Poradňa: Ako na iPhone otvárať PDF súbory?

  • Michal 09.12.2017 - 14:48

    Je az neskutocne ako sa ludia mozu stotoznovat s tak uzavretym systemom ako je ios. Naco je mi vyladeny system ked si nemozem napr otvorit stiahnute pdfko. Casto stahujem rozne cenniky a prezeram ich priamo v mobile. Toto mi pride ako zly zart.

  • David09.12.2017 - 15:54 Trvalý odkaz

    No nechápem týmto komplikovaným radám. Ja si uložím pdf do "moje súbory" potom vojdem do mojich súborov, kliknem na pdf súbor a ten sa mi otvorí. Netreba žiadnu aplikáciu na to. A pri prezeraní pdf na webe sa všetko normálne zobrazuje. Nechápem čo je na tom uzavreté, keď to presne rovnako funguje ako na Androide.

    ondrakomous09.12.2017 - 18:48 Trvalý odkaz

    asi si to spatne pochopil, jde to normalne, kdyz mas zapnuty icloud drive v nastaveni, soubor otevres a nasledne ulozis do drivu, nepotrebujes k tomu zadnou dalsi apk, pokud ti staci prohlizeni souboru bez editace.Dawis: do telefonu soubor neulozis, uklada se na icloud drive.

    David09.12.2017 - 19:12 Trvalý odkaz

    Nie, dá sa uložiť aj do zložky "na mojom iPhone". Zložka iCloud je už iná zložka.

    ondrakomous09.12.2017 - 20:44 Trvalý odkaz

    jo a jake? kdyz vypnes icloud drive, tak soubor neulozis, jdou ukladat pouze obrazky. leda by to slo na ios 11 pres sandbox, ale tim si nejsem uplne jisty, na IOS 10 to 100% nejde. IOS 11 je cely koncipovany prave na ukladani mimo telefon.

    Michal09.12.2017 - 21:01 Trvalý odkaz

    A o tom to je, je to komplikovane. Na takto drahom telefone. Mal by som nutkanie hodit ho o zem. Cez bt alebo wifi direct sa uz daju posielat subory? Alebo na to treba tiez nejake hokusy pokusy?

    ondrakomous09.12.2017 - 21:06 Trvalý odkaz

    kdyz je system "uzavreny", tak je pochypitelny, ze to nebude uplne userfriendly. na druhou stranu mas zase zabezpeceny system. na androidu je vsechno jednodussi, ale zase kazda druha appka odesila data a aplikace predinstalovane vyrobcem nejdou odinstalovat, radsi budu zapasit s pdf soubory, jak mit v mobilu preinstalovany nepotrebny aplikace. ios 11 provazely problemy od zacatku, do vyladenyho softwaru to ma i dnes hodne daleko, co vim, tak u urcitych modelu to dokonce zpusobilo nefunkcnost hardwaru. vzdycky se medializuje nejaka kravina, ale treba na iphonu 7 bylo docela hodne hardwarovych chyb, ktery se zacaly treba projevovat po updatech systemu a nikdo nevi, co poradne s tim. IOS 11 necha apple nejak dozit, ale urcite na nej nebude vzpominat v dobrym, je to jednoznacne nejhorsi software od IOS 7.

    David09.12.2017 - 23:24 Trvalý odkaz

    Na IOS 11 mám zložku súbory, keď ju otvorím odomkne sa mi ponuka umiestnenia a ďalej mám možnosti "icloud drive", "na mojom iPhone" a "nedávno vymazané". Kľudne si viem uložiť fotky a súbory ako PDF na iPhone, netreba mi icloud. Neviem ako na predošlých IOS-och ale tuto to funguje presne ako na Androide. Mal som S7,S8, momentálne mám P10 čo sa Androidu týka a žiaden sa nechytal na iPhone. IOS nebol nikdy otvorenejší než teraz. MikeSV radšej ani IOS nekomentuj lebo máš dosť obmedzené názory a objektivita z tvojich príspevkov nejde žiadna. Skôr sú zaujímavé príspevky od niekoho kto má oba systémy a môže reálne porovnať, nie štýlom ako ty "niekde som čítal pred pár rokmi".

    ML10.12.2017 - 18:50 Trvalý odkaz

    Priamo na iPhone sa to nedá uložiť (IOS 11), je nutná nejaká aplikácia, ako bolo popísané v návode. Ja používam aplikáciu Documents. IOS ostáva stále uzavretý.... ;-)

    David11.12.2017 - 05:07 Trvalý odkaz

    Ja si ukladám súbory do zložky "na mojom iPhone" a nie do zložky "iCloud" a nemám žiadnu aplikáciu.

    ML11.12.2017 - 12:50 Trvalý odkaz

    Taku zlozku tam sice mam, ale priamo tam sa neda nic ukladat (tlacitko Pridat je neaktivne), pod nim je vsak uz aplikacia (u mna Garageband) a az tam sa daju ukladat subory.

    Michal16.12.2017 - 00:57 Trvalý odkaz

    Dawis ked je raz nieco "uzavrete" tak to nemoze byt "smart". Cize sa jedna o dumbphone. Ked napises ze p10 sa nechyta na iphone tak mi je to uplne jasne. Nechal si sa zmanipulovat marketingom a tlakom okolia. Na iphone nie je nic zle ale kazdemu vyhovuje nieco ine. Tvrdit ze nieco sa nechyta a toto je to naj je rovnako subjektivne ako moje prispevky.