Xiaomi Mi Box - druhý mozog vášho televízora

  • martian 23.10.2017 - 09:53

    zaujímalo by ma, že ako je to s colnicou, keďže je to 50eur ako sa to rieši potom...

  • Kubo10203007.07.2018 - 18:50 Trvalý odkaz

    Musíš si priplatiť za poštovné EU Express alebo EU Priority Line inak je veľká šanca, že ti príde list z colnice, kde ti napíšu, čo a kde im máš poslať. Pri 50€ je to 10€ za DPH a 3,60€ za colný poplatok. Ak ale pošleš GearBestu doklad z colnice, tak by ti to mali preplatiť

    xmram2617.12.2018 - 12:28 Trvalý odkaz

    Zdravím Tomáš, Magio Go som pre chvíľou otestoval, funguje bez problémov. Aj ste to skúšali zobrazovať na TV, ak áno na akej uhlopriečke, mňa zaujíma uhlopriečka 55" Ďakujem

    martian23.10.2017 - 09:53 Trvalý odkaz

    Viem pomocou tohto bezdrotovo zdielat tv/monitor medzi viacero pocitacov a notebookov? Chcem v kancelarii pouzivat externy monitor, pripadne tv zaveseny na stene na zobrazovanie prezentacii a pod. bez dalsich zbytocnych kablov.

    Tomáš Brestovanský23.10.2017 - 10:29 Trvalý odkaz

    Zrkadlenie obrazu zo smartfónu a tabletu funguje bez problémov. Dávnejšie som skúšal aj zrkadlenie počítača cez Chrome, to fungovalo tiež dobre. Vyskúšam, či bude fungovať zdieľanie obrazovky aj priamo cez Windows a dám vedieť.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease23.10.2017 - 20:09 Trvalý odkaz

    "Veľkou výhodou oproti iným čínskym TV boxom je použitie operačného systému Android TV, ktorý je prispôsobený na ovládanie na televízii."

    Velkou výhodou iných čínskych TV boxov je práveže použitie bežného Androidu 7.1. Odpadajú starosti s inštaláciou akejkoľvek aplikácie z klasického Google Play narozdiel od obmedzeného Android TV.
    Ovládanie nie je problém po dokúpení klávesnice s "touch padom". Alebo lepšie dialkový ovládač s "Air Mouse" so 6-axis senzorom (3-osí Gyroskop + 3-osí Akcelerometer) s qwerty na zadnej strane.

    Nehovoriac o HW výbave v danej cene. Čipset Amlogic S912 (namiesto S905X). Bežne 3GB RAM/32 GB internal. 2-3x USB (niekde aj micro USB), micro-SD slot, Gigabit LAN (RJ45), klasický optický výstup - TOSLINK (JIS F05) miesto 3,5mm. Analógový A/V výstup 3,5mm jack (4-pólový)..

    Tomáš Brestovanský23.10.2017 - 22:57 Trvalý odkaz

    Dovolím si nesúhlasiť, mal som TV box s plným Androidom, ktorý bol papierovo výkonnejší ako Mi Box, ale zážitok z používania vôbec nebol ideálny. Máš pravdu, že aplikácie sa ľahšie inštalovali, ale prostredie nebolo také rýchle ako Android TV, Google Cast nefungoval dobre a ovládač bol mizerný. Nedá sa však poprieť, že TV box mal viac portov ako Mi Box, no ak to mám celkovo zhodnotiť, Mi Box je na rýchle a intuitívne ovládanie pred TV vhodnejší.

    @martian - Zdieľanie obrazu priamo cez Windows sa mi nepodarilo spojazdniť, jediným riešením je teda Cast cez Chrome. Na prezentácie by to malo stačiť, na videá to ale neodporúčam.

    martian24.10.2017 - 00:10 Trvalý odkaz

    @Tomas Velka vdaka za ochotu a snahu. ;-)
    Moja predstava bola viac-menej zrkadlenie systemu, prezentacie, real time vpisovanie do Excelu,... take tie vseobecne kancelarske zalezitosti.
    Este raz dakujem. ;-)

    Tomáš Brestovanský24.10.2017 - 01:02 Trvalý odkaz

    Bohužiaľ je tam lag asi pol sekundy až sekunda, čo by sa dalo pri prezentácii zniesť, ale už len samotné hýbanie myšou je dosť problém. Otázne je či by sa nedala použiť nejaká služba na vzdialený prístup do Windows cez Android, to by mohlo mať pri dobrom internete oveľa lepšie výsledky.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy24.10.2017 - 08:57 Trvalý odkaz

    ako pise mental, za tie peniaze kupim vykonnejsi a lepsie vybaveny box.
    1xUSB a bez RJ45 je v podstate nepouzitelne.

    otazka na Tomáša, je moznost nastavit staticka IP alebo je tam len DHCP ako pri vacsine boxov?

