10 rozdielov medzi iPhone X a iPhone 8 Plus

  • Miso 07.11.2017 - 22:01

    Skuste v Nastavenia - Vseobecne - Pristupnost zapnut funkciu "Dosah" Nasledne staci potiahnut spodlnu plochu pre gesta smerom dole.

  • Richard Hombauer07.11.2017 - 22:52 Trvalý odkaz

    Ano, to uz mam. Ale je to komplikovanejsie nez poklepanie po domacom tlacidle. A funguje to velmi nespolahlivo. :)

    Nightmare07.11.2017 - 23:26 Trvalý odkaz

    kto su kupi ten Xkovy iphone tak nema kde inde dat peniaze osobne by som nad 1.00€ za telefon nedal mohol by byt aj zo zlata

    markos908.11.2017 - 00:22 Trvalý odkaz

    dakujem za pekny clanok, dnes som si dal druhe stretko s iPhonom X a dlhsie som sa s nim hral, tak musim uznat je to niekde dalej ako moja tehlicka 7plus, dokonca ma prekvapilo ze klavesnica na lezato je na X lepsia a vacsia ako mam na mojom 7plus odkedy je iOS11, ta predna kamera je super a obrazovka tie gesta sa rychlo ucia.. ale hlavne je velkost mobilu, ta je konecne kompaktna :) nebola to laska na prvy pohlad, ale pri blizsom skumani vas X aj tak dostane :)

    Lenka Ivančíková08.11.2017 - 10:20 Trvalý odkaz

    Po jednom dni s iP X mozem povedat, ze zatial som milo prekvapena. Po predstaveni desiatky som si povedala, ze si ho nekupim. Postupom casu vo mne vyhrala zvedavost a technologicky duch. :D Citacka mi nechyba, gesta su navykove a bezproblemove. Ani znizenie displeja nadol na ovladanie jednou rukou mi nerobi problem. Staci slajdnut prstom celkom dole, kde konci dock. Displej super, upravy v portretovom rezime su zaujimave a ludom v mojom okoli sa pacia. Face ID funguje tamker 100 %. Iba vynimocne sa mi stalo, ze sa telefon neodomkol naprvykrat. Na vyrez v hornej casti som si rychlo zvykla a uz ma nerusi. Jedinu vycitku mam k smyklavemu telu, oble strany su fajn, nikde nic nereze do ruky, ale nemam s nimi pocit bezpecia. :-), takze obal je u mna nutnost. Objednala som si priesvitny aj farebny, nech mam zmenu. A dopredu pojde samozrejme sklo. Konecne mam kompaktnejsi mobil nez iP 7 Plus, ktory som vymenila za iksko. Tato velkost mi presne vyhovuje. Vacsi nez klasicky iP a mensi nez pluskova lopata. Vzdy som chcela Galaxy S8 s iOS. :-DD Teraz ho mam. A dokonca je o par milimetrov nizsi, takze zo zadneho vrecka nohavic trci este menej.

    ML08.11.2017 - 10:46 Trvalý odkaz

    Stale som skepticky k Face ID, ked je fon napr. v drziaku v aute alebo niekde polozeny dalej a z nejakeho dovodu nemoze byt nasmerovany na tvar.
    Ozaj uz ste prisli na to, ako sa to vypina ? ;-)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.11.2017 - 11:10 Trvalý odkaz

    Co chces vypnut? Face ID je volitelna sucast, podobne ako touch ID, nemusis ho mat aktivovane.
    Ako vypnut telefon je v navode, podrzis tlacidlo napajania a hlasitost dole, alebo hore, to druhe je snimka obrazovky.

    A babrat telefon v aute, no neviem, ludom dnes viete co, malokomu zalezi na tom, udrzat stopercentnu pozornost v premavke.

    Lenka Ivančíková08.11.2017 - 11:32 Trvalý odkaz

    v aute pouzivam AirPods. nic ine nez telefonovat tam nepotrebujem. ked stojim a chcem napisat spravu ci vybavit si nieco ine, tak snad vezmem telefon do ruky a Face ID mi ho odomkne. ked mas telefon dalej, tak preco by si ho chcel odomykat? ved nan nedociahnes.

