Huawei P20 vs. OnePlus 6

  • 3 príspevky
  • Richard Hombauer 22.05.2018 - 17:31

    Čitateľ Daniel sa pýta: "Už dlhší čas uvažujem o kúpe nového mobilu pretože ten môj už má cez 3r. Poprezeral som kopu telefónov. Keď som už bol rozhodnutý tak sa ukázalo iné zariadenie ktoré ma zaujalo. Konkrétne sa momentálne rozhodujem medzi Huawei P20 a taktiež novinkou OnePlus 6. Vedeli by ste mi v tomto poradiť? Ďakujem."

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.05.2018 - 17:46 Trvalý odkaz

    Huawei je taky viac "domaci" je nanho viac lacnejsieho prislusenstva a pocit ze je tu hned "po ruke". Oneplus je skor exotika, ak si nekupi (drahe) prislusenstvo pri kupe, zaplace neskor, alebo bude cakat na tovar z ebayu. Ja by som sa exotiky nebal, moje 2.5 rocne skusenosti s Oneplus telefonmi su vacsinou kladne a nebal by som sa ich odporucat znamym, poznam 3 ludi, ktori si kupili 5T a boli nadseni, jeden dokonca vzal moju 5 pre manzelku, ktora nan presla z huawei p10 a pochvaluje si. Taktiez citit pri Oneplus podporu zo strany vojvarov, betaverzie s novinkami vychadzaju raz za 1-2 mesiace, pravidelne velke aktualizacie su 3-4 za rok (myslim). Taktiez je Oneplus 6 vdacnejsi smerom k experimentom s odomknutym bootloaderom, kde to firma nevnima ako porusenie zarucnych podmienok.

    TL;DR Huawei, ak chces mat telefon z kamennej predajne a distribucnu siet dostupnu na "dva kroky", Oneplus, ak chces vykon a rychlost s minimom doinstalovanych aplikacii.

    FYI, Oneplus ma v EU zaruku 2 roky normalne ako kazdy telefon bezne dostupny v kamennom obchode.

    Peter22.05.2018 - 18:18 Trvalý odkaz

    Pri týchto dvoch smartfonoch by som určite hned siel do 1+6. A este aj usetris.
    Keby to bol P20 Pro, tak by som bral P20 Pro.