Oppo R7 a R7 Plus: kovové telo, 3 GB RAM a Full HD displej

V Pekingu prebehlo predstavenie dvoch nadupaných noviniek čínskej značky Oppo. Spája ich kovová unibody konštrukcia a výborná výbava, líšia sa veľkosťou displeja či kapacitou batérie. V ponuke bude 5’’ smartfón alebo 6’’ tabletofón.

Oppo R7 s 5-palcový displejom a Oppo R7 PLus s 6-palcovou uhlopriečkou dostali takmer rovnakú hardvérovú výbavu a tenké kovové telo. Ponúkajú aj funkciu dual SIM, no v tom prípade zabudnite na rozšírenie vnútornej pamäte pomocou microSD kariet. Ako je u čínskych značiek už takmer pravidlom, jeden slot poslúži na jednu SIM kartu, druhý na ďalšiu SIM alebo pamäťovú kartu. Vyberte si.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Obidve novinky dostali osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon MSM8939 s taktom 1,5 GHz, 3 GB operačnú pamäť RAM a Android doplnený o vlastné prostredie ColorOS vo verzii 2.1. V Oppo R7 pobeží Android 4.4 KitKat, v Oppo R7 Plus nový Android 5.1. Vnútorný priestor bude v prípade Oppo R7 len 16-gigabajtový, väčší Oppo R7 Plus má dvojnásobnú kapacitu.

Rozlíšenie AMOLED displeja je u Oppo R7 i R7 Plus rovnaké: Full HD (1 080 x 1 920 bodov). Menšia z noviniek váži 147 gramov, u väčšieho súrodenca narástla hmotnosť až na 203 gramov. Šesťpalcový obor má navyše na zadnej strane aj snímač odtlačkov prsta.

Vo výbave im nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0 ani microUSB s funkciou OTG. Na fotografovanie a snímanie Full HD videí poslúži zadný 13-megapixelový fotoaparát alebo predná 8 Mpix kamera. Kapacita batérie je u päťpalcového modelu 2 320 mAh, šesťpalcové Oppo R7 Plus sa pýši 4 100 mAh akumulátorom. Nabíjanie má byť rýchle.

Oppo R7 i Oppo R7 PLus majú byť dostupné v dvoch farbách - striebornej a zlatej za cenu približne 350 eur za menší a 425 eur za väčší model. Aká bude stanovená cena pre európskeho zákazníka zatiaľ nevieme. Rozšírenie na globálny trh sa očakáva v polovici júna tohto roka.

Zdroj: oppo.com

Diskusia k článku:

funboy 21.05.2015 - 04:20

luxus!aj ked u R7 to dost zabili tou bateriou, skoda, kazdopadne oppo prvy krat expanduje aj do eu! uz minulorocne modely find 7 ci N3 boli peckove hoci aj peckovo drahe..no logicky kedze su to take mercedesy ci rolls-royce medzi smartfonmi, R7 je akymsi pokracovatelom modelu R5 z decembra ..mne osobne sa velmi lubi aj hd-ckovy 5´´ R1x s nadhernym zadnym krytom s texturou diamantu, ktora vynika najma v modrej farbe.. http://www.gsmarena.com/oppo_r1x-6945.php

sysell21.05.2015 - 11:54 Trvalý odkaz

A co ej na tom uzasne, dost drahe telefony, si pozri konkurenciu ej s cenami nozsie aj napr. taky asus ktory ma 4GB ram.

Celá diskusia 18 príspevkov