HTC One mini 2 - luxusná stredná trieda pre trpezlivých

  • ondrakomous 14.06.2014 - 17:19

    dobrej telefon, o tom zadna, htc to zase zabili cenou.

  • Adaptec14.06.2014 - 20:09 Trvalý odkaz

    Čakal som s kúpou htc one mini na parametre, a pred mesiacom som kúpil jednotku za 290 EUR v čiernej farbe. Praskanie okrajov je neduh len bielej farby, nečudo, že sa už nepredáva. Zatiaľ spokojnosť, a aj s kvalitou fotiek. Občas sa mi však stane, že keď je telefón položený tak namiesto zvonenia sa ozve praskanie.

    Nightmare14.06.2014 - 20:22 Trvalý odkaz

    telefony HTC su velmi dobre len predrazene

    ondrakomous15.06.2014 - 15:27 Trvalý odkaz

    za ty prachy mam iphona 5c

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease16.06.2014 - 11:55 Trvalý odkaz

    450 €?! Ani omylom.
    Vždy treba pozerať pomer výkon/cena. A tu to zlyháva na plnej čiare, takže nemôže byť reč O dobrom mobile..

    Me_Gusta16.06.2014 - 13:40 Trvalý odkaz

    Telefón samozrejme prekrásny, ale za tú cenu Snapdragon 400, 1GB RAM?! Z Číny mám do 200€ niekoľkonásobne výkonnejší fón, síce nie kovový, ale kvalitnej konštrukcie. Len tak ďalej HTC ...do hrobu

    Michal16.06.2014 - 17:54 Trvalý odkaz

    No, asi sa budem opakovať, od predstavenia Xperia Z1f v novembri minuleho roka v Japonsku a Xperie Z1c v Januari tohto roku globalne, najsilnejšia konkurencia (Samsung, HTC, Nokia, Huawei, Lenovo, LG) nespravili telefon konkurencie schopný..a to tu pišem o pol roku, čo je v tomto segmente elektroniky hoodne dlha doba. Toto je sklamanie, dostat Snapdragon 400 a 1 gb ram, sice v peknom kovovom puzdre za cenovku 450e. Sme v roku 2014 nie 2012 a pokračovatel mini Samsungov a Htcčiek, na ktoré sa najviac čaká sklamali. Uprimne za 450e ma človek uplne v pohode Xperiu Z1c z oficialnej distribucie. A porovnavat Z1c s nejakým HTC one mini by bolo uplne zcestné. 100 ludi zo 100 by si vybralo xperiu, lebo je o 1-2 triedy vo všetkom lepší.

    nerd16.06.2014 - 23:05 Trvalý odkaz

    Michal pri pohľade na displej a kvalitu fotiek Z1C bude väčšine ľudí úplne ukradnuté ci je v telefóne snapdragon 400 alebo 800 ☺

    Michal17.06.2014 - 13:57 Trvalý odkaz

    Nebol by si to ty kebyže niečo neznegujes, to by si asi spokojne nemohol zaspat večer, keby si si nepoliečil komplexy. Display? Z1c na displayi chýba? Ked si taký odborník, a snad mi nepovieš, že pozorovacie uhly, s tými možeš ist do kelu, viac nevýhoda ako výhoda. A foták? tu s jediným čo suhlasim, je to, že u Sony plati, že menej je niekedy viac, je tak pretechnizovaný ten foták, že v automatickom režime to zaostava za očakavaním, preto treba pri fotení sa tomu aspon trosku rozumet, nastavit a fotit v manualnom režime. Fotky stejne pozeras maximalne tak na obrazovke mobilu, a ak na televizore s uhlopriečkou 100cm a viac..tak ver, že tu sa odrazi prave počet pixelov, a xperia ich ma 21melonov(kedže rozlišenie udava len velkost fotky)Prave, že spominaš fotak, to ma až zaraža, kedže prave M8 bolo jedno fotografické fiasko. CPU, GPU, RAM, ROM, rozmery, vodeodolnost.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease17.06.2014 - 17:28 Trvalý odkaz

    Displej u Z1C je vo všetkých recenziach chválený. Zrejme preto, že sa jedná o IPS panel. Taktiež nemá problém s pozorovacími uhlami.
    Fotoaparát je dlhodobo problém Sony. Výborný HW (snímač Exmor RS) ktorý používa v mobiloch X iných firiem (Apple, Samsung, LG, Huawei, Xiaomi, Oppo...) Je zabitý zlým SW so silnou kompresiu a agresívnym post-procesingom..

    Je kritizovaný v drvivej väčšine recenzií. Sem tam sa objaví aj v plusoch :-))

    Celkové hodnotenia zde:
    http://recenzie.sme.sk/mobily/p/sony-xperia-z1-compact

    PS a hlavne je o minimálne o 60€ lacnejší ako tento pán Luxusný (ktorý má cenu ako oba moje fony spolu :-))

    nerd17.06.2014 - 20:42 Trvalý odkaz

    A mal niekto z vás ten telefón v ruke?
    Odporučil som ho chalanovi ktorý používal S3, zobral si ho na skúšku a po 2 dňoch ho vrátil... Fotky zle a displej sedivy fadny otrasný....
    Rozmery sú na veľkosť displeja obrovské, vzhľadom na tvár sa zle drží v ruke a výkon? Pri čom ho máš využiť? Pri hraní hier na 4,3"?