    ML08.11.2017 - 12:13 Trvalý odkaz

    V aute pouzivam tiez navigaciu, sem tam chcem zistit nieco z webu, sem tam nazov skladby cez Soundhound a pod. - nehovorim, ze pocas jazdy, ale pri nejakej mensej zastavke, pritom je celkom otravne davat ho hore-dole z drziaku. Wayne - touch ID tam predsa nie je a ostatne sposoby su zdlhave. Na vypnutie som sa pytal, preto, ze vo viacerych videach to este nevedeli, ako sa to robi (neviem ci aj Riso nie :-).
    Inak super je, ze kritiku si zlizol Samsung za snimac vazdu, ale toto je podla mna podobne... -)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy08.11.2017 - 12:21 Trvalý odkaz

    ked ti bezi navigacia tak sa ti snad telefon nazamnkne :)

    Knoxville08.11.2017 - 12:35 Trvalý odkaz

    Kym zoberiem fon do ruky tak ho mam vdaka citacke v predu/vzadu davno odomknuty. Nemusim s nim "sibrinkovat popred tvar. Ale ved Apple ta presvedci ze to je vlastne "revolucia" ako v pripade odstranenia 3,5 mm jacku nie nedostatok a v redakcii chrochtaju blahom... ;)

    Lenka Ivančíková08.11.2017 - 12:44 Trvalý odkaz

    Neviem, ci ma zmysel sa k tvojmu komentu vobec vyjadrovat. :) keby si bol novacik, aj zareagujem argumentaciou, ale u teba to asi nema zmysel. :)
    btw: ked vies pomocou citacky odoknut fon este kym ho zoberies do ruky, klobuk dole! ja ho bez zobratia do ruky pomocou citacky totiz neodblokujem. :)

    ML08.11.2017 - 12:44 Trvalý odkaz

    Ale ked ti nebezi a chces aby bezala, tak si telefon musis odomknut -)

    Tomas08.11.2017 - 12:47 Trvalý odkaz

    MrMobile (Michael Fisher) priniesol peknu, vyvazenu recenziu.
    Ten telefon je fajn, ale...
    1. The price is too damn high. 1400€ je privela
    2. Realne vyuzitelna plocha displeja nalezato je prilis mala a navyse ak video roztiahnete na celu obrazovku, zasahuje vam do neho ten vyrez
    3. Velke mnozstvo neoptimalizovanych aplikacii. Vela aplikacii vytvori cierne softverove ramiky a potom to vyzera akoby som mal v ruke iPhone 8 (ale toto sa vyriesi casom)
    4. Ubohy ram manazment (oproti Note 8 alebo OP5)
    5. Nutnost dokupit rychlonabijacku. Jedna z najbohatsich fitiem sveta nedokaze dat do balenia rychlonabijacku k telefonu za 1400€? To je ako vtip?
    6. Neskutocne pomale bezdrotove nabijanie
    7. Absencia touch ID. Face ID je pekne a vacsinou funguje, ale touch ID bolo a je stale jednoduhsia a hlavne rychlejsia moznost.
    8. No headphone jack
    9. iOS

    Za 850 resp. 950€ by to bola dobra kupa. Mne osobne najviac vadi maly display. Ostatne by som dokazal pretrpiet.

    Lenka Ivančíková08.11.2017 - 12:54 Trvalý odkaz

    pokial da niekto ako minus iOS, tak nemoze ist o vyvazenu recenziu,. tak ko keby dal niekto ako minus Android, ani to necitam. :) ubohy manazment RAM? tym co mysli? mam doma iPad, rychlonabijacku neriesim, ale suhlasim, ze tam mala byt. Bezdrotove nabijanie je vzdy pomale. Aj na Samsungu. Vlastna skusenost. Touch ID je super, ale pri face ID mi naozaj nechyba. 3,5 mm jack nema vela telefonov, ja som nikdy nepouzila ani redukciu z balenia. kto potrebuje, moze ho predsa vyuzit. vysoka cena - suhlas. a podporovane aplikacie stale pribudaju. :) iP X nie je dokonaly telefon, ale niektore hejty su zbytocne.

    Tomas08.11.2017 - 13:13 Trvalý odkaz

    Tie body som vypisal za seba, netykali sa jeho recenzie. Lenka, pozri si akykolvek speed test/ram management test a zistis o com hovorim. Taktiez nema kazdy clovek doma iPad ako ty ;) Bezdrotove nabijanie je pomale, ale oproti Samsungu je extra pomale. Uvidime, ci ti nebude touch ID chybat, ked ti Face ID nebude fungovat (s niektorymi) slnecnymi okuliarmi alebo lyziarskou kuklou atd. To, ze ty nepouzivas 3.5mm jack, neznamena, ze ho nepouziva niekto iny.
    Ani jedna vec v mojom prispevku nie je hejt, je to normalna kritika. Preco ste taki haklivi vsetci a kazdu kritiku beriete hned ako hejt? Obzvlast ma to zaraz u novinarov.
    Pripada mi, ako by ste sa nasilu snazili obhajit kazdu jednu vadu a nedokonalost tohoto zariadenia. Je ine prehliadat nedokonalosti v telefone za 500€ a ine za 1400€.

