Tomky suhlasim ..da sa povedat ze Symbian je pre 'vyvolenych' a situacia vyzera tak ako tato doba ..kazdy chce byt len 'cool and Inn' a preto treba mat TO co teraz fici
--
Nokia N8 Belle 111.030.0609 modded by Robo
Symbian je pre vyvolenych zaostalcov ktori na fone vedia len volat a pustit si java hru + chvalit sa kolko ma moj srotik mpix. Nejde o to co je IN, ale co je najlepsie!!! PRECO asi nokia tak padla??? A stale je natom horsie a horsie? Lebo ludia s IQ viac ako 10 prisli nato ze symbian je ko*otina. NOKIA ma cim dalej tym vacsi pokles predaja ako neverite vygooglite si :-) tak neviem co tu trepete ze smbian je pre vyvolenych. Symbian je pre tych co sa naneho od detstva naviazali ako rit na serbel. Pritom si nevsimli ze ho prevalcovali 2 OS ktore su milion krat lepsie. Vo vsetkom. Takze R.I.P. symbian a nokia nebudete nam chybat
--
•»HTC Wildfire«•»Xperia Play«•»Xperia mini«•»Asus Transformer TF101«•»HTC EVO 3D«•»Huawei Honor«•» Samsung Galaxy Note«•» Sony Xperia S«•
Aki su tu vsetci experti. :)
N5800XM som mal skoro 3 roky. Symbian bol super.
Teraz mam pol roka Evo 3D. Android bol pre mna velky sok. Prevazne negativny. Nechapal som, preco to je take pomale na takom hardware, preco to stale pyta pripojenie na web a preco SPB Mobile Shell 3D bol na N5800 krajsi a sikovnejsi, nez HTC Sense.
Asi mesiac mam iPad 2. iOS bol pre mna este vacsi sok ako Android. Tym padom este viac negativny. :) Nielen ze celkom nechapem, preco tablety zazivaju taky boom (jasne, lebo Apple marketing to cele nastartoval :), ale ani nerozumiem, co je take uzasne na iOS. Ano, je svizny. Ale to len preto, ze na tych niekolko iZariadeni sa da iOS optimalizovat. Ak by Apple len dodaval iOS pre zariadenia inych vyrobcov, ako to robi Google s Androidom, urcite by to bolo rovnake. Ano, je pekny. A co dalej? Takze po tyzdni nasledoval jailbreak, nech kazdy den nemusim maturovat nad iTunes, aby som si do zariadenia dal aspon dake ebooky.
Btw iPad som dostal ako bonus k autu. Nie som obetou Apple marketingu. ;)
Skoda, ze som nemal prilezitost vyskusat si Belle, i ked som si chutil na N8. Evo 3D prislo s lepsou ponukou. Som si isty, ze by mi vyhovoval aspon tak dobre (ak nie lepsie) ako Android, na ktory som si uz celkom zvykol.
Ano, dotykovy Symbian nebol idealny a limitovany napr. rozlisenim displeja. Ale na druhu stranu mali Nokie zasa take vychytavky ako FM vysielac, USB on the go, ale ... hlavne ... budik fungujuci aj pri vypnutom mobile! :D
Keby spravili komplet prerabku Symbianu, bolo by to asi super, predstavoval by som si ho ako syntezu zvysnych 2 systemov. Symbian s Androidom spaja to, ze nemaju tak obmedzeny system, ako iOS, da sa s nimi rozumne pracovat, nemaju problem s USB, ... Symbian a iOS zasa relativna nenarocnost na HW a to, ze vlastne existuju na obmedzenom pocte zariadeni od jedneho vyrobcu, takze sa da lepsie optimalizovat pre lepsi vykon. Len, zial, Symbian je trnom v oku novemu vedeniu Nokie, ktore je platene za to, aby sa predaval WM. Takze smola... Zial.
--
HTC Evo 3D
Presne tak, kvoli windows phone bolo zrušené aj os meego a symbian donna, ktorá mala bežať na dual cor a HD displeji. Nevidím nič zlé na belle, príde ešte update Fp2, to bude zas len plus pre uživateľov symbianu a je to jednoduchý system, dá sa v ňom orientovať, megapixele u 808 majú zmysel s technologiou pure viem a to má potešilo že to nemá žiadny iný mobil, len Nokia. Me_gusta: Nokia padla a kam? Na druhé miesto, to je strašný pokles:) oproti 1Q Nokia predala viac lumii v 2Q, čo znamená aj nárast windows phone. Zisky firmy Huawei naopak klesli, Zte tiež nemá najlepšie výsledky a to používajú android. Keby Nokia používala android tak by sa stal len daľším tuctovým výrobcom ako Sony, Htc atď. Každá reštruktulizacia prináša aj značné náklady, to ale neznamená že celkové mínusy sú za predaje phonov, práve naopak viď windows phone. Ver tomu že windows phone predbehne ios, už teraz apple má za tento Q mierny pokles a to aj vďaka windows phone ale aj androidu a donekonečna to takto nemôže isť, buď apple dá dole ceny alebo príde s rozsiahlejšou paletou ponúk aj pre iné cielove skupiny, toto je výhoda androidu, wp aj symbianu že vie vyrobiť pre rôzne cielove skupiny produkty čo ľudi osloví. Nokia toto vždy vedela a preto má stále series 40. Čoho by som sa viac obával je blackberry, tento výrobca je na pokraji krachu a to doslova ale nie Nokia.
--
Buducnosť je v Microsofte...
Cital si clanok kde bolo napisane, ze v USA ma nokia podiel len 3% ??? Tu neviem ako to je mozno o cosi lepsie :-) ale urcite nie druhe miesto :-) zaraba si len predavanim 5o€ fonov a nie smartfonov!!!! Uvidime :-) ale nikdy finska nokia nespravy lepsi fon ako šikmookači :-) ved nokia robi jednu chybu za druhou.
--
•»HTC Wildfire«•»Xperia Play«•»Xperia mini«•»Asus Transformer TF101«•»HTC EVO 3D«•»Huawei Honor«•» Samsung Galaxy Note«•» Sony Xperia S«•
@Me_gusta: Áno čítal a čítal som aj to že lumiam a celkovo windows phone sa darí viac v Číne. Nato že 7.5 tka ma obmedzenia je to skvelý úspech! Android 1.5 a 1.6 tiež nebol natom lepšie. Nikde nieje napísane že to čo sa podarilo androidu sa nemôže podariť inému os. Nokia s windows phone nato má. Keď príde osmička tak sa otvoria také možnosti ako má aj android a nielen čo sa týka sw ale aj HW. Už je to oficialne že quad core snapdragon 4s s 28nm technologiou bude na wp8+ adreno 320, ktoré bude konkurovať Tegre 3 a tegra 3 nieje až tak dokonalá ako si myslíš, až bude čas tak dám link na video kde sa porovnáva herný výkon tegra 3 vs...nehaj sa prekvapiť:) Ja skor verím v úspech Adrena, ale to je môj názor..
--
Tu máš
http://www.youtube.com/watch?v=TQlu39SIH6M a všimni si okolo 1 min 37 s tu haluz na asuse:))) ale pozri si to celé aj slepý vidi že ipad 3 má krajši obraz, Tegra 3 nieje top.. A tu je málá ukážka o 808, je to v češtine
http://www.youtube.com/watch?v=x4DZHM4BhAM. Nejde len o smarty, ide o celkový počet predaných phonov. Za 1Q 2012 Samsung prvý krat v historií predal viac ako Nokia. Samsung okolo 90mil. a Nokia okolo 82 mil. ostatné značky predali pod 50 mil, niektoré ani 20mil za 1Q:) Tak že oficialne samsung a nokia su dvaja najvačši výrobcovia mobilných telefonov.
--
Me_Gusta
... ty si vôbec nepochopil môj posledný príspevok
... ,,vyvolených,, som myslel v tom zmysle , že vedia oceniť tých pár funkcií čo Nokie majú narozdiel od ostatných značiek (niektoré vymenoval martian)a naopak pár(pre niekoho viac) drobností / negatív zas prekusnúť
... ja si 808čku vôbec nebudem kupovať kvôli tým mpx , vlastne áno .... ale nebudem sa tým chváliť ako napr. u EVA3D (dobrá hovadina to 3D mimochodom)
... ked budem v teréne a náhodou si zabudnem doma fotoaparát (Panasonic DMC-FZ38 v mojom prípade) tak nebudem nasra*ý, vo vrecku budem mať totižto 808čku , ktorá zachytí v celku kvalitný záber .... nebude síce lepší ako dig. fotoaparát ale zato lepší ako hocktorý mobil s fotoaparátom
... ja nepotrebujem googliť , mobilný svet sledujem priebežne už niekoľko rokov ;)
... čo sa týka prepadu Nokie , tam je viac FAKTOROV hlavným je to , že nokia v období (od roku 2008-2010)ked vydala prvý tzv dotykáč 5800vku tak to nebol schopný konkurovať napr. iP alebo prvým androidom
... keby v tej dobe (2008) bol na 5800čke Symbian Belle tak ti ručím , že Nokia by si ten podiel udržala poprípade by klesol len minimálne
.... jedným z dôvodom sú aj nezhody a výmena vysokých postov vo vedení
... posledným čo to po*ral je Elop
a ako Marianxxx napísal tak WP8 ešte všetkým vytre oči ... stačí rok dva a uvidíš tu zmenu postavenia Nokie na trhu :)
PS: to čo je IN a čo nie je , je trošku diskutabilné napr. taký IP4 alebo SGS3
--
N8 , E66 , ONE
zaujimava diskusia..
--
ajFon a aj nefon..a tak...
s pepem veru suhlasim... a tomky, videl si uz porovnanie fotaku u iP 4S a 808 PureView? lebo len tak mimochodom vyhral iP a nie tato "megapixlova" bomba
--
HTC Desire S + iPod Touch 2. gen. 8Gb + Lenovo B580
Iphone 4s robi lepšie foto ako 808? Tak daj..lebo ja viem že iphone 4s vs Nokia N8 majú takmer rovnakú úroveň foto, nezmýlil si sa? To sa mi nechce veriť pretože 808 čka má väčší čip ako iphone 4s.
