LG L90 dostáva na Slovensku Android 5.0 Lollipop

Mesiac po oficiálnom uvoľnení aktualizácie pre stále obľúbený model LG L90, sa dočkali aj slovenskí zákazníci. Mnohí zrejme ani nedúfali, že by nová verzia Androidu mohla doraziť aj na ich, už rok staré zariadenie, ktoré patrí do kategórie nižšej strednej triedy.

ikona

Základné info: LG L90Smartfón s OS Android 4.4 KitKat, štvorjadrovým 1,2 GHz procesorom, 4,7'' qHD displejom, 8 Mpix fotoaparátom s AF, LED bleskom a 2 540 mAh batériou.

No LG nesklamalo a po aktualizácii modelu F60 ponúka update na Android 5.0.2 aj pre L90, ktorý stihol doraziť konečne už aj na Slovensko. Informoval nás o tom náš čitateľ Mário. Podľa jeho krátkych skúseností je mobil svižnejší a prostredie je vyladené. Systém dokonca spotrebuje približne o 70 MB operačnej pamäte RAM menej.

S novou verziou operačného systému sa výrazne zmenila aj grafická stránka používateľského rozhrania, ktoré je teraz farebnejšie, prehľadnejšie a pribudli aj nové animácie. Poteší aj možnosť presúvať aplikácie na SD kartu.

Problémom je však zadávanie hesla pre Knock Code. Pri zapnutej funckii prebudenie displeja dvojitým poklepaním po obrazovke, berie zadávanie hesla (gesto vyťukávanie kódu po displeji) ako dvojité poklepanie a displej sa uspí. Teraz tak musí byť zapínanie a vypínanie displeja poklepaním vypnuté. Stretli ste sa s podobným problémom aj vy?

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

Peter 28.04.2015 - 18:21

Navyse sa opravil bug, ked sa nezapinal nacasovany nocny rezim (nerusit). S ostatnym suhlas, je to rychlejsie a zerie menej ram. Knock code som neskusal.

adamkofirda@gm…02.05.2015 - 14:11 Trvalý odkaz

Funguje po aktualizácii otg ? Niekto na xda písal, že mu pripojilo flashku po aktualizácii.

Ondrej11506.05.2015 - 10:31 Trvalý odkaz

Presúvanie na SDkartu bolo aj v Kitkate len zaujimave že si to väčšina nevšimla :) ja som hry presúvavam ostošesť. A ku lollipopu svižnejši,zda sa mi že baterka drži ešte lepšie, Gečková nadstavba výborna že to dali proste všetko je výborne.Len jeden mali minus ma úsporný režim ak sa zapne tak horna lišta sa zmeni na červenu toto keby LG opravil bolo by to omnoho lepšie

Celá diskusia 3 príspevky