Aktualizácia WhatsApp pre iOS prináša hovory a zdieľanie

Po tom, čo boli hlasové hovory medzi používateľmi obľúbeného messengera sprístupnené pre operačný systém Android, posledná aktualizácia prináša túto funkciu aj na iOS zariadenia. Okrem toho umožňuje zdieľanie obsahu z aplikácií tretích strán, zhotovenie fotografií priamo z chatu či editovanie kontaktov v aplikácii.

Včerajšia aktualizácia komunkačnej služby WhatsApp priniesla niekoľko vylepšení. Medzi hlavné novinky patrí možnosť bezplatného telefonovania medzi používateľmi aplikácie. Stačí vám na to internetové pripojenie. V zahraničí tak stačí nájsť volnú Wi-Fi sieť a pri hlasových hovoroch ušetríte za roamingové poplatky.

ikona

TIP: WhatsApp - dajte zbohom SMS správamSociálne siete a ich mobilné aplikácie v rôznych podobách či úpravách zaznamenávajú posledné roky boom. Medzi ne môžeme zaradiť aj obľúbený komunikačný softvér WhatsApp.

Spoločnosť však upozorňuje, že táto funkcia nie je dostupná okamžite všetkým používateľom, aj keď majú stiahnutú poslednú aktualizáciu. Hlasové hovory budú sprístupnené postupne, v priebehu niekoľkých týždňov. Cez ponuku Info sa dostanete i k správe kontaktu, kde môžete priamo z aplikácie zmeniť údaje.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Nová verzia priniesla aj možnosť rýchleho zdieľania fotografií či videí uložených v zariadení priamo z chatu, pribudla aj nová ikonka fotoaparátu, ktorá spustí kameru a vy nasnímate novú, aktuálnu fotografiu. Videá môžete priamo z aplikácie i editovať a po novom sa dá posielať viacero videí naraz. Aj táto funkcia bude sprístupnená postupne.

Link na stiahnutie: App Store

Poslednou výraznou novinkou je možnosť zdieľať obsah z aplikácií tretích strán, ktorým to ich vývojári umožnia. Túto možnosť budete musieť v nastaveniach aplikácie povoliť a následne sa vám pri ponuke zdieľať zobrazí už aj ikona WhatsApp.

ikona

S WhatSim chatujete po celom svete len za 10 eur na rok. Bez dát a Wi-FiNová SIM karta vám umožní ostať v spojení so svojimi priateľmi a rodinou aj pri ceste do zahraničia. Nepotrebujete k tomu žiadny roamingový balíček ani Wi-Fi sieť. Len WhatSim.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu