Neprichádzajúce SMS

  • 8 príspevkov
  • Kristián 10.06.2015 - 13:13

    Dobrý deň, Chcem sa Vás opýtať, či sa niekto nestretol a poprípade nevie riešiť tento problém. Priateľka má iPhone 4 a včera mi od nej zrazu prestali prichádzať SMSky (mám Xperiu SP). Skúšal som jej poslať SMS ja, normálne jej prišla, poslal som z jej mobilu sebe a mne neprišla a iPhone nevyhodil žiadnu hlášku o nedoručení SMS, tvári sa ako keby mi ju normálne doručil. Reštartoval som si telefón, vybral a znova vložil SIM kartu a stále nič, tak som napísal kade komu nech mi skúsia poslať správy a všetky mi pekne prišli aj z Androidov aj z iPhone-ov. Skúsili sme z priateľkinho mobilu poslať SMSku na moje staré číslo (stará SIMka je v Nokii 6020) a SMS tam normálne prišla, poslali sme ešte jednu na iný mobil a taktiež správa normálne prišla. Ja mám v Xperii najnovší oficiálny Android 4.3, žiaden root, priateľka má v iPhone tiež najnovší iOS, jailbreak spravený nemá. Už v minulosti sa nám stalo asi dvakrát, že mi prišla od nej iba polovica SMSky, alebo bola SMS pozmenená (úplne iné vety na konci sms, iné slová, ktoré vôbec nesedeli do kontextu), ale neriešili sme to, odvtedy s tým problém nebol, až teraz toto. Za skorú odpoveď ďakujem :)

  • zemiak10.06.2015 - 13:27 Trvalý odkaz

    Mate aktivne Apple iCloud konto, kde bolo prihlasene telefonne cislo z Xperie? Mozno ste predtym mali iPhone a presli na Xperiu?

    Kristián10.06.2015 - 13:40 Trvalý odkaz

    Mám aktívne Apple iCloud konto, ktoré som zakladal ešte asi 3 roky dozadu na iPade a v tom čase som vlastnil dve O2 karty - jednu som mal v telefóne a fungoval som na kredite a druhú som mal v iPade a tú som využíval iba na internet, ale tá na ktorej bol internet je už zrušená a číslo z tej prvej, na ktorú som si dobíjal kredit som si preniesol pred rokom a pol do Orange-u a na tom čísle fungujem stále. Priateľka je v O2.

    ondrakomous10.06.2015 - 14:20 Trvalý odkaz

    tohle sem jednou zazil s klientem, neustale mi tvrdil, jak mi psal, volal, dokonce jsem si kvuli tomu poridil nejeden novy mobil, pak jednoho dne prisel fakt nepricetnej a tvrdil, ze mi pred chvili volal, ze sem to zase nezvedal, podival jsem se do jeho mobilu a on mel ulozeny moje stary cislo, ktery bylo cca. 2roky deaktivovany.

    Kristián10.06.2015 - 14:30 Trvalý odkaz

    :D tak to "poteší", ale v tomto prípade je číslo určite správne

    Kristián10.06.2015 - 16:42 Trvalý odkaz

    Nie je tam podpora pre Slovensko :( a to číslo, ktoré som mal prihlásené do iMessage je už dlho deaktivované. Bol som v meste a zašiel som sa opýtať do Orange, či nevedia pozrieť či nemám blokované to číslo z ktorého mi nechodia SMS ale vraj oni toto spraviť nevedia, ale mám skúsiť dať SIMku do iného mobilu a potom naspäť do svojho, vraj to veľa ľuďom pomohlo a oni sami vraj netušia prečo sa to niekedy stane, že sa niekomu zablokuje nejaké číslo. Akonáhle príde domov niekto, kto má mobil s MicroSIM tak to skúsim a napíšem sem, či to pomohlo :)

    Kristián10.06.2015 - 19:55 Trvalý odkaz

    Takže vybral som svoju SIM kartu, strčil som ju do sestrinho mobilu, nedialo sa nič, tak som ju vytiahol a dal naspäť do svojho mobilu a po poslaní správy z toho priateľkinho mobilu mi prišli všetky tie zvyšné správy, ktoré mi predtým nedoručilo (okrem jednej) + tá čerstvo poslaná, takže vyzerá to, že to opäť funguje :).