Amazfit Stratos (Amazfit Pace 2): inteligentné hodinky na túru aj do bazéna

  • kalliopp 22.05.2018 - 14:24

    Hodinky do bazena to asi nebudu, ak splnaju iba 50ATM, co je maximalne sprchovanie. Na bazen by bolo treba mat hodinky od 100ATM vyssie. V kazdom pripade pekny krok vpred a hodinky sa mne osobne pacia.

  • Lenka Ivančíková22.05.2018 - 14:46 Trvalý odkaz

    na potapanie nie su urcene, plavanie je v pohode.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy22.05.2018 - 16:45 Trvalý odkaz

    kalliopp ak by mali 50ATM tak mozes robit aj "hlbkove potapanie" :)
    50m/5ATM
    100/10ATM
    s garminmi 5ATM som sa do 5-7m ponaral aj v slanej vode a ani po 2 sezonach problem nebol.
    kazdopadne by som bol pri plavani so specifikaciou 5ATM opatrny.

    [IMG]http://i65.tinypic.com/nxsubb.jpg[/IMG]

    200€ za cinana?! kam tento svet speje

    Peter22.05.2018 - 18:02 Trvalý odkaz

    oxy, myslím, že ak testy hodiniek dopadnú dobre, tak cena je úplne v poriadku na dané funkcie, myslím že až nízka, ale je to činan ako píšeš. No je to Xiaomi, ktoré ponúka dobrý hardvér aj softvér (súdim z mojích skúseností a porovnávaní xiaomi zariadení s TOP zavedenými výrobcami). Do karát by neskutočne zahralo to, ak by sa oficiálne u nás predávali a boli ponúkané aj xiaomi obchodom v BA.

    Pred pol rokom som si kúpil smarthodinky od firmy MOBVOI s android wear, respektíve teraz wearOS, na skúšku za cca 200,-. Po pár dňoch používania som prestal používať Samsung Gear S3 frontier (pred nimi som mal moto 360 a alcatel one touch go) a odvtedy používam iba hodinky od Mobvoiu. Nevedel som do čoho idem pri ich kúpe, no bola to uplna novinka, ktorá mala pozitívne ohlasy, a neľutujem. Zaplatil som vopred a prisli mi do 3 týždňov (neviem či z USA či z Anglicka). Je to môj malý telefón, pri ktorom nemusím mať mobil ak mam pripojenie na wifi a chcem využívať aplikácie využívajúce internetové pripojenie (ma aj GPS, mikrofon, reproduktor, proste všetko čo si zmysliš, okrem slotu na karty). No a dalšia veľká výhoda je to, že ich ani necítim na ruke, keďže su z nejakého druhu plastu a sú úplne ľahučké.
    Kúpil by som si ešte jedny, lebo teraz sú lacnejšie a dávajú k ním ich bezdrôtové slúchadlá ako darček (180 dolárov) (len kvôli tým slúchadlám :D) - nejaká časovo obmedzená akcia. Čisto slúchadlá (ich nový projekt) stoja cca 99 dolárov, asi kvôli vyzbieraniu sumy na ich výrobu je ta kombinácia s hodinkami za 180 dolárov, predstavili ich pred cca 2 týždňami.

    Ešte ohľadom softvérovej podpory. Tá je ukážková, nový systém je na nich dostupný v rovnakom čase ako na ostatných hodinkách využívajúcich wearOS zavedených značiek, čiže v prvej vlne (alebo ako to nazvať).

    Peter22.05.2018 - 20:35 Trvalý odkaz

    Sice tie Mobvoi vyzeraju OK, ale vydrz 48 hod ? Ani nahodou. Xiaomi Amazfit BIP su za zlomok ceny a vydrz 30 dni bez problemu.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy22.05.2018 - 21:01 Trvalý odkaz

    A co si vies do nich nainštalovať?

