FunFón: najviac prenesených čísel máme z O2

Po roku od uvedenia nového profilu Férofka na trh sa operátor pochválil zaujímavou štatistikou. Zákazníkov konkurencie láka nízka cena volaní, dáta na pol roka zadarmo i pokrytie 4G sieťou. A neprichádzajú len mladí ľudia bez vlastného príjmu. Viac než polovica z nich už prekročila tridsiatku.

FunFón na nedávnej tlačovej konferencii rekapituloval svoje pôsobenie na trhu, kam vstúpil ako virtuálny operátor fungujúci v sieti Orangeu v októbri 2010. V marci minulého roka prišiel s novým profilom Férofka, ktorý vznikol v spolupráci s mladými ľuďmi a bol prispôsobený ich požiadavkám.

V kooperácii s mladými ľuďmi vzniklo nielen logo a samotný profil Férofka, ale podieľali sa aj na vzniku a hodnotení reklám. Dátový balík s 500 MB dát a neobmedzeným prístupom na sociálne siete Facebook a Pokec vznikol na základe spätnej väzby na Facebooku. Od spustenia Férofky získal FunFón 61-tisíc nových zákazníkov. Lákadlom pre nových zákazníkov sú nielen volania a správy do všetkých sietí za sedem centov, ale aj internet na pol roka zadarmo pri prenose čísla.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Ako sme sa dozvedeli, Férofkáči využívajú internet v mobile dvakrát viac než FunFónisti so starším profilom a trikrát viac než zákazníci s Prima kartou Orangeu. Čo sa týka objemu dát, presurfujú Férovkáči trikrát viac než zvyšní FunFónisti a šestnásťkrát viac než zákazníci Prima karty.

A odkiaľ prichádzajú noví zákazníci? Počas roka 2014 si najčastejšie prenášali číslo z O2, no nezaostáva ani Orange. Najmenej ich prichádza z Telekomu. Približne 20 % žiadostí bolo na strane konkurenčných operátorov zamietnutých. Pre procesné chyby. Podľa prieskumu, ktorý sa uskutočnil v novembri 2014 a januári 2015, rastie FunFón aj vďaka nespokojnosti konkurenčných zákazníkov. Spokojnosť zákazníkov s predošlými operátormi bola na úrovni 54 bodov, no po prechode na FunFón je to 75 bodov. A radi odporučia FunFón svojim známym.

Zo zverejnenej štatistiky vyplýva, že do FunFónu si najčastejšie prenášajú číslo muži (70 %) a zrejme prekvapí, že vyše polovica zákazníkov, ktorí si svoje číslo preniesli má viac než 31 rokov. Je teda zrejmé, že FunFón je zaujímavou alternatívou aj pre bonitnejšiu (zarábajúcu) skupinu zákazníkov, ktorých svojou ponukou dokáže osloviť.

ikona

FunFón: zarob si na svoj kredit hrou Pištove vajciaOperátor pripravil nielen pre svojich zákazníkov zábavnú hru pre Android a iOS, v ktorej ale práve iba zákazníci FunFónu môžu hrať o kredity a Xbox. Všetci ostatní si v nej vyskúšajú svoj postreh a zabavia sa.

Operátor nedávno priniesol novú mobilnú aplikáciu Pištove vajcia, v ktorej môžu zákazníci operátora vyhrať kredity alebo hernú konzolu Xbox. Zákazníci konkurenčných operátorov sa aspoň zabavia a vyskúšajú si v nej svoj postreh.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

petris 27.04.2015 - 08:35

funfon nie je ziadny operator. dokedy bude oranzistov bavit tato hra na operatora funfon? nie je podstatne ci si predplatenku orange s nazvom funfon kupuju ludia bez prijmu alebo ludia s prijmom nadstandardnym. aj pre orange je najdolezitejsi udaj o arpu. a ten samostatne pre kartu s nazvom funfon nezverejnili. rovnako ako v tejto tiskovej sprave nezverejnili ani konkretne pocty priselcov za jednotlivych operatorov takto si niekto napriklad moze mysliet ze z orange prima alebo pausalov si cislo na orange predplatenu kartu s nazvom funfon prenieslo napr. o pat ludi menej ako z o2. ved ked su tie cisla take super ako to chce orange ukazat tak nech s nimi vyjdu na pravdu bozi. kolko zakaznikov teda celkovo tu kartu aktivne pouziva? preco tolko tajnosti?

funboy27.04.2015 - 09:11 Trvalý odkaz

Milé Fony, že by dôvodom bolo, že u O2 sa dá získať SIM karta zadarmo, že O2 ako jediný operátor nespoplatňoval zákazníkov pri prenose čísla k inému operátorovi, že väčšina prenesencov ani v O2 poriadne nebola a že tento špekulatívny prenos uskutočnila iba za účelom získania bezplatného internetu bez akéhokoľvek dobíjania kreditu? ;-)

andy21427.04.2015 - 10:15 Trvalý odkaz

Súhlasím s fonyboy.

A ten prístup na sociálne siete Facebook a pokec nie je vôbec neobmedzený.
Mne po vyčerpaní dať stopli úplne cely internet. Nejde mi vôbec ani spomaleniu rýchlosťou

Dezi27.04.2015 - 10:58 Trvalý odkaz

kolko by ma stal internet v roamingu na ferovke ?

Bonyek@azet.sk27.04.2015 - 14:57 Trvalý odkaz

+- rovnako ako na ktorejkoľvek inej karte.
-petris,
tak tá APRU by aj mňa velice zaujímalo. ostatné je nepodstatné, fonyboy to presne popísal. :)

Celá diskusia 20 príspevkov