LG G4 naživo. Kožená verzia nás očarila

Výborne vybavený high-end láka na vynovený fotoaparát, krásny 5,5-palcový QHD displej a luxusný vzhľad mu pridáva zadný kryt z pravej kože. Naživo vyzerá naozaj štýlovo. (živé fotografie)

Najnovšia vlajková loď LG G4, predstavená koncom apríla tohto roka, prekvapila svojím elegantným prevedením zadného krytu. Ten je totiž vyhotovený z pravej kože. Na trhu bude dostupná aj plastová verzia, lacnejšia približne o päťdesiat eur.

ikona

Základné info: LG G4 (H815)Nová vlajková loď prináša elegantný dizajn Slim Arc s príplatkovou koženou zadnou stranou, 5,5'' QHD displej, výkonný šesťjadrový procesor, 16 Mpix zadný fotoaparát s optickou stabilizáciou, 8 Mpix prednú kameru, OS Android 5.1, plnú dátovú výbavu a 3 000 mAh batériu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

V obchodoch sa novinka objaví začiatkom júna spolu v šiestich variantoch: troch s plastovým krytom: čistá biela (Ceramic White) s diamantovým vzorom, metalická šedá (Metallic Gray) a lesklá zlatá (Shiny Gold) a troch v koženom vyhotovení: čiernej, hnedej a červenej. V Telekome a Orangei bude dostupná len kožená verzia, v O2 kúpite všetky farebné verzie. Plastové aj kožené. Súčasťou balenia koženého variantu je aj vymeniteľný zadný kryt v zlatej metalickej farbe.

Smartfón LG G4 je vďaka svojmu celkovému spracovaniu až o 20 % odolnejší voči nárazom pri páde displejom priamo na zem. Vďaka dizajnu Slim Arc sa v ruke drží pevne a pohodlne. Dokonca aj ikony G4 kopírujú zaoblené línie telefónu.

Zadný panel telefónu je potiahnutý kvalitnou ručne spracovanou kožou, ktorá odolá vlhkosti, vode, vysokým teplotám a údajne aj pôsobeniu času. To znie ako z amerického filmu. Koža je trvalo pružná a pevná, ale zároveň si počas dlhšieho používania vytvára prirodzenú patinu. Každý telefón tak môže mať jedinečný vzhľad. Tak ako o každý kožený výrobok, aj o kožený zadný kryt G4 sa treba starať, a z času na čas ho ošetriť klasickým prostriedkom na hladkú kožu.

IPS displej s 5,5-palcovou uhlopriečkou má jemné rozlíšenie 1 440 x 2 560 bodov. Kapacita batérie sa oproti predchodcovi nezmenila, stále ponúka slušných 3 000 mAh a v nastaveniach telefónu nechýba šetriaci režim s možnosťou prispôsobenia. Vnútorný 32 GB priestor je rozšíriteľný microSD kartami do veľkosti 2 TB. Majitelia telefónu navyše získajú zadarmo na dva roky 100 GB na Google Drive.

V novinke nájdeme vynovený 16-megapixelový snímač s množstvom fotografických funkcií. Vo fotoaparáte LG G4 si môžete nastaviť všetko, čo potrebujete: ostrenie, uzávierku, ISO, expozíciu aj vyváženie bielej. Okrem formátu JPEG je k dispozícii aj surový formát RAW, ktorý umožní maximálne využitie aj úpravu fotografií, a zároveň nie je potrebné sa báť straty detailov.

Až o 80 % viac svetla než pri modeli LG G3 zaisťuje súhra 16 megapixelov, pomer 16: 9 a clona F1.8. Manuálny režim dopĺňajú vylepšený OIS 2.0 a stabilizácia obrazu. LG G4 je prvým telefónom so senzorom CSS (Color Spectrum Sensor), vďaka ktorému sú vraj farby na snímkach viac realistické. Biela farba a farba blesku sú vyvážené pomocou určenia hodnôt RGB podľa svetla scény či odrazu objektov.

Predný 8-megapixelový fotoaparát je vhodný pre milovníkov autoportrétov. Väčšiu istotu podareného výsledku budete mať s novou funkciou Gesture Interval Shot, ktorá umožňuje zosnímanie štyroch fotografií po dvoch sekundách.

LG G4 prichádza s novým používateľským prostredím UX 4.0, ktoré ponúka tieto nové funkcie:

- Quick Shot: Na rýchle zachytenie momentky nie je potrebné spúšťať aplikáciu, stačí dvakrát po sebe stlačiť tlačidlo na zadnom paneli telefónu. Fotoaparát sa spustí za 0,6 sekundy.

- Galéria: Nová galéria fotografií umožňuje rýchle prehliadanie v náhľadoch aj podľa času. Memories automaticky zoraďujú fotografie a videá podľa miesta ich obstarania.

- Event Pocket: Jednoduché používanie jediného kalendára pomocou preťahovania udalostí a stretnutí medzi rôznymi kalendármi.

- Smart Notice: Sofistikované a personalizované upomienky počasia alebo trás sa vytvárajú podľa návykov majiteľa telefónu. Oznámenia „Nezabudnite si dnes dáždnik,“ tak nebude ničím prekvapivým.

- Quick Help: Hľadanie odpovedí na otázky ohľadom používania LG G4 je priamo v pravom rohu notifikačného centra Smart Notice.

Novinka bude na Slovensku dostupná od začiatku júna za tieto odporúčané ceny:

- LG G4 Metallic: 657 eur

- LG G4 s koženým krytom: 707 eur

V práve prebiehajúcom predpredaji však môžete ušetriť až niekoľko desiatok eur. Za metalickú verziu zaplatíte 580 eur a za verziu s koženým krytom 618 eur. Predpredaj končí 1. 6. 2015 o 21:00 hodine.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

funboy 13.05.2015 - 21:59

dufam ze coskoro sa objavi aj Risove video na jeden zaber.. na LG G4 som zvedavy

Martin Hrúzik13.05.2015 - 23:21 Trvalý odkaz

Matika robí problémy viacerým, ale 600ms naozaj nie je šestina sekundy.

ondrakomous13.05.2015 - 23:37 Trvalý odkaz

deleted_user Misho is back.

Nightmare14.05.2015 - 00:51 Trvalý odkaz

G4 mini so SD 615 by nebol zly tah

Lenka Ivančíková14.05.2015 - 01:35 Trvalý odkaz

ano, nebola to stastna formulacia. :)

Celá diskusia 9 príspevkov