Vlády a bezpečnostné služby varujú pred používaním zariadení Huawei a ZTE

  • Anton197 18.12.2018 - 18:04

    To by museli zakazat predaj vsetkych mobilov neverim ze nesleduju aj ostatny.

  • Tomas18.12.2018 - 18:45 Trvalý odkaz

    Tu praveze ani tak o mobily samotne nejde. Huawei okrem mobilov vyraba mobilnu infrastruktu. A dalej v mobiloch ma vlastne cipy. Doslova vsetky ostatne znacky pouzivaju cipy od Qualcommu (alebo Mediateku...a este Samsung ma vlastne). A napojenie na Cinsku vladu tiez zohrava velku ulohu. Takze ked si to vsetko spojis, Huawei je podozrivy, no nevravim, ze vinny.
    Mozno teraz vyzniem smiesne, ale podla mna ide hlavne o prachy a Huawei je teraz na koni, ako sa howori. Nedajboze by si amici pustili svetovu dvojku do krajiny a ukrojila by z predaja iPhonov. Ale tazko povedat.

    Michal18.12.2018 - 23:54 Trvalý odkaz

    Staci mi si precitat, kto huawei bojkotuje. Usa, australia, kanada, ti spehuju svojich obcanov uz ako dlho? Skor sa priklanam k nazoru ze sa boja pokroku, aky tato spolocnost zaznamenala. Apple a jeho "zaujmy"

    marek123419.12.2018 - 06:05 Trvalý odkaz

    Wayne to su take kecy... Uz len bezpecnostny urad a banda neschopakov posudi bezpecnostne riziko smartfonov... Len papagajuju situaciu. Prvky mozu byt nebezpecne ako celok v sieti, ulohu tu zohrava cinska legislativa, ale smartfon, kde je operacny system od Google, pripadne antivir, play google, system reverzneho inzinierstva atd. Inu ulohu by to zohravalo, keby huawei mal vlastny os.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne19.12.2018 - 07:49 Trvalý odkaz

    Jasne, potlapkame sa v krčme pri pive po pleci a všetko zle prestane existovať a.k.a. Slovenska logika. Pozri Marek, mikeSV uviedol krajiny, ktoré bojkotuju Huawei, pridal som linku, kde je článok o Tom že aj Babiš v Čechách sa zariadení ZTE a Huawei zbaví. To je celý kontext. Nepis za mňa slová ktoré som nepovedal, nemysli si za mňa myšlienky, s ktorými sa nestotožňujem. Vďaka.

    Me_Gusta19.12.2018 - 08:31 Trvalý odkaz

    Tie americké tajné služby majú toho na krku o moc viac, než len domnienky zo sledovania.
    Ak tomu dobre chápem, tak musia podľa ich zákona spolupracovať s čínskou vládou ci chcú alebo nie.
    Toto sa rieši už dobre dlho a je hádam každému jasné, čo chce Amerika dosiahnuť.
    Google je americká firma a ta o mne vie, ešte aj akú značku toaletaku používam, ale to je samozrejme v poriadku. Tu nepomôže ani ten čudlík "vypnúť polohu"

    ondrakomous19.12.2018 - 09:46 Trvalý odkaz

    vzpominam si, ze to varovani vyslo uz kdysi davno, pak huawei postavil kompletni site a operatori rozdali modemy, nejprodavajsi telefony opet firma huawei, celkem pozde na to "strasit lidi", můžete kritizovat jak chcete Amiky, ale oni jsou od zacatku podstatne chytrejsi a muzeme jen spekulovat o co ve vysledku jde, teda i když je jasne, ze jde primarne o ekonomicke zajmy, to ze vyrabi a montuji v Cine je věc druha.

    oliver9919.12.2018 - 11:57 Trvalý odkaz

    Podla mojho nazoru uz je neskoro, su "vsade", uvediem priklad mob operatorov na sk, cz. Zariadenia dostali takmer zadarmo, dohlad pekny, funkcny, ale komplet uzavrety. Bez akejkolvek kontroli kam a ake idu data. A toto sa dialo po celom svete. Staci si najst kde vsade zabezpecuju mob technologiu zte/hua

    Dezi19.12.2018 - 16:48 Trvalý odkaz

    a že zrovna usa na to prišla a vyhlasila bojkot Huaweiu , ved usa odpočuva celý svet , sleduje a bojuje na každom možnom fronte

    Lenka Ivančíková19.12.2018 - 18:12 Trvalý odkaz

    Do clanku som doplnila oficialne stanovisko Huawei k sprave ceskeho NUKIB.

    ondrakomous20.12.2018 - 12:57 Trvalý odkaz

    rozdil je, kdo je a není spojenec.

    „K vydání tohoto varování nás vedly naše poznatky včetně poznatků z činnosti našich bezpečnostních partnerů a také zjištění našich spojenců. Hlavním problémem je právní a politické prostředí Čínské lidové republiky, ve kterém uvedené společnosti primárně působí. Čínské zákony vyžadují po soukromých společnostech působících v Číně mimo jiné součinnost při zpravodajských aktivitách, a tudíž pouštět je do systémů, které jsou klíčové pro chod státu, může představovat hrozbu,“ říká ředitel NÚKIB Dušan Navrátil. zdroj mobilizujeme.cz

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy20.12.2018 - 13:21 Trvalý odkaz

    bol by som rad, ak tato "kauza" radikalne pribrzdila huawei a zacalo sa darit alternativnym vyrobcom.
    bolo by to dobre pre vsetkych

    ondrakomous20.12.2018 - 14:39 Trvalý odkaz

    oxy: mentalova prognoza huawei do dvou let svetova jednicka. asi ani masivni antikampan je nepribrzdi.

    Tomas20.12.2018 - 19:34 Trvalý odkaz

    Staci, aby im Samsung prestal predavat displeje a ine komponenty a nebudu ani v prvej desine :D Niekde som teraz nedavno cital, ze Samsung ma 93% podiel na trhu oled displejov (pre smartfony) a okolo 50% co sa tyka LCD. Celkom monopol. Ale Samsung vyhra tak ci tak, bud v podobe predaja displejov inym, alebo predajom vlastnych telefonov. Ospravdlnujem sa, to bolo trochu mimo temy.

    Nightmare21.12.2018 - 00:57 Trvalý odkaz

    neviem ci ste zachytili ze Huawei testuje svoj novy system okrem androidu na to som zvedavy