Tri mesiace so Samsungom Galaxy Note 8

  • Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

    TBK 13.02.2018 - 08:56

    Najlepsi smartfon na pracu s poldnovou vydrzou pri SOT 4 hodiny /hlavne nepracujte cely den mimo siete, lebo budete musiet vlacit powerbanku/, s nepraktickym zahnutim displeja, ktore si netyka so stylusom, velka lopata s takou uzasnou citackou otlackov, ze je potrebne pouzit scan tvare, ktory v tme poriadne nefunguje..Samsung zase nieco odflakol a pyta si zato skoro liter v serioznejsich obchodoch. Esteze tak pekne foti, ze?

  • Borland13.02.2018 - 10:50 Trvalý odkaz

    Niečo si musel mať zle nastavené. Mám Note8 už 4 mesiace, a telefón mi bežne vydrží 2 dni, pri väčšej záťaži určite plný deň. Je pritom zapnutý nonstop na dátach, BT k hodinkám a Wifi. GPS mám vypnuté. Dosť často fotím, takže displej pálim dosť. Spotify sa krúti často tiež a to počúvam cez BT slúchadlá.

    martian13.02.2018 - 12:33 Trvalý odkaz

    Note 8 mam od septembra, skusim reagovat na niektore pripomienky z clanku:
    Osobne mi vadi smyklavy povrchovy material a telefon isiel hned do puzdra LEDview Cover, ci ako sa to vola. Drahsie, okolo 50€, ale s peknou povrchovou upravou a na prednej strane je LED diplej na notifikacie. Trocha nevyhoda, ze pri prichadzajucom hovore ukazuje cislo a nie meno kontaktu. Ale aspon pri blizkych ludoch sa daju priradit ikonky. :)
    V clanku spomenute stahovanie notifikacnej listy prehmatom ... da sa nastavit, aby som na domovskych obrazovkach potiahnutim dole, kdekolvek na obrazovke, stiahol hornu listu. Potiahnutim hore zasa otvorim zoznam aplikacii.
    Nehovoriac o tom, ze sa da na to pouzit aj Bixby: "Show me notifications" a ak ich je viac - "Scroll down" :)
    Displej je skvely. Len regulacia jasu je obcas trocha zvlastna, obcas aj v noci nastavi jas na polovicu a musim ho stahovat dole. Opat sa da pouzit aj Bixby (napr. pri mokrych rukach): "Set brightness to XX%", alebo "Decrease brightness by XX%" ;)
    Za zahnutie displeja by som najradsej niekomu ublizil. Na pracovnom mobile je to naozaj dost nestastne a neprakticke riesenie. Nehovoriac o problemoch s foliou, alebo krycim sklom.
    Stylus - perfektny. Chybal mi tu osobne trocha "wow efekt", predtym som na Note 3 pouzival ROM z Note 7, ktory obsahoval vacsinu z tychto funkcii. Pre mna je to velmi uzitocna pomocka, od pisania poznamok, cmarania nacrtkov, az po upravy a orezy fotiek a dokumentov. Take Office Lense je o dost lepsie ako Bixby vision. Ale mohol by byt z lepsieho materialu.
    Fotoaparaty ma mierne zaskocili. Stabilizacia je fajn, "teleobjektiv" tiez. Ale kvalita fotiek pri horsom osvetleni ... zvlastna. Tiez sa mi mari, ze soft upravy su niekedy velmi agresivne. Velmi by ma potesil update na 60/120 FPS pre 4K video. :) Nerozumiem, preco odstranili niektore fotorezimy. Na Note 3 som rad vytvaral sfericke fotografie. Note 8 toto nema, ani to neviem stiahnut z Galaxy Apps. Pritom na S8, alebo S7 to ide. Snad to pridaju...
    Na citacku odtlackov som si rychlo zvykol. Aj vdaka puzdru nemam problem trafit sa na nu, i ked obcas mi telefon neodomkne na prvy pokus. Mozno by som mal skusit nanovo si nadefinovat odtlacky. V prvotnom nadseni som chcel primarne pouzivat sken sietnice, no dost skoro ma otravilo zdlhave triafanie sa do spravnej polohy.
    Bateria je prilis mala. Mala by byt vacsia. Pri pracovnom zatazeni mi ale celkom v pohode vydrzi cely den. WQHD rozlisenie, GPS+data+wifi po vacsinu dna, doma len wifi a v noci vypnute aj to. Najvacsim zrutom je evidentne displej, lebo pocas PN, ked mobil 2 dni lezal necinne na stoliku, stale ukazoval okolo 60% baterie. Dalsia moja "zvlastna" skusenost z oktobra minuleho roku, Ingress okolo Strbskeho plesa. Vyrazil som s bateriou okolo 90%, teplota kusok pod nulou, maximalny jas, zapnute data+GPS a mobil vacsinou v ruke a s rozsvietenym displejom. Asi 20-30 fotiek a niekolko 4K a FHD60FPS videi. Po takmer 5h takejto cinnosti zostatok baterie okolo 40%. To som necakal.
    Bixby je zaujimava zalezitost. Sice skor taka imidzovka, ale niekedy celkom pouzitelna. Dost paradoxne Bixby nereagovala na pokyn "Play music". Spravna forma mala byt "Start Samsung music and play". :) Pokial si zadefinujem v profile pribuzenske vztahy, staci potom povedat "Call wife" a hned mi vytoci manzelku. Netreba spekulovat s vyslovnostou. Taktiez by sa tam mali dat zadefinovat vlastne prikazy, ale zatial som neskusal. Raz to bude celom sikovny nastroj. :)
    Este mala poznamka k sluchadlam ... mohli dat dake s plochym kablom. Tieto sa motaju a krutia.
    Samsung prostredie sa mi paci, aj mi vyhovuje. Mari sa mi, ze alternativne launchery nemaju prilis podporu pre S-pen, aspon ten problem som zazil pri Note 3, takze na vyber prilis nebude. Avsak ani za svet nechapem, preco obrazovky nemozem "tocit" dokola? Predtym to islo.
    IR blaster tiez mohli ponechat. Sikovna vec, ked sa v kancli strati dialkove od klimy. :)

