IKEA: bezdrôtové nabíjanie môže byť súčasťou nábytku

IKEA ukázala prvú z nových dizajnérskych kolekcií. Nabiť si telefón či tablet položením na nočný stolík či lampu je jednoduchým a pritom vkusným riešením. Nepodporuje váš telefón bezdrôtové nabíjanie? Nevadí, IKEA ponúka aj praktické kryty.

Bezdrôtové nabíjanie je trendom budúcnosti a možnosť doplniť energiu smartfónu bez potreby káblov bude podporovať stále viac telefónov. Nábytkoví dizajnéri v Ikea teraz prišli s novými doplnkami, ktoré bezdrôtové nabíjačky vkusne integrovali do nábytku. V ponuke sú aj rôzne podložky, ktoré umiestnite napríklad na kraj kuchynskej linky alebo nočný stolík.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Bezdrôtové nabíjačky sú kompatibilné so štandardom Qi a WPC 1.1. Pokiaľ vaše zariadenie v sebe nemá integrovanú bezdrôtového nabíjania, stačí si dokúpiť kryt, ktorý to umožňuje. IKEA má v ponuke kryty pre rôzne modely, napríklad značky Samsung (9,99 eur), ale aj Apple iPhone 4S (14,99 eur), 5/5S (19,99 eur) či nový iPhone 6 (19,99 eur).

Telefón stačí vsunúť do krytu a položiť na pole označené krížikom. Niektoré nabíjačky IKEA majú aj port USB 2.0, takže popri bezdrôtovej funkcie môžete využiť nabíjanie štandardným spôsobom cez kábel. Na indikáciu nabíjania slúžia LED diódy, no na nami testovanej podložke svietia len veľmi slabým svetlom a položený telefón ich prekrýva.

Pri pokuse položiť iPhone tak, aby bola zároveň viditeľná aj indikačná dióda prestal telefón nabíjať, a tak nám neostávalo nič iné, len stav batérie kontrolovať fyzicky na displeji. Možno, že modely s integrovaným bezdrôtovým nabíjaním v kryte smartfónu nebudú mať s presnou polohou taký problém ako model vložený do nabíjacieho krytu.

Nové riešenie, pridavájúce nočným stolíkom, svietidlám a stolom funkciu bezdrôtového nabíjania, má byť na našom trhu k dispozícii už tento mesiac. A my ho pre vás aj otestujeme. Okrem podložky na tri zariadenia Nordmärke (59,90 eur) sa v praktickom teste pozrieme aj na praktickú stolovú lampu Riggad (54,90 eur).

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 20.04.2015 - 09:16

Mne sa páči tá predlžovačka s USB. Akurát neviem či cena je adekvátna.. [img]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQP3ri2c1CuzUZvNIvY5u4zuofFe3qUO6rgLE4D2ONQ-Nauw41Q[/img] KOPPLA, predlžovačka so 4 zásuvkami a 2 USB výstupmi €14,99

Celá diskusia 2 príspevky