OnePlus One je bez pozvánok. Navždy

Výrobca smartfónu OnePlus One pri príležitosti prvého výročia uvedenia smartfónu na trh oznámil, že ruší predaj tohto telefónu cez pozvánky. Už navždy. Možnosť zakúpenia top modelu len cez pozvánky dávali telefónu určitý punc exkluzivity.

Za prvý rok pôsobenia na trhu prešla spoločnosť naozaj výraznou premenou. O jej prvý smartfón je obrovský záujem, firma sa rozrástla na 700 zamestnancov a po celom svete má silnú komunitu fanúšikov.

Začiatkom marca tohto roka výrobca oznámil, že chce expandovať do Európy, pričom medzi podporované krajiny patrí aj Slovensko.

ikona

OnePlus chce expandovať do Európy. Nevynechá ani Slovensko

Prvotina mladej čínskej spoločnosti prekvapila svojou výbavou a nízkou cenou. Po úspechu, ktorý zožal model OnePlus One chce firma svoje produkty začať oficiálne predávať aj v krajinách Európskej únie.

Pripravovaný high-end OnePlus 2, ktorý má byť predstavený v druhej polovici tohto roka, však spočiatku bude dostupný opäť len cez pozvánky.

Zdroj: blog.oneplus.net

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 21.04.2015 - 14:46

Paradoxne, za 349€ + cca 20 donaska je to celkom nezaujimavy pristroj.... 64GB varianta je fajn, to ano, s troskou tuningu robi vyborne videa aj fotky, aj bateria vydrzi celkom dlho (6-8h screen time), no za tych 370€ si vyberiem nieco lokalne v kamennom obchode trebars a obidem mozno lepsie. Ale kazdy kto si ho chcel kedy kupit, teraz ma moznost :D Inac je to vyborne zariadenie, a som rad, ze som ho ziskal este koncom januara za 315 eur. :) ach ano a zabudol som na absenciu lte pasma 800MHz, cim sa stava pouzitelny v LTE sieti len vo vacsich mestach na par uliciach. Ak niekomu HSPA+ staci, tak nech sa paci, no celkom to zamrzi.

Brano21.04.2015 - 15:46 Trvalý odkaz

Ked prisiel na trh na pozvanky bol to celkom ocarujuci pristroj, a ukazal ze aj nadupane HW delo sa da robit za prijatelnu cenu. Ako napisal Wayne, dnes uz za cenu 370 eur existuje viac nez dost lokalnych alternativ.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne21.04.2015 - 16:26 Trvalý odkaz

Asus nema taku podporu komunity. Pre geeka ktory si tuni mobil je 1+1 splneny vlhky sen. Ono, ak by bol pod 300€ v 64GB verzii, bez pozvanky, predaval by sa ako teple rozky. Ten intelacky cipset nie je zly, ale 1+1 ma trochu vykonu navrch... antutu da v CPU 2x tolko, ako intel, 3D maju +/- rovnake na fullHD a 1+1 ma 3GB RAM. Lepsie ide na Inteli akurat Real Racing, ten ma dost zlu optimalizaciu pre Adreno chipsety. Inac hry ako Implosion, Dungeon Hunter, GTA San Andreas idu stale lepsie na 1+1 aj napriek vacsiemu zahrievaniu.

Ale ci to stoji za tych 100e rozdielu sa neodvazim posudit - ak niekto chyti zly kus od Oneplus, caka ho umorny proces reklamacie podla ohlasov z for nejde prave najrychlejsie. Verim vsak, ze teraz bude proces rychlejsi a kvalitnejsi.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease21.04.2015 - 17:28 Trvalý odkaz

Akých 100€ rozdielu?
$320 za Zenfone 2 nie je ani omylom 280€. Najlepší kurz bez poplatku má dnes UniCredit 305,64 EUR. ČSOB má síce kurz nižší no účtuje si poplatok 2% a to je 314,09 EUR.
http://openiazoch.zoznam.sk/kurzove-listky/vyber

Nehovoriac, že takéto nákupy sa robia cez PayPAl kde je kurz 1:1. Takže ak by tam aj nebolo poštovné, je to s DPH od 367 do 384€.

ondrakomous21.04.2015 - 17:48 Trvalý odkaz

jojo, geeci jedou na mobilech 1-1, xiaomi, meizu a velky IT zvirata jedou na BB. asus je u IT komunity oblibeny kvuli dobrejm kompum, ale ja jedu na dellu. pro urcitou komunitu lidi bude 1-1 zajimavy vzdycky.

Celá diskusia 14 príspevkov