    Peter23.05.2018 - 00:17 Trvalý odkaz

    pri zapnutom v kuse displeji - always on (always on svieti aj na rôzne farby, nielen čierno - bielo, podľa ciferníka) tak vydržia cca 24 hodín, pri vypnutom som neskúšal (nemam problém nabíjať každý večer popri nabíjaní mobilom, tak chcem aby mi svietili :D), ale myslím si že to určite bude 2x toľko

    oxy, no je v nich obchod play, tak napríklad messenger, gmail, galeriu, prehliadavač, google mapy, sms, bankové apky, pdf reader, word reader, da sa volať cez nich (mikrofon aj reproduktor je dosť dobrý), zapnúť hudbu na mobile a listovať v nej, (to je klasická funkcia smarthodiniek), prepínať videa na yotube a ... no hocico, nenapadá mi všetko, keďže teraz dlhší čas používam iPhone X, tak nevyužívam ich všetky funkcie ktoré poskytujú pre android (ale teším sa, že zase budem, kedže o tri týždne pride po Xko kamarát :))), no a odpisovať sa dá na miniklavesnici (písmena, alebo obrazky smajlikov), diktovaním hlasom, písať ťahom na miniklavesnici ale aj kreslením písmen a smajlíkov. Všetko čo som zatial potreboval som si stiahol do nich (aj rôzne aplikácie na šport ako endomondo, runtastic a podobne), pochopiteľne s android telefonom majú oveľa viac funkcií zameraných ako som spomínal na odpisovanie mailov, sms, prehliadanie galerie a podobne. Pri iOS nemajú ani polovicu dostupných funkcií.
    Taká otázka, kedže majú čistý wearOS v sebe, nemá každý výrobca ktorý ma wearOS rovnake funkcie v hodinkách ohľadom inštalácie aplikácií? Na moto 360 som nemal nový 2.0 systém tak neviem posúdiť.

    Minule napríklad som išiel vlakom a mal som listok cez email a aj v galerií v mobile uložený, mobil som mal vybitý no lístok som si cez nainštalovaný prehliadač galerii v hodinkách presunul aj na čítanie v hodinkách, a tak som sprievodcovi ukázal lístok na hodinkách, len teraz nepamatám či mi ho aj skenoval ten QR kód alebo len prečítal ostatné údaje z lístka.

    Alebo som prišiel na návštevu bez mobilu iba s hodinkami, no hodinky mali zapamätané ich wifi cez mobil (ale môžeš si vyhľadať a pripojiť sa na wifi aj cez hodinky), a tak mi chodili notifikácie a mohol som na nich aj odpisať ak to bolo niečo nevyhnutné nejaký kratší text (i ked napísať aj pár viet na nich pre mňa nebol problém na tej mini klavesnici (ktorá môže byť ako klasická na smartfonoch a notebookoch alebo ako na starých tlačidlových mobiloch, kde treba stlačiť 3x dvojku pre písmeno C, a nechýba ani doplňanie slov pri písaní, alebo ako som spomínal diktovanie))

    Peter23.05.2018 - 00:23 Trvalý odkaz

    Landov01 - No a amazit bip, na nich sa nedá nič oproti Mobvoi :)

    Oxy, ehm, keď som dopísal môj príspevok, tak som sa dovtípil, že tvoja otázka mohla smerovať aj na Landov01 :P :D

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy23.05.2018 - 01:01 Trvalý odkaz

    Ano :) otazka smerovala na Landova.

    Peter23.05.2018 - 07:23 Trvalý odkaz

    Nemozem si do nich ninstalovat nic...a popravde ma ani nenapada co by som si do nich mal instalovat ? Maju GPS, notifikacie na hovory, maily, sms..., merac tepu, vedia zaznamenavat sportove aktivity a nasledne ich export.