    Ato7724.10.2017 - 09:55 Trvalý odkaz

    Vedeli by ste vyskúšať či na boxe funguje magio go?
    Tv box od telekomu je čajový, toto by bola dobrá náhrada.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease24.10.2017 - 16:27 Trvalý odkaz

    Rukami mi prešlo 7 TV Boxov a doma mám vždy dva. Plus skúsenosť s Android TV v televízore Philips. Tam bol vôbec problém dostať niečo mimo Obchod Play. Súborový manažér chýbal, televiza nevedela prijímať apk cez BT ani USB. Ovládanie je síce lepšie prispôsobené ako pri bežnom androide, ale také prehliadanie webu je rovnako tragické. Kamoš keď videl čo dokáže Air Mouse Remote - hneď si ho k tomu Philipsu za 10€ objednal. Je to povinná výbava ku každému boxu.
    Tak ako u mobilov je 4GB dostupnej pamäte proste málo. Platí to aj tu. Netreba ani inštalovať mnoho aplikácií a internal memory zahltia Thumbnails z Doplnkov v Kodi. RAM Detto. Treba vedieť primárny účel toho boxu. Napríklad KODI využíva žalostne málo cache memory z RAMky (60MB) a to je problém pri 4K videách a niekedy aj 1080p (v závislosti na dátovom toku). Takže na objemné streamy nepomôže ani rýchly NET. Cache sa dá navýšiť pridaním súboru advancedsettings.xml až na 1/3 volnej RAM. T.J. pri 4GB na 1300MB.
    Samozrejme je toho na trhu nespočet a treba si vedieť vybrať. 2/8GB mal môj prvý box spred troch rokov. Nábeh systému cca 1m:30s, štart KODI 20s. Môj posledný BOX: OS 15s, KODI 3s. Reakcie po odinštalovaní balastu bleskové. Problém môže byť aj nadstavba výrobcu. Je hafo launcherov primárne na TV boxy s lepším UI. Niektoré Boxy majú od výroby ROOT práva a tam sa dá robiť všeličo.
    Ano, ak chce niekto výhradne box s OS Android TV, vela možností nemá. NVIDIA SHIELD TV stojí od 200€ hore.
    U tohto Xiaomi mi vadí ten "apple" prístup, síce toho moc neviem, ale to čo viem robím našťastie dobre ;)

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn24.10.2017 - 23:23 Trvalý odkaz

    mental aky box odporucas? ja mam smart telku asi 4 roky, je to sice pomale, ale youtube, netflix, spotify mi na tom slapu dobre. Slapali, par aplikacii prestal tv podporovat a nastvalo ma, ked mi zrusili spotify a chyba mi VLC player. Po prestudovani som zistil, ze na 4-rocnom Samsungu nemam Tizen ale este starsi OS Orsay :D

    Inak na tych cinskych TV boxoch je este jedna vyhoda: predinstalovane appky, ktore nie su ani na google play a jednu z nich pouzivam uz aj v mobile :D

    Tomáš Brestovanský26.10.2017 - 15:58 Trvalý odkaz

    Magio Go som pre chvíľou otestoval, funguje bez problémov. Nainštaloval som ho cez webovú verziu Google Play do Mi Boxu, následne aplikáciu otvoril a prihlásil sa. Funguje Live stream aj archív.

    PwSWAT26.10.2017 - 21:58 Trvalý odkaz

    Bolo by možné vyskúšať aplikáciu Horizon Go od UPC? Už som mal viacero čínskych boxov a ani na jednom nefungovala korektne, alebo sa vôbec nedala nainštalovať kvôli tomu, že zariadenie malo root.

    Marek02.01.2018 - 11:39 Trvalý odkaz

    DIGI GO

    Zdravím,

    prosím Vás, máte niekto skúsenosti s appkou DIGI GO stiahnutou na TV BOX z google play? Je to funkčné?

    Napr. mne v mobile to ide fajn. Akonáhle však chcem zrkadliť na TV, vtedy stream nefunguje. Chcel by som vedieť, ako by to fungovalo cez TV BOX.

    Dik za každú radu

    brian11.01.2018 - 17:22 Trvalý odkaz

    Aky Air Mouse Remote odporucate? Vacsina z nich ma pripojenie cez 2.4GHz wifi. Ak mam môj TV Box napojeny na 5 GHz wifi, ten air mouse mi asi fungovat nebude ze? Radsej bluetooth verziu? Diky za info