hodiny denne, sem tam nejaka fotka, pokial som na vylete su to hlavne fotky :). A potom hudba, tej venujem asi 0.5 - 1h denne. Bol by som rad, ak by sa vyjadril nejaky majitel IP7 (nie PLUS) ako je na tom s bateriou on :) 2. Fotoaparat - obcas chodievam na dovolenky a vylety, kde namiesto fotoaparatu pouzivam telefon, takze od telefonu ocakavam, ze bude produkovat pekne snimky, co splnuje ako IP7, tak aj IP8. Akurat 8cka trocha lepsie :) 3. Kapacita - Toto je momentalne kamen urazu, pretoze rozpocet mi dovoluje zakupit bud 128GB IP7 alebo 64GB IP8. Ak by rozpocet bol trocha vacsi, urcite by som bral 256GB IP8. Teraz sa obavam ci by mi na hudbu, fotky, a nejake custom data 64GB stacilo. No ak by na tom ta 7cka bola s bateriou fakt zle, som ochotny urobit kompromis, a "uskromnit" sa so 64GB. Takze na zaver otazky (idealne pre vlastnikov, alebo ludi ktory s telefonmi maju realnu skusenost): Ako by ste zhodnotili vydrz v tychto telefonoch? Ako dlho vam vydrzi bateria na jedno nabytie, pri priemernom pouzivani ake som spominal vyssie? Dakujem za odpovede! :)

  • ondrakomous26.05.2018 - 16:57 Trvalý odkaz

    iphone 7 ma skvělou vydrz, muj odhad je tak o 20-30% vyssi jak 6s, jestli prezijes den to nevim, znam lidi, kteří nabiji 3000 baterku 2-3 za den. pokud je pro tebe vydrz opravdu dulezita, tak se zamer na vetsi iphone 7 plus, ale předem te upozornuji, ze je to spis tablet, dneska se takovy ramecky a tlačítka moc nenosi, na druhou stranu je to prakticky pro uzivani.

    pokud si koupis novy iphone 7 bat se nemusís, zalezi jak si optimalizujes IOS, musíš v první rade odinstalovat facebook, zakazat aktualizace na pozadi, vypnout siri, další bod je nastaveni polohových služeb-vse povypinat, ono se to nezda, ale pokud se s IOS naucis pracovat nezere prakticky vůbec, telefon si vezme energii jen při zatezi a v tom je 7 dobra, zere podstatne méně jak starsi iPhony.

    co se tyka uloziste, tam problem mit muzes, pokud budes napr. natacet, používat live photos, zabira to obrovsky mista, 128 bych si nekoupil, preplaci se hodne, 64 je takovej zlatej stred. 32-je opravdu malo, prakticky nepouzitelny.

    iphone 8-proc bych si nekoupil, protože je uzivatelsky velice tezce opravitelny a pokud by se mi napr. stalo, ze mi zamitnou zarucni opravu, nevim co bych s tim delal a mel bych opravdu strach nosit iphone 8 bez pouzdra s temi skleněnými zady. kovovy zada 7 snesou nesetrny zachazeni, hlavne cerna matna, pak staci jen sklo na display a ses vicemene za vodou.

    Peter26.05.2018 - 17:13 Trvalý odkaz

    ondrakomous dik za odpoved. Co sa tyka iphonu 8 tak padov sa az tak nebojim. V nejakych drop-testoch vydrzal rovnako ako iphone 7, ale bez puzdra sa ho tiez nosit nechystam :) iP plus urcite nechcem, pride mi to uz moc velke, klasicky iphone som si skusal v predajni a perfektne mi sedi do ruky, otazka uz je len ktoru generaciu mam kupit

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne26.05.2018 - 19:25 Trvalý odkaz

    128GB iPhone 7 je podla mna lepsia volba. Ona toho osmicka zas tolko naviac nema. A urcite si kup k nemu airpods. Mam ich nesiac ale je to asi najlepsie prislusenstvo co som kedy kupil

    Peter26.05.2018 - 22:35 Trvalý odkaz

    @wayne mas 7cku? ako hodnotis vydrz?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne26.05.2018 - 22:59 Trvalý odkaz

    po roku a pol to nie je ziadna slava. Pri vytazeni najma hrami ide vydrz rapidne dole, zdravie baterie mam na 90%. ale ma velmi dobry stand by, ak si trochu davam pozor den vydrzi v pohode. Na iPhone ale trcia kable skoro z kazdej strany tak ho nemam problem dobit.

    ondrakomous27.05.2018 - 13:20 Trvalý odkaz

    youtuby jsou podplaceny, jeden pad na beton a je po nem, tomu ver. vůbec se to neda srovnávat s iphonem 7, matny kov u 7 se nepatla, neklouze v ruce, vydrzi desitky padu. problem je skleneny zada iphonu 8 nejdoou uzivatelsky vymenit, je tam vic takových chuťovek, třeba tlacitko, pokud se pokazi mas smulu. vůbec se to neda srovnávat třeba se samsungem, kdy na s8,s9 kdy koupis za par korun a zvladnes to vymenit sam.

    Tomáš27.05.2018 - 13:22 Trvalý odkaz

    2 týždne mam 7čku a spokojnosť určite neolutuješ, bateria mne osobne vydrži 2 dni bežneho použivania samozrejme nieje problem ju vyšťaviť za par hodin ak budeš mať jas na maximum zapnute data, polohu budeš pozerať videa tak bateria pojde rýchlo dole.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease29.05.2018 - 15:10 Trvalý odkaz

    "znam lidi, kteří nabiji 3000 baterku 2-3 za den"
    :-))