Späť do školy: Ako vybrať ten správny paušál pre vášho školáka?

  • huje® 04.09.2017 - 19:06

    Papier / displej monitora bohužiaľ znesie veľa...

    "4ka navyše ponúka výhodný dátový balík GIGA a paušály TO s gigantickou porciou dát za rozumnú cenu."

    Gigantická porcia dát v sieti, ktorá nie je na drvivej väčšine územia SR k dispozícii. Alebo gigantická porcia v požičanej 2G sieti Orange? Priznajme si otvorene, že "dátovanie" v EDGE sieti (áno, ide o sieť, v ktorej prebiehajú prioritne hlasové hovory) je len pre silné povahy a možno ho označiť za sebapoškodzovanie. Len o tom tie PR materiály nepíšu...

    Takže odporúčam radšej voliť napríklad:
    - Primu Kids http://www.fony.sk/clanky/12963-orange-prima-kids-vydavky-i-bezpecnost-…,

    ktorá bola pripravená pre deti a z ktorej môžu deti rodičom volať aj v prípade, ak nemajú kredit,

    alebo môžete využiť O2 Voľnosť http://www.o2.sk/volania/o2-volnost ,

    či kartu zbojníka Jura http://www.juro.sk/viacinfo

    No a čo sa paušálov týka, orientujte sa na služby operátorov, ktorí majú pokrytie sieťami 2G / 3G / 4G (využiteľné na dátové prenosy) aj za hranicou obce/mesta a teda ide samozrejme o ozajstných mobilných operátorov poskytujúcich svoje služby na Slovensku =>> Orange, O2, Telekom.

    Všetci traja ozajstní mobilní operátori (O2 SK, OR SK a Telekom SK) vám jednotky vo vami zakúpených paušáloch umožňujú čerpať aj v EU, nielen na Slovensku. ;-)

    Operátor, ktorému tu redakcia uverejnila tento PR článok, čerpanie jednotiek aj v EU neumožňuje, necháva si v takom prípade platiť extra / nad rámec poplatku za "paušál" tvrdiac, že je to v poriadku.

  • Rastislav.j04.09.2017 - 22:22 Trvalý odkaz

    huje® a koľko % územia SR si za svojho študentského života pokryl svojou prítomnosťou? A že TK a OR rušia prenos podstatne nižšie prenosové rýchlosti len aby zákazník bol prinútený kúpiť ďalšie dáta.
    "No a čo sa paušálov týka, orientujte sa na služby operátorov, ktorí majú pokrytie sieťami 2G / 3G / 4G (využiteľné na dátové prenosy)" to si chcel povedať, že 3G nie je použiteľné na dátové prenosy, alebo že 2G je tiež použiteľné na dátové prenosy ak nie je v NR?
    Nejako si zabudol na nejaké cenové porovnanie tvojich odporúčaní. Vrátane výpočtu času potrebného na strávenie v EU pre vyrovnanie cenového rozdielu medzi ponukou 4ky a tvojich odporúčaní. Lebo takto to vyzerá, že tá tvoja analýza operátora stojí za prd, ako vždy.

    Manobb05.09.2017 - 23:10 Trvalý odkaz

    Po prečítaní nadpisu "Ako vybrať ten správny paušál pre vášho školáka?" som sa potešil, pretože akurát riešim tento problém u nás doma. Po druhom odstavci som však rýchlo zistil, že sa jedná iba o marketingový paškvil.

    Týmto prosím redakciu Fony.sk, aby priniesla autorský článok s rovnakým nadpisom, ale ktorý rodičom skutočne pomôže nájsť správny paušál, t.j. výhodný. Som si istý, že vkaždej z kategórií nezvíťazí ten od 4-ky.

    S tým článkom to myslím vážne, bolo by fajn si prečítať Vaše návrhy ako nestranných redaktorov.

    Karol06.09.2017 - 01:04 Trvalý odkaz

    Deťom do školy vyberajú paušál?...tak to nechápem. Mojej dcére nedovolili doniesť mobil do školy a ani nikto iný zo žiakov nesmie mať mobil v škole.

    Manobb06.09.2017 - 10:43 Trvalý odkaz

    re: Kajoblesk

    Je chyba rodičov (načo majú ZRPŠ a školskú radu ?), že si nechajú skákať po hlave od školy. Je rozdiel iba "mať mobil v škole" a použiť max. cez prestávky .... a "vyrušovať s mobilom vyučovací proces" počas trvania vyučovacích hodín.

    Ak by učiteľ(-ka) zobrala mojim deťom MT iba a len kvôli tomu, že ho má počas vyučovania v škole, tak by ten učiteľ(-ka) mala veľké problémy ... (v súlade so zákonom) by si to navždy zapamätala.

    Rastislav.j07.09.2017 - 17:10 Trvalý odkaz

    Manobb obávam sa, že tá tvoja požiadavka je nerealizovateľná.

    LOL08.09.2017 - 03:09 Trvalý odkaz

    Kedze tento portal vlastni Swan, objektivita tu davno skoncila a su tu len tieto PR zvasty. Cize nestranne kvalitne clanky tu nemozno ocakavat.

    Manobb08.09.2017 - 20:33 Trvalý odkaz

    No vidíte:

    A ja stále dúfam a verím, že to Rišo s Lenkou "dajú" a ukážu svojim čitateľom, že ich zo zaujatosti voči Swan-u obviňujú úplne zbytočne.

    Však ubehli ešte len 4 dni od PR kecov od 4-ky. Príprava autorského článku tohoto druhu si vyžaduje nejaký čas a ja verím, že najneskôr do konca septembra tu taký článok aj vyjde ...

    ... a ak sa zadarí, tak jednou ranou môžu rovno vyriešiť aj študentov, ktorým onedlho začína semester.

    Kto chce veriť, tak verí. ;-)

    galaxi08.09.2017 - 20:59 Trvalý odkaz

    Nechajte už 4ku na pokoji. Ako budú podnikať tak sa budú mať.

    Rastislav.j08.09.2017 - 22:17 Trvalý odkaz

    Manobb ak je to tak jednoduché, tak to sprav. Garantujem ti, že to nedokážeš.