Nefunkčné bluetooth rSAP

  • 3 príspevky
  • ErosKE 23.05.2018 - 08:07

    Zdravim, mám Moto z2 play a nefunguje mi spárovanie s autom VW bluetooth rSAP, Handsfree/Audio funkčné. Diky za info, keď máte nejaké skúsenosti...v Lenovo mi servis. technik neodporučil Root, keďže stratím záruku na mobil.

  • Richard Hombauer23.05.2018 - 12:53 Trvalý odkaz

    Podla mňa ho tvoj smartfón jednoducho nepodporuje. Toto sme o rSAP písali v roku 2013:

    SIM Access Profile – Profil rSAP by mal nahrádzať v minulosti známe autotelefóny, ktoré vyžadovali samostatnú SIM kartu a boli pevnou súčasťou výbavy automobilu. Aby aktuálny "autotelefón" nepotreboval samostatnú SIM-ku, systém v automobile využíva prístup k SIM v mobilnom telefóne. Je to odlišný spôsob riešenia hansfree ako v prípade HFP profilu. Je špecifický pre niektoré automobilky. Trochu problematické je to s podporou rSAP profilu u aktuálnych smartfónov a zariadení. Kým v minulosti telefóny a smartfóny vybavené technológiou Bluetooth takmer úplne podporovali aj protokol rSAP, u aktuálne dostupných operačných systémov je situácia pomerne komplikovaná a podpora veľmi obmedzená.

    Viac v článku: http://www.fony.sk/clanky/7999-co-je-to-bluetooth

    Pátral som po informáciách aj ďalej a našiel som len staré stránky venované rSAP. Napríklad túto, kde je aj návod, ako po roote rSAP doinštalovať:

    http://www.android-rsap.com/bluetooth-sim-access-profile.html

    Ja si myslím, že SAP nemôžeme čakať od žiadneho Dual SIM telefónu.

    ErosKE23.05.2018 - 21:23 Trvalý odkaz

    Diky za info,to už som približne vedel,že s tým bude väčší problém,len ma hnevá,že som zobral dualsim a vôbec mi to netreba a manželkin Samsung A5 ide parádne...ešte teoreticky klonovat sim kartu a strčiť ju natvrdo do auta.