Spotreba dát na Slovensku je výrazne pod priemerom Európskej únie

  • tiboro2007 05.12.2017 - 20:06

    A teraz poprosím aj analýzu kde koľko stoja dáta.

  • Dezi05.12.2017 - 23:13 Trvalý odkaz

    Môže to byť kvôli cenám ktoré sú. A môže to byť aj kvôli penetrácii wifi prístupu. V zahraničí bývaju wifi hotspoty spoplatnene a u nás väčšinou sú free. Ale skôr to bude cenou dátových balíčkov

    ghost000706.12.2017 - 13:49 Trvalý odkaz

    Ved Slovaci nepotrebuju datovat. Teda vsade mi to tlacia do hlavy ze vlastne ja tie data nepotrebujem. Ja potrebujem len neobmedzene smsky a volania a najlepsie za 30 euro mesacne :-) .
    A ked mi zavolal operator z pomarancu a opytal sa ze preco odchadzam ze kto mi vie dat lepsiu ponuku tak ked som mu povedal "tak si to teda preneste" a buchol telefonom :D :-) fakt na urovni sluzby :-)
    Alebo este ked som sa bol spytat na lepsie podmienky pausalu a ukazal som mu ze na druhej simkarte z ktorej viem aj volat , aj sms kovat aj datovat - len bol este vtedy horsi signal teraz je to uz fajn , ze na tej sim karte prenesiem v pohode 15GB mesacne tak mi povedal ze to mam cez wifi :D :D :D :D pri tom videl ze to je graf ku simkarte v statistikach datovych MOBILNYCH prenosov. Teraz som pozeral co dal pomaranc nove ponuky a este aj tak celkom tragedia. O inych operatoroch sa nema cenu bavit ti mi pridu zaspati niekde v 93-95 roku.

    Pre vysvetlenie. Nemam pevny internet a ani ho nechcem. Ked niekam idem ze ten internet potrebujem ( nemyslim teraz na FB a podobne kraviny ) tak proste je pohodlnejsie urobit hotspot ( a aj doma ) a vyuzivat internet na notebooku , ako sa obmedzovat rychlostou wi-fi v niektorych objektoch a pod. ked vo vsetkych mestach uz funguje 4G v celku normalnou rychlostou.
    Druha stranka je ucety za volanie. Radsej zaplatit 30e a pouzivat neobmedzene - nestarat sa ako pozerat ci som nejaky kilobajt nepreniesol navyse a vide ma to rovnako. A to nevyuzivam internet na hluposti. Existuju aj platene- komercne sluzby na ktorych jednoducho tie data prenesiete ci clovek chce alebo nie.
    Cize za mna ako priemerneho uzivatela by som to videl ze slovaci by sa tiez vedeli drzat na urovni finska len je zla dostupnost sluzieb na slovensku. Na bezne pouzivanie , streaming , noviny , aktualizacie by myslim si vystacil balik zatial do 30GB pre vacsinu. Za nejaku dostupnu cenu. (30e max s volaniami a sms )