    Michal18.06.2014 - 14:09 Trvalý odkaz

    Hodnotenia hovoria za všetko, to bola obrovska To hodnotenie, kopa odbornikov zo SR aj ČR čo sa mu venovali a hodnotili aj na zaklade porovnaania a skusenosti s inými telefonami a hodnotenia od 88 do 100 percent a priemer 93, nie je o čom. A to aj s tými hrubými okrajmi, či nevyladenemu SW na foťáku. Na trhu nie je mobil dokonalý, čo by v sebe ukrýval všetko najvykonnejšie a najmodernesie a pritom v kompaktom vodeodolon balení. Z1c ma však k tomu najbližšie. Teším na Z2c, ak bude vychádzat z velkej Z2jky tak to bude masaker.

    BTW ja ho vlastním..samozrejme s miernymi upravami, carbon folia skin zone na zadnej strane, samozrejme ochranna folia vpredu, a root.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne18.06.2014 - 15:57 Trvalý odkaz

    Samsungacky Amoled je farebnejsi oproti LCD, to je raz tak, kto pozera dlho na ledky, sa uz tazko vracia k LCD. Fotak je otazkou preferencii, Superiror Auto je taky meh rezim, pokial ma vsak clovek manualne nastavene spravne hodnoty dokaze Z1/C fantasticke zabery.

    To ze ho niekto vratil, je kludne otazkou preferencii pouzivatela, nemusi to implikovat nekvalitny produkt.

    Tak to ma byt, inac by sme mali vsetci jeden dokonaly telefon ;).

    nerd, aj ty si vratil Nexus5, pretoze nesplnal Tvoje poziadavky. Mne sa napriklad nepaci MotoX a Amoled, tie farby na displeji mi vadia a s nexusom som spokojny.

    nerd18.06.2014 - 18:31 Trvalý odkaz

    co sa tyka displeja :) ked vysla Z2 tak vsetci jasali ze konecke ma sony poriadny displej :) tak teraz uz ma dobry displej aj compact?

    wayne, ja nechvalim amoled na moto x :) na druhu stranu vec ktoru ma na motorole najradsej (activ display) plnohodnotne zvladne iba amoled. nexusa sa som sa zbavil kvoli vypadkom gps, mizernej wifi a spiniacemu sa bielemu krytu :) ale to ty vies

    marek18.06.2014 - 21:19 Trvalý odkaz

    Z1 compact ma podobne ako Z2 IPS panel (narozdiel od velkej Z1), takze ja osobne si nemyslim ze ma compat zly displej, skor maly:)
    Ale suhlasim s nazorom ze ma na velkost displeja privelke rozmery, s tym ma Sony akosi problem pri mnohych modeloch.

    Michal18.06.2014 - 23:18 Trvalý odkaz

    U Sony si tie velke okraje vysvetlit len pri.ich top triedach. Tam je to zvacsa hrubkov ramu,ten kovovy ram je jednoliaty a tvori cele sasi telefonu. V telefone nie je jedina skruta je konstrukcne plne nalisovany a odolny hlavne voci otrasom a mikrootrasom. Ten ram v ktorom je okrem.ineho antena po celom obvode je naozaj hruby. A utesneny k tomu este kvoli vodotesnosti. Staci sa pozriet pri orvoreni napr slotu na sim,to nieje pliešok co sa ohne pri pevom pade to je 2apol milimetra zeleza. Ale pri low endoch nechapem. Tam naozaj plytvaju miestom,i ked zase baterie maju slusne kapacity a tym padom su vacsie ale to nemeni fakt,ze tie okraje su velike. Osobne myslim ze to je vecou dizajnovej linie,ale kdesi som videl o tom teoriu,ze je to kvoli tomu aby pri vodorovnej polohe napr pri hrani hier alebo sledovani filmov si uzivatel display neprekryval prstami. A to ma aky taky realny vyznam,zase. A uprimne z rozmerov telefonu je vyska telefonu najmenej citlivy rozmer na uzivanie ci drzanie,vseobecne manipulacou.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne18.06.2014 - 23:55 Trvalý odkaz

    ...pokial nie je tlacidlo vypinania v hornej strane telefonu :-)

    @nerd viem a ano,s activ display mas pravdu. mne sa v ciernej paci, lahky nenapadny :)

    ale uz som offtopic :(

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease19.06.2014 - 12:19 Trvalý odkaz

    "tak teraz uz ma dobry displej aj compact?"
    Zrejme to tak nesleduješ. Možno niekto jasal, že po Z, Z1, je u flagship Z2 konečne poriadny displej..
    Aj Z Ultra mala výborný displej. Predtým ešte Xperia P a V

    Na druhú stranu, ak pôjdem do hĺbky, niektoré modely Sony osadza aj dvoma tromi rôznymi panelmi.

    viperman20.06.2014 - 10:33 Trvalý odkaz

    nie je ips ako ips, podla mna Z2 ma lepsi displej o trosku ako z1 compact, compact ma zrejme ips neo, z2-ka ma asi ah-ips panel :) a k tomu fotaku, co som pozrel narychlo fony.sk recenziu, tak tie fotky su v pohode, nefoti to az tak zle.. ja fotak pri mobile absolutne neriesim ale.

    Szego25.06.2014 - 16:41 Trvalý odkaz

    Neviete ako to je stým praskaním krytu pri HTC one mini ? ... niekde som čítal že len White to robí, Black je v pohode ... hmm ?