Tomasko007: Pekny, v ciernej farbe by vynikol asi viac, ale mam pocit ze tie funkcne klavesy ( prijatie, zrusenie hovoru, su dost "neprakticke" uzke,
Richard Hombauer: velmi ma potesil 3,5 mm A/V konektor, aj 600 MHz procesor. este viac pouzita bateria. vyzera to fakt dost dobre.
dokonale by bolo, keby namiesto tych styroch drobnych tlacidiel pouzili len dve programovatelne (v mieste aktualnych tlacidiel kalendar a spravy) a tym by boli vacsie aj vyberove tlacidla, aj pre hovory.
dalajlamax: no, E55 ma totalne dostala, isiel by som do nej aj napriek half-qwerty, ale tato E52 je dokonala... kedy sa zacne predavat???!!!
euro: sami nastupcovia E50 mala E51 a ta ma zase tuto E52... ale autofocusu zase nikde.. akoze nic by sa nestalo keby ho fukli do tejto Nokie.. aj ked je to E-rada..
PeteBA: Nokia by mohla konecne pochopit ze fotoaparat moze byt dolezity aj pre biznis segment! Chce to AF a blesk. Pockam na E53. :-)
andy81: Som majitelom E51,super fon az na absenciu GPS.Ako citam,dost sa toho zmenilo,skoda len,ze Nokia to vsetko davkuje po troche :),takze tesim sa aj Ja na E 53 :).
XenonFlash: ja by som radsej cakal na E54 ;)..
p4li: Hmm tvar sa nezmenil mám pocit ze ma vacsi display ... Mozno mi mohli dat aspon qwerty klavesnica ... Pride mi taky nezmeneny . Je tam len pridany novy symbian a ta cena mi teda pride trochu prehnana
Richard Hombauer: Trocha som pátral a do ?lánku som doplnil nielen obsah balenia, ale hlavne informáciu o nabíjaní cez microUSB, teda ako v prípade N86. A toto už môže by? pre mnohých majite?ov viacerých Nokií v rodine problém. Pre nás, ?o máme rôzne príslušenstvo (hlavne rôzne handsfree) s microUSB konektorom, je to skôr potešujúca správa.
tom4as: je dobré, že tento mobil príde k aj k nám, ale aj tak si myslím, že E55 ma v?aka polovi?nej qwerty svoje ?aro. no ?o už, nokii asi vedia najlepšie, ?o sa nám pá?i a ?o chceme. i ke? možno bola E55 akýsi experiment a neujala sa.
dode: tak tomuto fonu by som sa vobec nenahneval...opat ma nieco po dlhsej dobe zaujalo:)
dode: este sa chcem spytat, to gps je plnohodnotne, alebo urcuje polohu len na zaklade bts?
samo: E55 nie je urcena pre nas trh...
tom4as: a to je ten problém
mailox: pokrok je to velmi pekny oproti e51, ale trosku ma mrzi ta jednotvarnost farieb
molotow: No, kone?ne dobrý telefón ako budúci nástupca mojej E51. E75 sa moc nevydarila (aj ke? tá je z trocha iného súdka), pod?a m?a pri písaní na tej qwerty na E75 to nebude bohvie ?o pozera? sa na displej s relatívne nízkym rozlíšením a ešte aj na?avo. To trochu pokazili. Ale toto je bomba, výkonný, jednoduchý, nevtieravý, aj cena bude asi dobrá. Hlavne ma potešila batéria, jack, procesor. Nevieme kapacitu RAM? Aj rozmery displeja lepsie nez na E51, aj ked rozlisenie rovnake, nevadi.
jozef: no velmi pekny s velmi dobrou vybavou na svoju cenovu kategoriu, keby ho uviedli skor, tak by som asi dost vazne nad nim uvazoval...svojimi funkciami mi ale velmi pripomina 5630 XpressMusic, ktory ma prist na trh niekedy o mesiac myslim a na ten sa velmi tesim. je to hudobne zamerany telefon, co pre mna ako mladeho cloveka je ovela zaujimavejsie ako mobil z E-series, ktore su urcene podnikavejsej casti obyvatelstva :D navyse 5630 sa ma zacat predavat za 200€ bez DPH, co je o 120 menej ako E52...v kazdom pripade je E52 zaujimavy kusok a myslim, ze chybu nespravi ziaden majtel E51, ktory prejde na E52 :)
mental.disease: možno to niekomu pomôže tu je zopár rozdielov:
rozmery- 115x46x12/116x49x10mm * displej 2"/2,4" * bateria 1050mAh/1500mAh * OS symbian 9.2 edition 3.1 FP1/symbian 9.3 ed.3.2.3 FP2 * foto 2Mpx/3,2Mpix+dioda * video 320x240/640x480 * CPU 369Mhz/600Mhz * pamä? 130MB/60MB * ram 96MB/128MB * GPRS,EDGE class 11/class 32 * HSDPA 3,6Mbps/10,2Mbps * HSUPA -/2Mbps * Infrared ano/- * mini USB/micro USB * pohotovos?(GSM) 310h/672h * ?as hovoru(GSM) 4,3h/8h * videohovory -/ano * pohybový senzor -/ano * radio ano/s RDS * Jack 2,5mm:(/3,5mm:) * A-GPS -/ano +kompas...
inak ak ma niekto chu? na half qwerty, E55 je takmer identická. Ibaže ju treba kúpi? vonku.
Menn: Funk?ne je táto Nokia na tom ve?mi dobre, len sa mi vôbec nepá?i ten dizajn. A za cenu 320Euro si už radšej kúpim N5800XM...
Jozeph: Tak toto by som nechcel ani zadarmo.. Stara dobra E51