    Knoxville08.11.2017 - 13:17 Trvalý odkaz

    Asi sme sa nepochopili,ale nevadi. Tiez ale nevidim zmysel Ti to vysvetlovat. ;)
    A uzivaj,tes sa z noveho Iphonu...

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy08.11.2017 - 13:20 Trvalý odkaz

    neviem ako apple (urcite aj tam je to mozne) ak si nastavim moj hlas ako doveryhodny tak ak mam zamknuty telefon staci prehovorit "carovnu formulku" a telefon sa odomkne a pusti navigaciu

    jardo.suster@g…08.11.2017 - 13:24 Trvalý odkaz

    Chcem a mám na to-kúpim, nechcem/nemám na to-nekúpim, nič viac nič menej. Dokonalý fon neexistuje. Mne osobne je jedno aký majú Androidy ram management, aké majú funkcie, či majú vodotrysk a tak. Nedávno som používal ako daily driver XZ premium, špičkový fon ale vydržal som len týždeň, android mi proste nesedí. Subjektívne mi najviac vyhovuje iPhone, chystam sa kúpiť X, bude to zaujímavý upgrade zo 6s. Keď ho chcem, vysokú cenu musím rešpektovať, ale vzhľadom k tomu, že najbližšie minimálne 2 roky ho budem denne stiskat pár hodín mi príde ako-tak adekvátna.

    Lenka Ivančíková08.11.2017 - 13:26 Trvalý odkaz

    reagovala som na tvoju poznamku: a v redakcii chrochtaju blahom... ;) kto nas pozna a cita nase texty vie, ze vzdy, ked je na to dovod, kritizujeme. a ked je co, pochvalime. :) preto mi tvoja poznamka prisla zbytocna.

    Richard Hombauer08.11.2017 - 15:35 Trvalý odkaz

    Merrick, to odomykanie na lyzovacke - zadas 4miestny PIN podobne, ako ked ti na lyzovacke nerozpozna odtlacok cez rukavice. Navyse, na aktivaciu fotaku nepotrebujem Face ID a nic ine surne na lyzovacke neriesim. Vlastne nejaky surny telefonat, ale hovor tiez dvihnes bez ochrany. ;)

    Matej08.11.2017 - 16:48 Trvalý odkaz

    Boha, 1400E a niekto to nazve ako ADEKVATNA cena ? Za 1400E mam PC zostavu, ktora bude pouzitelna najblizsich 5 rokov, a nie malu lesklu tehlu, ktora vie natacat animovane hovienka.
    Mne to pripada ako keby ludia stracali sudnost, tie telefony (ci android ci apple) rok co rok neprinesu NIC take revolucne, aby to stalo za taky narast ceny. O 2 roky si vypytaju uz 2000, lebo to bude adekvatne?

    A ten vas revolucny dokonaly iOS nema taku primitivnu funkciu, aby sa nezamykal ak je pripojeny k znamym BT zariadeniam (BT radio v aute)???

    Tomas08.11.2017 - 17:30 Trvalý odkaz

    4 miestny pin je "velmi" bezpeny :D

    Knoxville08.11.2017 - 17:34 Trvalý odkaz

    iOS nema viac primitivnych veci.Ale niekto bude Iphone vychvalovat do neba. Co sa tyka tej ceny,Ovce by zaplatili aj viac a Apple to vie... :)

    ondrakomous08.11.2017 - 18:06 Trvalý odkaz

    musim se pridat, ze iphone x me uchvatil, kdyz jsem mel moznost ho fyzicky vyzkouset zive, z promo fotek a videi jsem si nebyl uplne jistej. s chybami, nebo bez chyb je to proste absolutne dokonalej mobil.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.11.2017 - 18:26 Trvalý odkaz

    I-bééé I-bééé ci ako bečí i-ovca

    Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

    TBK08.11.2017 - 18:28 Trvalý odkaz

    Merrick, ale ved nebud uplny trtko, proste ked neodomknes tvarickou, tak natukas pin, neboj z prstu ti neodpadne a obcas to urcite robis aj na svojom androide. Vytahujes tu sci fi scenare, len aby si si mohol do Xka rypnut..
    Maxim, ked ti je to vela, nekupuj, ale nenapadaj sudnost ludi, kazdy si moze kupit co chce, aj ty tu tvoju nabuchanu PC zostavu, na ktoru sa ti zase niekto iny moze zvysoka vykaslat, slusne povedane..
    Knoxville, veci, ktore nevyhovuju, sa stopro najdu aj na androide, ale nebudem ich povysenecky nazyvat primitivnymi.. OZaj, ked Iphonaci su ovce, tak ty si co, Osol?

    Tomas08.11.2017 - 18:57 Trvalý odkaz

    Predstav si, heslo som na svojom telefone zadaval naposledy tak 3 mesiace dozadu:) Hovor si co chces, ale odomknut telefon pomocou odtlacku je v 95% pripadov rychlejsie, pohodlnejsie a lahsie.

    Matej08.11.2017 - 19:30 Trvalý odkaz

    Ale ved nech si kazdy kupi aj zo 3 ajFeny iKs. Nikomu to neberiem, kazdy ma pravo byt hlupakom :D (nie, iba srandujem). Mne priamo nevadi, ze si ludia kupia Xko.
    Mne vadi, ked povazuju tu cenu za ADEKVATNU -lebo nie je. iPhony nikdy nedisponovali adekvatnou cenou, ale stale sa to dalo tolerovat. Ale toto co predviedli s Xkom, to je mimo vsetkych hranic. A jo dokup si este quick charger, lebo ved predsa nejsi socka, ktorej by sme to za liter-styristo pribalili do krabice gratis....
    Vadi mi, ze sa toho chytia ini vyrobcovia, a ADEKVATNE zdvihnu ceny aj u svojich produktov. Vadi mi, ze to ludia aj tak budu kupovat ako zmyslov zbaveny, lebo ved je to adekvatne a treba mat kazdy rok novsi model (ktory je na 99% zhodny s tym minulorocnym ofc).
    Este ze si na Androide vies kupit minulorocnu vlajkovu lod za polovicu ceny. S akou-takou sw podporou. Chvalabohu, ze zialbohu

    Michal08.11.2017 - 20:56 Trvalý odkaz

    No ja vam neviem, pokial niekto chce dat 1400 za telefon tak je to jeho vec, ludia robia aj vacsie hluposti. Pre mna je strop za telefon tak 400, 1400 euro by som investoval aj inde. A nie som z tych co by na to nemali. Jednoducho mi to pride uz trochu cez ciaru..nehovoriac o tom ako rychlo sa to da roztrieskat. Kolko bude stat oprava? 800?

    David08.11.2017 - 21:20 Trvalý odkaz

    Ja som mal od iphonu 3G doteraz vzdy len Android a to od Samsungu S2,S4,S5,S7,S8 a momentalne mam P10. Zvlastne je ze s tou P10 som zatial najspokojnejsi. No kedze moja technologicka zvedavost je velka tak som si objednal Iphone X Silver 64GB a do piatku by mal byt u mna. No co ma zaraza najviac je ze v mobile za 1150€ sa nachadza "len" 64GB. Mne osobne to staci, ale za tu cenu by som si vedel predstavit aspon 128GB. Dalej v baleni je len obycajna 1A nabijacka, vie mi niekto povedat kolko sa vobec toto Xko s takouto nabijackou nabija? Alebo si mam dokupit inu nabijacku? Kazdopadne mne sa toto Xko velmi paci, aj podla videnych recenzii, displej je uplne super hlavne nezaobleny a vykrojena horna cast sa mi tiez paci, kedze sa tam zobrazuje len cas, sila signalu, bateria...vlastne ten kusok beriem len ako nejaky integrovany informacny panel priamo v displeji :D A co sa mi hlavne paci u iphone je mnozstvo prislusenstva, da sa zohnat lahko naozaj cokolvek. Pre P10 nie su ziadne normalne kryty a vsetky ktore sa bezne predavaju v elektre su urcene pre penzionistov :D a o dostupnosti normalneho skla na P10 ktore by sedelo aj na okrajoch displeja nemoze byt ani rec, inak moj najlepsi telefon zatial, preto mam velke ocakavania od Xka. Uvazoval som aj o LG V30 lenze LG jedine co dokaze je predstavovat nove modely a dostupnost nulova. Nikdy som ani nepostrehol v nejakom obchode ze by niekde predavali V10,V20,a teraz V30.