    Me_Gusta23.05.2018 - 09:21 Trvalý odkaz

    Tiez mam Mobvoi a su super ako pise Oskar.
    Vydrz absolutne neriesim, kedze s hodinkami nechcem spavat, takze vzdy vecer ich supnem na kablik. Hlavne ze vydrzia od rana do vecera :)
    Telefonovanie v style 007 je uchvatne, no neodvazil som tak telefonovat v pritomnosti ineho cloveka.
    Svoje chyby maju, ale da sa na ne zvyknut.

    Este k tym sluchadlam, tusim sa volaju Ticpods a co vsetko vedia a za tu cenu, su neskutocne.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy23.05.2018 - 09:34 Trvalý odkaz

    cize smart blbe jak tago :) mas len to co ti cinan nainstaluje.
    ak si roky pouzival napr endomondo runtastic.. tak mas smolu.

    Peter23.05.2018 - 11:46 Trvalý odkaz

    o com tocis ? prenasam normalne GPX z BIP do Endomondo.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy23.05.2018 - 12:07 Trvalý odkaz

    ano :) exportujes
    ja si pustim runtastic v hodinkach (mam prostredie runtasticu) dobehnem a kym sa "vyzujem" tak je to v telefonnej aplikacii aj na webe. o tom tocim :)

    Peter23.05.2018 - 13:57 Trvalý odkaz

    No tak to je naozaj nepriestrelny argument :-) No nic, idem si radsej zapisat, kde mam odlozenu nabijacku, pretoze na BIPoch mam 62% a o nejake 2-3 tyzdne budem musiet nabijat.

    Peter23.05.2018 - 15:02 Trvalý odkaz

    MeGusta, nejaké chyby čo by len máličko prekážali používaniu som nezaznamenal, aspoň oproti Samsung gear s3 frontier, som na nich nenasiel nič záporne. Možno nepoužívam tie veci na nich ako ty, tak som na to nenarazil.
    Jedna vec čo má štve na nich je to že sa mi odpájajú od iPhonu X, ale najnovší update (z 15.5 asi) už to napravil tak vyzerá, lebo sa mi odpojili iba keď som vypol aplikáciu na párovanie z pozadia. Ináč na Androide spojenie bez prerušenia aj s vypnutou apkou na párovanie (WearOS).

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy23.05.2018 - 19:09 Trvalý odkaz

    Landov ja v mojich starych certina ds menim baterku raz za 5rokov, takze ani kabel nemusim hladat :) a to je teda úplne nepriestrelné

    Me_Gusta25.05.2018 - 23:48 Trvalý odkaz

    Oskar: mozno budem troska kriticky, ale najprv ku konstrukcii, uz ich mam trocha osuchane, neviem kde, neviem ako. Keby su kovove, tak by vydrzali daleko viac.
    Mne sa na honore odpajili (logicky) vzdy ked som vypol BT, ale ked som ho zapol, tak sa nepripojili. Musel som v hodinkach zapnut a vypnut BT. Po aktualizacii sa mi zda, ze sa to zlepsilo.
    Inac hodinky su super, pacia sa mi a bez Wear OS by som hodinky urcite nechcel, nestoja za tie peniaze.

    Peter26.05.2018 - 01:43 Trvalý odkaz

    Ja mám práveže opačný názor, kovových hodiniek som mal viac, a keď raz s nimi aj slabšie šuchneš tak hneď je ryha a vidno to, na plastových (čiernych) to vidno nieje (skoro vôbec). Či tebe sa zošúchaných nosením vrstva nejaká alebo? Ale každému sa niečo iné páči a má iné skúsenosti.
    Tak ja som nikdy nevypinal BT na mobile, a keď sa hodinky vybili a následne zapli pri nabíjaní, tak sa hneď napojili na mobil.

    Tomas30.05.2018 - 23:05 Trvalý odkaz

    Cawte
    Ako je to stym always on displayom??? Da sa vypnút? Reaguje potom display na pohyb ruky??

    Daniel04.06.2018 - 23:38 Trvalý odkaz

    Prosím ťa, aký je to presne model hodiniek o ktorých hovoríš ?