Poradňa: iPhone ako domáca strižna na úpravu videí?

  • Nightmare 21.04.2018 - 18:12

    Ja by som len skromne dodal, že Sony Vegas nie je program, ktorý by používal profesionál. Tí siahnu vo väčšine prípadov po Adobe Premiere, Final Cut Pro alebo, samozrejme, Avid Media Composer.
    Na záver, nech si každý strihá v tom, v čom sa mu pracuje dobre a kde je s výsledkom svojej práce spokojný. Hoci aj v iMovie na tablete či v telefóne.

  • Nightmare21.04.2018 - 18:12 Trvalý odkaz

    V poradni stale o iPhone :/

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne21.04.2018 - 23:16 Trvalý odkaz

    To preto, ze Google nema k iMovie alternativu. (zatial)

    XiaomiManiac23.04.2018 - 00:38 Trvalý odkaz

    Vy...toto sa na nejake one s dotykovym naj mega super bla bla bla bla bla Apple iBlbosti podsuvane sfanatizovanymi redaktormi a utekaj si kupit legalny VEGAS pre windos na humble bundle za 20 usd. Nemas zaco :)

    deathwalker23.04.2018 - 08:22 Trvalý odkaz

    čo je to windos? vegas otvori videjká z Iphonu? čo ked ma slaby pc a ipad je na editaciu videa výkonnejší? XioamiMainac ty si ale šašo počmarany. a Ten Vegas je stara verzia, ani tych USD20 za to nestojí si do PC inštalovať MAGIX malware. viem o čom pišem, ale ty zjavne nie, ouca. choď si ťahať dreveneho kačera do piesku tam patriš...

    XiaomiManiac23.04.2018 - 20:02 Trvalý odkaz

    Takze pekne poporiadku (dostanem sa aj k tvojej primitivnosti).

    Preco zase oznacujem autora sfanatizovanym - "Hoci sa to možno na prvý pohľad nezdá, iPad alebo iPhone môže byť ideálnym zariadením pre editáciu videi" V ktorom svete je 6" zariadenie idealne na strih videa? Huh? Len vo sfanatizovanom ... ze to zariadenie dokaze, neznamena hned, ze je to idealne. Na detske strihanie mozme pouzit uz iPad, to ano ,ale serioznejsi strih sa da robit az na PC\Mac .

    A teraz k tvojim primitivnostiam. Cudujem sa moderatorovi, ze ta este nezabanoval. Pouzivas na vsetkych diskutujucich uplne primitivne, ale fakt primitivne oznacenia. Jeden by zasol odkial na take chodis ( zeby si ziakom 1. stupna???), ale k veci k tvojej blbosti.

    c.1 - primitivne chytanie sa za slovicka, windos znamena windows. Ze to bol preklep je kazdemu zjavne, len ty si musel byt ten, ktory na to musel nezmyselne poukazat.

    c.2 - ak by si mal skusenosti s Vegasom 14, tak by si vedel, ze video z iphonu tam hravo importujes! Specialne len kvoli tebe som otestoval import z Xka 4k 60 fps HEVC MOV .. ako inac uspesne.

    c3. - neviem o akom malware je rec, ale je fakt, ze pri instalacii ponuklo instalovat nejake dalsie blbosti. Ze si to neodmietol je tvoja hlupost. Zrejme nebudes taky bystry ako sa na internete prezentujes. PS: mne NOD po instalacii nehlasi v PC ziaden malware.

    c.4 - najnovsia verzia ma oznacenie 15 ... ak je pre teba 14ka, ktora ma o nejake filtre a ine drobnosti menej stara, tak zjavne budes narocny pouzivatel vyuzivajuci vsetky najnovsie moznosti softu. Kde mozem vidiet tvoju profesionalnu tvorbu???

    20 USD za profesionalny soft, ktoreho moznosti bezny uzivatel snad ani nevyuzije nemoze byt pre Dusana vela, hlavne ak ma zariadenie od Apple (ktoreho ceny zariadeni su dobre zname).

    Dusan ked ma kus rozumu, tak neda na rady v clanku. Strihat video na mobile, ci ipade je vsetko len nie idealne. Kedze ma PC a k nemu si vie kupit profesionalny soft za 20 usd, nemusi riesit ziadne koverzie, a uz toboz nie nahravnie obsahu na cloud. Je usmevne vobec nieco take odporucat, ved len take 4k video z akcnej kamerky ma 1 minutu 450 MB. Windows a Vegas je univerzalne riesenie, a ak nema 10 rocny pocitac, tak to bude aj celkom svizne.

    martian23.04.2018 - 21:13 Trvalý odkaz

    Vie Vegas menit saturaciu videa? Pred rokom som to riesil a nedarilo sa mi najst na to editor. Idealne free, kedze to bola jednorazova zalezitost.
    Nejako som si blbo nastavil kamerku a zopar videi bolo ako keby desaturovanych. Napokon sa mi to podarilo vo VLC, i ked som nenasiel moznost ulozenia...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.04.2018 - 23:50 Trvalý odkaz

    martian vegas je fajn pre zaciatocnika. vie vela uzitocnych veci, ma vsetky dolezite nastroje na spravu farieb. pre laika vskutku tych 20$ ako pise tuna kolega je celkom vyhodna investicia. ja som si uzil s vegasom svoje, na take to domace klikanie je to vyborny nnastroj.

    deathwalker24.04.2018 - 00:05 Trvalý odkaz

    Človeče, ja som tu ten vtipný a inteligentý s cynickým humorom. Ty si iba počmarany šašo. Nazyvaš redaktorov sfanatizovanými, pritom tvoj nick implikuje fanatizmus. Nazývaš ich tiež škaredšie ako ja teba. :-D

    Dobre, poďme na to. Som cely žhavý:
    Nie som žiakom 1. stupňa, 1 stupeň je málo, radšej mám 90 lebo to je veľa, tak sedim často v rohu. Občas aj tak iba pri rovnej stene, lebo to je stupňov 180.