    A propos, prave mi vyskocila aktualizacia systemu N950FXXU3BRA8/N950FOXM2BRA1/N950FXXU3BRA2. Stale ziadne Oreo...

    ondrakomous13.02.2018 - 14:25 Trvalý odkaz

    sklo na zakriveny display nebude nikdy fungovat, protože v momente, kdy se nalepi bude drzet jen v krajích a prostredni cast se pevne nespoji s displayem a prestane reagovat dotyk, respektive dotyk funguje nepresne. jediny spolehlivy reseni je kvalitni folie. to ze nekomu nefunguje regulace jasu muze byt take zpusobeno krycim sklem na displayi, Samsung ma presnou a spolehlivou regulaci jasu. obcas se nestacim divit, co lide dokazi nalepit na display a jake si k tomu koupit silene levne pouzdra, v samsungu mají takove specialni folie, které vam vyjedou primo z masiny na miru, dokonce i se strukturou a dokazi polepit cely mobil vcetne zadniho krytu, problem je ten, za kvalitni folie je draha.

    martian13.02.2018 - 17:44 Trvalý odkaz

    Ondro, niektore skla to maju mat celkom vymakane. Nebavime sa, samozrejme, o nejakych sklickach za par eur.
    Ja mam Clear Coat od Mobile Outfitters. Je vyrezana presne na mieru, senzory nie su zakryte. S pracou to stalo 27eur. V matnom prevedeni vyzera velmi efektne a mastnota sa z nej da velmi dobre utriet. Odpudzuje ju lepsie, nez nezakryte kusky telefonu. :) Mam ju druhy mesiac a zatial drzi. Len kusok nad napajacim tlacidlom sa mi odlupuje, asi 1mm na sirku a 4mm na dlzku. Ani neviem preco, vobec dam nedavam prsty.
    Niekde som tusim videl zmienku, ze Note 8 sa ma ucit prisposobovat jas obrazovky podla mojich predchadzajucich reakcii. No ... niekedy to je vazne zmatene.
    Perfektna regulacia bola v ROM z Note 7, ktoru som pouzival na Note 3. Tam to reagovalo v priebehu 1-2 sekund a chvilu to "behalo" okolo konecnej polohy, nez sa to ustalilo. Len netusim, ci to bolo komplet prebrane z Note 7, alebo nejako upravene a optimalizovane.

    ondrakomous13.02.2018 - 18:57 Trvalý odkaz

    sklo mas přes ten senzor okolniho svetla? senzory jsou vedle mrizky na sluchatko nahore na displayi, takovy kruhovy tmavsi mista. zakryj si je prstem a vyzkousej, jestli funguji spravne, když mas folii, tak prave mista, kde jsou senzory byvaji vykrojeny, u skla to nejde udelat, pravdepodobne kvůli vyrobni forme, hadam, timpadem ti cidla prestanou reagovat spravne, protože jsou zakryty, nemusi to byt tvůj pripad, hadam, ze bude.

    martian13.02.2018 - 19:56 Trvalý odkaz

    Nemam sklo, ale foliu. Senzory su volne, su tam 4 vyrezy - iris scanner, proximity senzor + LED pre iris senzor, repro a fotoaparat.
    Prekryta je len notifikacna LED.

