Oneplus 6

  • 7 príspevkov
  • Dano 05.06.2018 - 16:48

    Ahojte.Chcem sa spýtať na názor,skúsenosti z používania pri výbere smartphonu .Ak máte nejaké ,veľmi by mi to pomohlo.Obzvlášť by som sa chcel spýtať na výdrž batérie ,fotoaparát a celkový dojem .Poprípade sa chcem spýtať,či ešte počkať na Xiaomi mi 8,ktorý má podobné parametre alebo nie.Cenový stroj je tých 550€.Za každú odpoveď ďakujem.

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne05.06.2018 - 17:19 Trvalý odkaz

    Mi8 bude zacinat niekde na 700€. OP6 som mal v rukach iba chvilu - je to "klasicky" oneplus, dobre sa drzi, ma obrovitansky displej, fotoaparat je lepsi priemer. Nic svetoborne, ale na bezne fotenie vyletov a statickych zaberov, makra je to ok. na akcne fotky deti zabudni, pri slabsom svetle nenadchne, ale ani nesklame, snimky sumia, je to znesitelne. Za 550 mas leskly 6/64 s karbon krytom za 20 eur (sandstone nie, je hrubsi a preto lacnejsi) a aj donaskou. Nic lepsie co sa tyka vykonu za tie peniaze nekupis. Potom je tu este druhy pohlad na vec - co s telefonoom robis a ako ho pouzivas a ci by si bol vymenit cisty vykon a rychlost za nejake ine vlastnosti - vodeodolnost, QHD displej, absencia 3.5mm jacku, atd... Mi8 startuje podla mna neskoro a za blbu cenu pre EU. Ak sa zmieris s tym ze nemas uplne vsetky najmodernejsie technologie, a telefon ti vydrzi tak den pri aktivnom pouzivani, kludne si ho kup. Pre mna bola velka vyhoda ze sa nabijal rychlo aj pri pouzivani a nezohrieval sa. Mozno niekto z kolegov moje nazory vyvrati a napise ti k tvojmu rozhodnudovaniu nieco viac. Za mna urcite Oneplus 6. Xiaomi Mi 8 by som si _MOZNO_ kupil, ak by bol dostupny bez MIUI. Som fanusik oneplus a ich cielova skupina, produkty ktore skladaju (1, 3, 5) mi plne vyhovovali.

    palo05.06.2018 - 18:00 Trvalý odkaz

    A ktorý by si odporúčal na "akčné fotky detí" (svojho dieťaťa podotýkam, aby to zle nevyznelo :D )? S týmto mám problém u oneplus 3T (okrem pár ďalších) a hľadám náhradu

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne05.06.2018 - 19:35 Trvalý odkaz

    Samsung určite. Tie ostria rýchlo. Najlepšie fotky deti mám s S7 edge, mall som ho asi tri mesiace, vsadili mi na ňom niektoré veci ale foťák mal perfektny

    palo05.06.2018 - 23:43 Trvalý odkaz

    To isté bol aj môj problém so starším galaxy, foťák super ale tie veci čo mi vadili to nevyvážilo :).
    Oneplus je rozhodne o výkone, tam nemôžem povedať jediné zlé slovo. Ale po viac ako roku používania sa tie maličkosti kopia a nakoniec to tiež preváži klady. Už mesiac čumím na recenzie a porovnania rôznych fonov a vyzerá to tak, že buď si nekúpim nič, alebo budem musieť zatnúť zuby a urobiť niekde kompromis. Mám pocit, že práve v tomto čase má každý mobil nejakú vadu, ktorá by mi vadila a musel by som si zvykať :D.

    Aby som nebol stále len OT - u tej 1+6 je vraj problém s tým, že ak hovor prepnem na repro, tak ho stíší a nepomôže ani opätovné prepnutie na tichý režim. Jediné riešenie je zložiť a zavolať zase. Ale vraj to porieši update.

    Peter06.06.2018 - 15:40 Trvalý odkaz

    Ja som k OP6 kupil kryt Sandstone, ktory je sice o mm hrubsi, ale absolutne na nom nevidno odtlacky prstov. Na OP3 som mal karbon, ktory vyzera lepsie,ale vidno odtlacky a je smyklavejsi. K fotaku: aj na OP3 aj na OP6 mi bohate staci, na fotky mam zrkadlovku.

    palo06.06.2018 - 19:59 Trvalý odkaz

    K tomu problému, čo som spomínal sa vieš vyjadriť? Dá sa vlastne používať prepnutie hovoru na reproduktor?
    Ako je to s potlačovaním šumu, s ktorým bol u OP3T problém? Je dobre počuť (či ťa druhá strana dobre počuje) aj keď je telefón napr. 1-2m od teba?