Asus VivoWatch

Cenovo dostupné inteligentné hodinky s vodeodolnou konštrukciou, IP67, snímačom tepu srdca a až 10-dňovou výdržou na jedno nabitie. Určené sú pre Android 4.3 a novší a pre zariadenia s iOS od verzie 8.1.

Základné parametre:

OS: vlastný

chipset: ???

procesor: ???

grafický procesor: ???

frekvencie: nepodporuje

rozmery: ??? x ??? x ??? mm,

hmotnosť: 50 gramov

displej: uhlopriečka ???'', TFT, 128 x 128 b., Gorilla Glass 3,

fotoaparát: nepodporuje

pamäť: pamäť ???

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0,

ostatné: zvýšená odolnosť voči vode IP67, snímač tepu srdca, 22 mm remienok,

batéria: Li-Ion batéria ??? mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: 159 eur / máj 2015

Neobsahuje/nepodporuje: SIM kartu, fotoaparát, microUSB, Wi-Fi, GPS

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Asus predstavil nositeľné zariadenie zamerané na kondíciu a životný štýl. Inteligentné hodinky VivoWatch dokážu monitorovať srdcový tep, sledujú spánok a ponúkajú aj Happiness Index, ktorý zobrazuje celkovú kvalitu životného štýlu. Okrem elegantného dizajnu majú aj vodeodolnú konštrukciu s IP67, takže ich nemusíte odkladať ani pri sprchovaní.

Hodinky využívajú technológiu VivoPulse spolupracujúcu s integrovaným optickým snímačom, vďaka čomu zvládnu nepretržite monitorovať tep srdca i bez hrudného pása. Pomocou merania tepu a ďalších získaných informácií pomáhajú pri správnej intenzite cvičenia. Počas aktivity dostáva používateľ spätnú väzbu o účinnosti cvičenia prostredníctvom LED indikátora. Keď dôjde k efektívnemu spaľovaniu kalórií, indikátor dostane zelenú farbu. Pokiaľ je intenzita cvičenia veľmi vysoká a srdcový tep nad optimálnou hranicou, LED indikátor svieti načerveno, čím varuje pred prílišnou námahou.

VivoWatch merajú nielen spálené kalórie, ale monitorujú spánok a množstvo pohybu. Hodinky ponúkajú aj indikátor životného štýlu Happiness Index. Jednoduché číselné skóre sa odvíja od úrovne aktivity a kvality spánku. Poskytuje rýchly súhrn životného štýlu. Synchronizácia so zariadením, v ktorom pracuje OS Android 4.3 a novší alebo iOS od verzie 8.1, prebieha cez mobilnú aplikáciu Asus HiVivo alebo cez webovú stránku Asus Healthcare. Zobrazuje sa tu celá história cvičení, analýzy kvality spánku a podobne. Prijímať hovory, písať SMS správy alebo dostávať notifikácie o zmeškaných udalostiach v spárovanom telefóne nie je s týmito hodinkami možné.

Nabíjanie batérie, ktorá podľa výrobcu zvládne aj desať dní na jedno nabitie, sa uskutočňuje cez dodávanú kolísku, do ktorej hodinky vložíte.

Asus VivoWatch sa začnú na našom trhu predávať v druhej polovici mája za odporúčanú cenu 159 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu