rou: som zvedavý ako sa bude predávať.. každopádne jej držím palce :)
Barqi: pamäť sa zväčšuje , nie uväčšuje . . . ďalej dostupn= si opravte na dostupné . . . infomrácií opravte na informácií. . .
k téme , som zvedavý čo to bude zač , snáď sa Nokia dostane tam kde bola kedysi = špičkové zariadenia po všetkých stránkach . . . držím palce :)
*preklepy opravene. dakujeme za upozornenie. :) redakcia.*
Gazda: to už nemá gorillu??? :(
Samo: silne sa mi nelúbia tie názvy ... asha a lumia ... mohli dať niečo lepšie ..
sw: stále s toho systému nemôžem vyzerá hrozne
ja: jj.. pivova flAsha zelene gorilla glass
peťo: mne sa táto Nokia páči. zbohom moja X10 :P
Lukas: Bože, opakujem stále tu istú otázku, prečo sa Nokia nerozhodla aj pre Android.... tento telefón vyzerá úžasne, hneď by som ho bral... keby nemal WP 7.
aaa: Ked nevies precitaj si diskusie pred par mesiacov a zistis ze bolo spravne najma ked google kupil motorolu. A uz tuto otazku nevytahujte.
hellwet: fuu je co povedat ze tam nokia dala af
Mark: nechapem prečo nokia aspom do tohoto mobilu nedala Android!!!!
LUBO: Este dobre ze je oktober, asi to bude moj najoblubenejsi mesiac v roku. Od zaciatku je o com citat. Konecne som sa dockajl aj nokie s WP7. Akurat som dopozeral par videi na YT a musim povedat, ze keby som nemal moj mozart, tak ju hned beriem. Trosku mi vadi ta cena, je stanovena na 420 eur. To iste ma HTC, prestrelene ceny svojich WP7. Napr. HTC titan stoji nieco cez 530 eur, a to si mylsim, ze je prehnana cena. Co sa tyka nokie (aj aj HTC), ceny su stanovene vysoko. Nenarazam tym na hardwerove vybavenie, ale na softwerove. Mam WP7 uz asi 5 mesiacov, som s nim velmi spokojny, len mi vadi to, ze niektore aplikacie, ktore su androide a iOS bezplatne, za apl. na WP7 markete su spoplatnene. WP7 nema az taku prestiz, ako ostatne platformy, preto si myslim, ze ceny su vysoko stanovene. WP7 sa potrebuje predavat a rozsirit, no takouto "cenovou" politikou sa tak asi nestane. Za tolke peniaze ma uz clovek androida, ktory mu v terajsej dobe ponuknie viac ako WP7. Napriklad, moj mozart a omnia 7 bola na ebay.de za 200, uplne nove s fakturou. Preco, lebo ich nikto nekupoval, tak isli s cenou dole. Teraz ich cena zase stupla, po uvolneni manga.
Zase na druhu stranu si WP7 nemozem vynachvalit. Velmi sa mi paci ovladanie a rychlost/plynulost systemu, hlavne jeho jednoduchost. Po update na Mango sa praca s mobilom zlepsila, no este vzdy to nie je to, co ocakavam od 400 euroveho mobilu. Mam voci nemu urcite vyhrady, ktore mu chybaju a ktore su pre ostatne OS samozrejmostou. Vitam hlavne tu navigaciu, nokia mapy a hlavne, hardwerove LOCK tlacidlo na boku. Inac dizajn je bombovy, len dufam, ze ten amoled nebude mat zase ruzovy odtien, alebo zeleny nadych. Lebo niekde na nete som videl video, ako ten CB amoled na Nokii N9 zelenal, pri naklone pozorovacieho uhlu. To by sa 400 - 500 eurovym telefonom nemalo stavat. Uvidim co bude po novom roku, mozno trochu prisporim, predam Mozarta a kupim tuto nokiu. Ked nie tuto, tak nejaku inu, ale urcite si nokiu s WP7 kupim, lebo je to super OS, na ktory nedam dopustit. Ako som pisal, keby bola cena okolo 350 + nejake to euro navyše, tak by som si zrobil na vianoce radosť.
x: pekny phone nech doneho natrepu android 4.0 abudem stastny
vrr: keby tam bol android stoji fon 200 evri
maco: ja nechapem co ma každý s tím androidom ... aj on bol pre niekolkými rokmi taký ako je WP7 tak neviem čo sa tu už dorábate .. každý čo má Android o pár rokov prejde na tento OS ..
Marian6663: Nokia nepotrebuje android,bol by to len dalši vyrobca,ktorý používa tento os. Nokia sa vždy líšila a v tom aj pokračuje,windows phone je dobrá voľba,analytici dokonca tvrdia že android, ios a windows phone budú silní hráči v mobilnom odvetvi a keď chce niekto NOKIU s androidom tak do N900 sa dá doinštalovať a N9 podporuje aj androidacke aplikácie,každopádne im držim palce a hlavne je vidieť že vedia urobiť aj výkonné smarty.
Peto: Do tela rovnakych rozmerov,ako ma N9 napchat mensi displej?To ma aky vyznam? Inak desing pekny,ale vzhlad u mna velmi nerozhoduje,takze toto vidim skor ako produkt urceny pre otrokov mody a mozno este zarytych fanusikov Nokie,ci WP ;-)
??: nedavaju nahodou ku tomu sluchatka monster lebo som ich niekde videl na fotke v tom
RVM: Displej je mensi z dvoch dovodov:
1) aby tam vosli kapacitne windows tlacidla (N9 tlacidla nema)
2) WP tusim nepodporuje ine rozlisenia ako 800x480. Ak by teda chceli 3.9" displej, museli by cele zariadenie aj rozsirit. Kadopadne, ak chces vacsi displej, staci si pockat na Nokiu 900.