maťo: v tej bielo-modrej vyzerá fakt dobre.. za tú cenu si myslím, že bude veľmi fajn.. určite môj budúci fónik :)
aaa: to sa da menit aj pozadie? som myslesl ze je standardne cierne a menia sa len dlazdice.
Aspon ze s cenou to uplne nezabili...
Nemehlo: Pozadie tusim moze byt biele a cierne. Pri amolede ti je lepsie cierne koli spotrebe.
zoro33: tento telefon nema amoled
andrej: clearBlack amoled - cistocierny display :)
Mark: som počul že tieto nove nokie su dosť pomaléé
DLL: Tak mi to pripadá ako telefóny pre deti. farebné ciky caky.
andrej: to kde si pocul taky kvalitny nazor - v krčme? :)
Marian6663: Odskúšaj a potom píš..hmm,pomalosť pri 1.4 ghz cpu?:) a mali dostatok času vychytať chyby, aj keď sa určite nejaké najdu ako na každom phone ale verím že to budú úspešné smarty a keď si človek porovná cena-výkon tak neni o čom diskutovať!
people: len tak pre zaujimavost, kryty su leskle a berie to micro sim, ako iphony.
asd: telefon bez pametovej karty je krok spet.Ked sa vam pokazy tak vsetky foto+video subory zostanu v pameti servisak sa pobavy,potom vam prehra firmware a mozno o svoje subory pridete,nehovoriac ze niektore niesu urcene pre cudzich ludi.
rtg: prepiskli cenu, ten mobil nema absolutne nic prevratne za co by mal clovek davat 10tisic korun, chore... za to radsej nejaku xperiu ktora je omnoho dalej...
aaa: Najdi mi mobil s 1,4 GHz 800x480 o navigacii zadarmo ani nehovorim za menej penazi (to ze je to novinka a cena pojde dole je dalsia vec)
rtg: takt procesora nie je vsetko, chyba mu dvojjadro minimalne kvoli multitaskingu, navigacia zadarmo? naco? nestoji to majland aby to bola nejaka extra vyhoda... uz aj postarsi Samsung Wave ho tromfne a to sa da zohnat pod 200e... ;-)
jimmmy: Verím v úspech týchto modelov, veľmi vyhovujúce špecifikácie v porovnaní s aktuálnou konkurenciou.
aaa: dvojjadro koli multitaskingu ??? Mozno na zasraty android. Kedy sa poriadne pisal soft neni treba nic. Urcitre je WP lepsie napisany ako android, je ovela lepsie odladeny na konkretny hardwer rozlisenei a pod, nie ako andorid ktory musi vykon dohanat hardwerom.
Zaujimave ze uz na 150 MHz pentiu bol multitasking nebol problem. Zaujimave ze donedavna sa na 100 rocnom notebooky s 500MB ram mal pusteny ff s viec oknami, photoshop cs3 corel a ine veci a ono to istlo, sice biedne ale islo a to je aky multuitasking?? - Radovo aplikacie co maju desiatky - stovky mega. Ale nova doba potrebujeme dual cory a 2 GB ram aby mi bezal prehladac, trapna par megova hra a pocasie. Tomu vravim optimalizacia.
Okrem toho naco vyuzivate multitasking? na hudbu? im? naco je to vlastne dobre? Ten pseudo multitasking co je len prepinanie suspendovanych aplikacii to ani neni multitasking.
aaa: a este v com ho tromfne wave? co ma dvojjadro? ci co je na nom uzasne? A navi stoji radovo min. desiatky €.
aaa: Nezastavam sa WP podla mna to posrali, nepriznaju si slaby zaujem mysla ze nikia to vytrhne a priotom je to len v blbom UI. Netreba nic vazne menit len ho spravit trocha atraktivneji a neni problem. Pripadne spristupnit pre maniakov co potrebuju filmy v mobile moznost vymeny vacsej sd karty a je to.
ALe blbe reci o tom ake je to zle nei su na mieste. Mozome predpokladat ze cena bude onedlho do 300€ a to nei ej vobec zle.
mental.disease: Čipset od Qualcommu: Snapdragon MSM8255 s CPU jadrom Scorpio a GPU Andreno 205, používa mnoho výrobcov s taktom 1GHz. Takmer všetky Xperie, okrem Sony Ericsson Xperia Arc S ktorý je predaktovaný na 1,4 Ghz, rovnako ako Samsung Galaxy S Plus za 330€..
Ale iné som chcel, Mango síce rieši Multitasking, copy & paste a čiastočne USB tethering (ten je defaultne nedostupný a závisí od operátora či ho odomkne) + dalších 500 pre mňa nepodstaných blbostí..
Stále však nerieši USB mass storage, externu kartu (nie je nutná), na nejaký skydrive, abo iCloud(apple) sa moožem z hlboka.. aby som ja ukladal všetko na ich servre. Takisto Zune (obdoba iTunes) mi je oproti srsti. Pritom stále nedokáže synchronizovať cez BT a psielať cezeň súbory. Nemožnosť prezerať obsah fonu - súborvý manažér..
Ale je to iba moj skromný názor. Pre mna WP ztial ee.