    Knoxville08.11.2017 - 21:35 Trvalý odkaz

    Mozes mi vysvetlit co je to ten "penzionista"? Nemal si na mysli "penzistu"? A Iphonik,telefon za 1300 eur sa bude nabijat z 0 na 100% s tou "silnou" 1A nabijackou cca. cez 3 slovom "tri" hodiny. Co je za tu cenu velice "slusne". (To uz snad ani smiesne nie je,to uz je na zamyslenie)...

    Peter Čapkovič08.11.2017 - 21:46 Trvalý odkaz

    Kokos šupnem Ebay a obalov a krytov presne 1400 druhov... Už mam odtial niekolko, na sučasnom S7edge mam jeden obal z Ebay za 4e (knižkové puzdro s možnostou sledovania filmov tj ten zalamovací) a stale pekne drží, neč sa nerozpadlo a nepotrebujem ani sklíčko... Ak sa mi zunuje kupim za 2e dalšie...
    ale k veci: Osobne som dal za súčasny mobil 550e a to je u mna strop a dovidenia aj ked bude mat vodotrysk je to u mna premrštená cena ako tu už niekto spomenul v Aple to vedia a buduci iphone (XI) už bude za 1800e kedže ludia nemaju problem vyvalit tolke prachy za mobil. Za 1000 mam PC a za zvyšných 400 solidny mobil už aj s rychlonabijačkou v cene :-)

    David08.11.2017 - 22:03 Trvalý odkaz

    Sorry, slovo "Penzionista" som prebral z nemciny. U nas su to dochodci alebo -covia, ktovie :) Ak vydrzi to Xko cely den tak je mi jedno aj ked sa bude nabijat v noci 5 hodin :-D len som chcel vediet kolko sa nabija s tou dodavanou k telefonu, lebo napr. u ip 8 s 1600 bateriou ani netreba tu rychlonabijacku :D Na P10 mam tiez rychlonabijacku, nabijam len v noci a casto sa mi stane ze ju odpojim az rano.

    Richard Hombauer09.11.2017 - 00:39 Trvalý odkaz

    Nabijacka ma vystup 1 A pri 5 V. Bateria ma 2,7 Ah pri 3,6 V. Takze nabijanie menej nez tri hodiny. A v praxi rano odpojis od nabijacky a do vecera ho urcite nevybijes. ;)

    Tomas09.11.2017 - 08:06 Trvalý odkaz

    https://youtu.be/uL99tRQR9W0 tu je ten ram manazment pre Lenku... To co bolo doteraz jednou z prednosti iPhonu uz akosi nie je. Tak sa zda ze do 1400€ telefonu mohli pribalit este 1 gb ram naviac. Ale aby som nebol zly, iPhone sice nevyhral, ale viedol si "slusne"

    Daor3209.11.2017 - 10:41 Trvalý odkaz

    Na som iphone nikdy nepouzival, takze velmi tazko viem objektivne zhodnotit jeho pouzivanie... ale proste ten vyrez z fotiek a videa je hrozny (vid prilozene fotky v clanku), to je vec ktoru by som neprekusol :-) Neni nad normalny rovny displey bez vyrezov, uz zahnutie napr. S8 mi velmi prekaza

    Knoxville09.11.2017 - 10:48 Trvalý odkaz

    Zlaty OnePlus 5. Ziadne nezmyselne vyrezy ani zahnutia. Pekne citacka a tlacidla pod displejom aspon z neho "neukrajuju". Uz 5T by som nechcel kvoli tej citacke vzadu...

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy09.11.2017 - 11:00 Trvalý odkaz

    5T by si nechcel ale o V30 už píšeš mesiace ako to bude tvoj ďalší fon :)
    Deti deti

    Knoxville09.11.2017 - 11:01 Trvalý odkaz

    Nereaguj na mna ty "dospelak"... ;)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy09.11.2017 - 11:06 Trvalý odkaz

    Ty začni reagovať iba na veci o ktorých niečo vieš (aby si nevyzeral ako hlúpe decko) a budeme všetci spokojní.

    Knoxville09.11.2017 - 11:08 Trvalý odkaz

    Ty sa staraj o pekne o seba. Este budes urcovat na co mam a nemam reagovat. Taku este nehrali,kamarat...

    Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

    TBK09.11.2017 - 11:59 Trvalý odkaz

    Oslik, keby tu na teba nikto nereagoval, tak skocis z mosta.. :D

    Knoxville09.11.2017 - 12:21 Trvalý odkaz

    Už skáčem,ovečka. Bééé... ;)