    Trpím obsesívno kompulzívnou poruchou a najmenší detail podobnej dyslexie ma neskutočne vytáča.

    Takto. Vegas sám o sebe kodeky nepozná. Buď maš inštalovany iTunes alebo QuickTime alebo nejaky kodekpack. Skúsenosti s videom mám bohaté.

    Tvoj cracknutý NOD hlásiť nič nemusí. Je kopa 0day malwarov o ktorých ani netušíš že existujú. To však neznamená, že neexistujú. Taže tak.

    Moja profesionálnu tvorbu vidieť nemožeš. Vlastne, vidiš a počuješ ju možno denne, ani o tom nevieš. A moja hobby tvorba za to nestojí aby som sa ti tu chválil. Vlastne nestojiš za to ty, tvojou nafúkanosťou a arogantnosťou. Taže tak :-D

    za 20 USD je tam hlavne MAGIX Music Maker, hlavne 80s wavepool čo sa oplati. Je to celkom sranda, music maker použivam na vyblbnutie od roku ca 2000. Tie posledne MAGIX softy ale stoja za makový trt.

    Pozri, ty a tebe podobní - proste, svet sa netoči okolo teba. Nevieš ako Dušan funguje, aky ma workflow, čo robi, možno ma dovod editovať videa na iPade, ty to nevieš. Len preto že ty sediš na kresle pred kompom a nevieš si predstaviť ako si človek sadne na gauč a v pohodičke si edituje videjká, fakt to neznamená že to ľudia nerobia.

    Proste sa uvoľni a akceptuj ostatných ľudi, nevyučuj ich ako teba vyučovali v škole a asi aj doma, lebo ja uš neviem, posobiš tak profesorsky, že ja som čavo a ty deathwalker si nula lebo si napisal niečo čo si neviem predstaviť a stotožniť sa s tym.

    Pozri, poviem ti to takto. Ak máš so mnou problem, resp. má ho ktokoľvek z vás, je to váš problém. Ja ťa akceptujem, neberiem ťa však važne, aj kvoli nicku, aj kvoli vetám ako "Apple iBlbosti podsuvane sfanatizovanymi redaktormi", to pišu snaď iba čitatelia hlavnych sprav, alebo nejaki slobodni millenials, ktorych poslaním je krížová výprava na internet. Kokos....

    Ale aj keď čitaš hlavne spravy nevadi, lol s partiou sa potešia že tam ľudia chodia.

    martian24.04.2018 - 02:31 Trvalý odkaz

    XiaomiManiac, vdaka ti, dobra dusa :)
    Wayne, ano, je mi to jasne. Svokor ho tusim pouziva.

    XiaomiManiac25.04.2018 - 19:08 Trvalý odkaz

    @DW Este ta nezabanovali? Tak by ti aspon mohli obmedzit pisanie sprav na maximalne 160 znakov, pretoze tvoje rozsiahle prispevky nemaju okrem primitivneho oznacovania ludi detskymi vyrazmi a omackami ktore nesuvisia s temou ziadnu informacnu hodnotu, ani pre Dusana, ani pre nikoho.

    Mozem mat nick aky chcem, ale videl si v mojich prispevkoch nejaky Xiaomi fanatizmus? A odkedy je vlastne slovo fanatizmus urazka? Pre mna odporucanie strihat video na 5" telefone zneje rovnako usmevne, ako keby mi mega fanusik auta Smart fortwo povedal, ze mozno sa to nezda, ale je to idealne auto na vasu letnu dovolenku k chorvatskemu moru. Usmevna predstava nie? (ak nie, tak si asi vlastnikom spominaneho auta). Ja nikomu jeho naklonnost k znacke neberiem, ano uznavam ,ze som s pojmom iblosti prestrelil, ale za fanatizmom si stojim.

    Prave som si nahodne pozrel videorecenziu Mi Mix 2 a uz chapem, preco to odporucanie. Tak ci onak, Dusanovi sa da odporucit jedine otestovat iMovie na svojich zariadeniach a porovnat to so strihom na PC, kludne aj na 30 dnovej skusobnej verzii Vegasu. Za seba mozem povedat, ze strihanie na 13" notebooku je utrpenie, takze u mna by vyhraval WIN\MAC a v Dusanovom pripade teda PC.

    Matej25.04.2018 - 20:41 Trvalý odkaz

    by si sa cudoval, na jednom automobilovom fore sa tiez jeden pacient ohanal tym, ze android je shit (okrem ineho) kvoli tomu, ze mu iPhone vyrenderuje videjko 10x rychlejsie (videl to v nejakom benchmarku). Tak zrazu bol z toho nepriestrelny argument, ze co si on na iPX natoci, chce si to tam aj postrihat, a kedze to je pokrokovy Epl tak to vsetko funguje najsamlepsie na svete :D

    Cize @XiaomiManiac, super prispevky, ale nikdy nepodcenuj ludsku blbost/genialitu :D