Zrušenie prenosu čísla do Orangeu vás môže vyjsť draho

  • Peter 12.07.2018 - 23:56

    Orangeu asi odchadzaju ovecky.. Mal som ich za "inteligentnejsich", ako to, akym sposobom ma dostali naposledy. Klopanie na dvere, na sidlisku v KE. Hned typek v kravate, koseli, Orange "menovka": nie pane, nic Vam nepredavame, iba si robime prieskum trhu. Nic nemusite kupit. Okej. Tak sa pytal, co mam, a kolko platim. Okej, povedal som mu. Nasledne mi povedal, ze mi na druhy den budu volat z infolinky, a overia si to. Okej, overili to, a nasledne telefonat skoncil. Za dva dni mi vola nezname cislo: dobry den, tu je ivan, spolocnost Orange, mam pre Vas megavyhodnu ponuku, to co mate teraz, to uz mat chciet nebudete, KEDY SA MOZME STRETNUT?.. nechapal som a chvilu mi trvalo, kym som odpovedal: Prosim, a Vy ste kto? No ja na zaklade navstevy u Vas Vam ponukam nieco lepsie.. Prosim, ved na navsteve mi povedali, ze mi nic NEPONUKNU. Okej, zlozil som, celkom zdvorilo.. Za asi tyzden, opat telefonat, nejaka pani. Opat to iste! Dobry den, ponukam Orange Doma vyhody. Okej, mal som cas, tak som si to vypocul. A teraz: co ponukaju? Mam Antik, platim 19,92€ za net, a TV na troch telkach, vysostne potrebujem Sport2. Tak po 10minutach vykecavania somarin ako: aky mam stary metalicky net, a oni maju opticky /snivajte s nami, dristy ala .../, som sa jej opytal: stop, povedzte mi vyslednu cenu za net, s TV kde budem mat 3STB, sport2.. bla bla, zrazu z toho bolo nieco okolo 30€. Pytam sa jej, PROSIM? Toto je vyhodnejsia ponuka? A kde? Ved mame o 10€ vyssi poplatok. Akoze, ze sa na toto Lznizi" orange, to je uz sila. Prijmy klesaju, uz zamestnavaju najpodradnejsich ludi, s umyslom oklamat viac a viac ludi. Ked ponukali v case, ked zaviedli v panelaku optiku net s TV Start lacnejsie, ako mal antik 17,92€ - to som bral, bola to moznost "zmeny".Ale rozdiel 1€ ma nedonuti pomenit siet v celom byte ktoru riesi spolocnost, s ktorou som spokojny od pomaly jej zaciatkoch v KE...

  • Rastislav.j13.07.2018 - 00:52 Trvalý odkaz

    Peter25 nabudúce si pýtaj 300GB za 12EUR ako od 4ky a pekne sklapnú a dajú pokoj.

    marek123413.07.2018 - 09:50 Trvalý odkaz

    Tak skusaju to, ale, ze sa ponizia na uroven hrncovych a paplonovych smejdov, tak to som neocakaval. Este by to mala podpisovat schrankova nedohladatelna firma, aby to bolo tiptop dokonale :-D

    marek123413.07.2018 - 09:59 Trvalý odkaz

    Skuste iniciovat v redakcii a zatlacit otazkami na telekomunikacny urad, nech zakazu docasne cislo. To nechapem, kto toto vymyslel. Absolutne nevyuzitelne, hlavne, ze pocas prenosu sa uz plati alikvotna ciastka za vyuzivanie oboch cisel, t.j. za zatvorenu obalku, v ktorej je SIM.

    Lenka Ivančíková13.07.2018 - 10:44 Trvalý odkaz

    ako pisem v clanku, docasne cislo je v Telekome a Orangei zive, tzn., ze na nom mozes zacat vyuzivat vybrany program uz pocas samotneho prenosu. Nielen az po nom. V O2 a 4ke je SIM karta aktivna az po prenose a ziadnu alikvotnu ciastku neplatis.

    marek123413.07.2018 - 10:53 Trvalý odkaz

    Lenka, len kto bude využívať dočasné číslo? Mám na 4 dni rozdať dočasné číslo alebo prerábať vizitky? Nemalo by to vôbec existovať, je to nepotrebné. 4 dni využívam svoje číslo, na piaty deň sa ráno zobudím a vidím žiadna sieť, prehodím SIM a som ready so starým číslom s novým operátorom. Práve vďaka týmto praktikám dočasného čísla vniká ten problém v Orange, čo sa tu popisuje!

    Juraj 050613.07.2018 - 11:47 Trvalý odkaz

    Orange,Telekom a O2 nevedia ( totiž nechcú) ponúknuť normálne dátové balíčky,akú cez retenčné oddelenie ( vedia dať výhodnejšie podmienky). Štandardne ponuky od bývalého triopolu sú nevýhodné ( väčšinou). Tak buď ísť do 4-ky,alebo vyjednávať si výhodnejšie ceny ( a dátové balíčky),ktoré nebudú,až tak výhodné,ako u 4-ky,ale bývalý triopol má lepšie pokrytie,ako 4-ka ( zatiaľ).

    Lenka Ivančíková13.07.2018 - 11:55 Trvalý odkaz

    Marek, chapem, ale su ludia, ktori to docasne cislo naozaj pouzivaju. A technicky je docasne cislo potrebne, aby mohol operator zakaznika vo svojich systemoch zaregistrovat este predtym, kym sa oficialne cislo prenesie,

    marek123413.07.2018 - 12:53 Trvalý odkaz

    OK, Lenka, tak potom nechápem, prečo len Orange a Telekom, keď O2 nie ... Tiež ma zaujíma, keď číslo použijem, za koľko sa zase uvoľní, keďže je na tie 4 dni vlastne moje.

    Lenka Ivančíková13.07.2018 - 13:27 Trvalý odkaz

    Povolenie sluzieb na docasnej SIM je vecou operatora. :) Po prenose docasne cislo zanika.

    viperman13.07.2018 - 13:35 Trvalý odkaz

    kamarat prenasal cislo do orange z telekomu od maja :) az teraz v juli sa to uspesne podarilo....strasna story. dostal az jeden mesiac zdarma ako odskodne...najprv sa im stratila ziadost, neskor zase neprisiel kurier, neskor orange tvrdil ze ziadost uz odoslal na prenos cisla.., ale DPD o nicom nevedelo, :) a samotny prenos este po doruceni uz po podpisani ziadosti o prenos .. trval asi dva tyzdne..a to ma trvat 4 dni...

    anonymous13.07.2018 - 22:51 Trvalý odkaz

    Ja som prenášal čísla na Funfón z Telekomu po 12tich a 17 rokoch,pretože aj cez retenciu mi vedeli dať na ÁNO len 30% zľavu a nemal som SIM aktívne, aktívnymi sa stali až po prenose...Keď som prenášal jedno číslo z O2 na 4ku, tak bola SIM karta aktívna s dočasným číslom.

    Michal18.07.2018 - 15:00 Trvalý odkaz

    Odist z Orangeu bola najlepsia vec co som pred par rokmi urobil. Ako tu uz niekto napisal, zamestnavaju uz len podradnych ludi, v pripade ze mate daky problem, nikto vam nepomoze. Odvtedy mam pokoj.