    Scotty13.02.2018 - 23:04 Trvalý odkaz

    Máte skúsenosť s panzerglass na zahrnutých displejoch Samsungu ?

    Roman14.02.2018 - 15:54 Trvalý odkaz

    Nestretol sa niekto z Vás pri Note 8 s únikom svetla medzi kovovým rámom a displejom? Je tam mikroskopická špára, z ktorej uniká svetlo. Na internete si tento jav môžete vyhľadať pod názvom "Light leak Note 8" alebo "Light leakage Note8". Keď v tmavej miestnosti zosilním jas na viac ako 50% vidím ako z tejto mikrošpáry razí svetlo displeja. Neviem či to mám ísť reklamovať alebo s tým žiť ďalej. Je to detail ale dosť mi to vadí :D Čítal som, že to majú viaceré Samsung so zahnutým displejom.

    martian14.02.2018 - 17:28 Trvalý odkaz

    Scotty, pozeral som po nom, ale marne som hladal realnu skusenost Panzerglass + puzdro. Akurat sa mi podarilo zistit, ze existuje aj "case friendly" verzia.
    Ale mari sa mi, ze viac chvalili Whitestone Dome.

    martian14.02.2018 - 17:52 Trvalý odkaz

    Roman, zatial som ziaden leak nepozoroval

    Jarda14.02.2018 - 21:44 Trvalý odkaz

    Krásné shrnutí. Dekuji moc.

    Sam nyní používám Iphone X a Samsung. GALAXY 8 a nějak se neumím rozhodnout u kterého zařízení zůstat. Každé má svoje, i když více mě láká Note 8. Každopádně mám podobný problém s baterií, vydrží mi velmi málo. Pár telefonu a sms a dopoledne mám pul pryč.. To mě. Docela hodne vadí...

    ondrakomous15.02.2018 - 09:48 Trvalý odkaz

    u samsungu hraje velkou roli jake rozliseni je nastavene, jestli jenom full HD, nebo vyssi, to se vyrazne projevi na vydrzi. skoro bych řekl, ze rozdil není beznym okem patrny. pouzivam s7 edge, ma vyssi kapacitu baterie a mensi display a vydrz je neskutecna. v bat. testu ma 92hodin, note 8 jen 89. vydrz baterky je vždycky zavisla na upravach v nastaveni. priklad, na ios vypinam automaticke synchronizace, gps, notifikace, widgety. automatickou regulaci, pak se většinou dostanu na uplne jinou hodnotu.

    jarpo20.02.2018 - 08:23 Trvalý odkaz

    Ondro: Tak pokial mam vypnut synchronizacie a notifikacie, to uz ani nemusim mat smartfon. Aky to ma vyznam?

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy20.02.2018 - 12:32 Trvalý odkaz

    displej s nativnym QHD rozlisenim ma stale rovnaku spotrebu ci "zobrazuje" fullHD alebo QHD

    Tomas20.02.2018 - 19:27 Trvalý odkaz

    Presne ako pise Oxy. Pri QHD aj FHD svieti stale ta ista plocha, ten isty pocet pixelov, cize spotreba samotneho displeja je stale te ista. Jedina usetrena energia je na vypocetnom vykone GPU.

    markos921.02.2018 - 14:36 Trvalý odkaz

    ondra naco ti je smarfon ked si vypnes vsetky funkcie :)

    markos901.03.2018 - 23:26 Trvalý odkaz

    ako presvedceny a spokojny dlhorocny applista som neodolal a vyskusal note8 a musim povedat ze odkedy ho mam som velmi spokojny, verim ze si budeme rozumiet na velmi dlho :)

    Simon1708.03.2018 - 13:00 Trvalý odkaz

    Vyzerá úžasne :-) Silno nad ním uvažujem. Rozmýšlal som, keďže s doterajším Samsungom S7 som spokojný, že si nechám starý mobil a kúpim si tablet. Takto by som ale zabil dve muchy jednou ranou :-).
    Len tá vysoká cena ma odrádza :-(.
    Našiel som síce kupón na zľavu tuším 75 € na https://www.kuponyzdarma.sk/hej-sk/ pri jeho kúpe z hej.sk, ale aj tak sa mi cena zdá prehnaná.
    Má ho niekto už reálne doma?Dokáže nahradiť tablet?
    Ďakujem