--
Ja som si povedal dotykova nokia nikdy viac po nokii N97..
--
ajFon a aj nefon..a tak...
Nikdy som nepovedal ze tegra3 je najlepsia :-) ale patri medzi tie lepsie. Adreno je tiez super! Mal som dva fony s adreno 205 a bol som spokojny. A neporovnavaj najnovsi iPad s tegrou3, ved tegra3 je uz postarsia. WP drzim palce, len kym sa rozbehne tak android a iOS budu zas o krok v pred podla mna. Ale urcite si WP telefon zaobstaram, ale tablet nie. Android v tablete...v dobrom tablete je bomba a pouzivam ho viac ako NTB ci PC, pretoze windows sa mi paci menej. Je uz nudny.
Tomky: tak prepac ze som ta nepochopil :-) to 3D v Eve je blbost to viem aj sam... inac to je tlsty velky mobil, ale je pekny :-) ja som peknu nokiu nevidel a urcite som nevidel u nokie telefon kde nebolo nieco do*bane. Nokia nevie spravit kvalitnu dotykovu plochu. Ved nokia robila fony s tlakovym displejom ked ostatne znacky ani nevedeli ze co to uz je! Plus to chabe rozlisenie :-( vsetko ma odradza od nokii a pritom som ich mal kedysi rad :-) a co je IN ??? Ja neviem, ja si kupujem to co predpokladam ze sa mi zide a paci sa mi to :-) a SGS3 A IP4 je predrazena mala kocka. Za mobil tolko € by som nedal. Za tablet ano,pretoze s nim sa daju robit zazraky :-)
--
Nokia má konkurencie schopný display. Ani nové symbiany nemaju displeje čo hovoríš a už duplom nie nové Lumie. N9 má 854x480 amoled clear black. U Lumiach je použitý displej pentile alebo RGB, Ja mám stále pocit že ty si Nokiu držal veľmi dávno alebo porovnávaš dotyk na základe s60v5? Alebo series 40 touch and type napr. X3-02, ale symbian 3, N9 aj lumie maju display ako všetky dnešne bežné mobily
--
"ja som peknu nokiu nevidel"
choď si pozrieť N9. nicest phone of all time ;-)
--
Motorola Razr Maxx ********** niekedy je: lepšie mlčať a ostať idiot, ako prehovoriť a odstrániť všetky pochybnosti.
No tá N9 vyzerá celkom pekne to áno, ale z takýchto "vysúvaciek sa mi najviac páci HTC EVO Shift 4g, alebo motorola Milestone. A co sa týka Wp tak HTC HD7 pro.
--
aha N9 nieje vysúvačka :D google sa zasa vyznamenal našiel mi uplne inú nokiu :-/ tá vypadá ako Lumia
--
Tak ja neviem, ale zatial tu nikto nenapisal nic konkretne v com je ten Android taky vyborny...
stale dokola len rozlisenie (ok, osobne to nevidim ako nieco katastroficke), pocet jadier (symbianu netreba) a veeeeela aplikacii... vie mi niekto povedat aspon niekolko potrebnych... alebo aspon uzitocnych aplikacii, ktore by nebezali na symbiane, resp. neboli v ovi obchode? ... a pytam sa normalne, skuste mi to napisat ako cloveku, ktory v zivote nemal v ruke ani symbian ani android ani iphone, dik :)
každí OS má svoje chyby ako android, ktorý pri slabsích zariadeniach neslape tak ako by mal, alebo je nestabilny ČO SA MNE nestalo a to som mal už 4 zariadenia s androidom. Pri iOS sú problém vraj nahrávanie hudby alebo video do telefónu. A symbian ? Nokia sa vysrala na symbian a nevylepšovala ho. Teraz je z neho OS ktorí vyhovuje pomerne málo ludom, ktorým stačí niečo jednoduché. (toto je moj názor, možno trepem, možno mám pravdu, ale je to môj názor) Moj oblúbený OS je android a aké app? Povedzme tTorrent (super program na sťahovanie torrentov priamo do zariadenia) screencast (robí pekné screeny plochy. Pre niekoho blbosť pre mna využitelné) PS Touch (velmi dobrý photoshop) shazam (zistí aká hra pesnička kdekoľvek a z čohokoľvek) Skype, ČSFD (ako milovník filmov túto app musím mať) rôzne množstvo Navigácií, ja osobne mám v tablete 6 prehliadačov, pretože ani jeden nemá to čo chcem, ale navzájom to je ono, BSP player (známy z PC a asi najlepší prehrávač HD filmov) krásne widgety či počasia, alebo iných vecí a v neposlednom rade hry s prekrásnou grafikou na ktoré symbian proste nemá. A toto som vymenoval len to, čo ma napadlo :) dobrá vec je aj root, rôzne ROMky... toto sú dalšie prisposobenia. Ja nikomu neberem jeho oblúbený OS nech ho má :) Ved na to ich je tolko, aby si každí prišiel na chuť :)
--