Swan rozširuje predajné miesta o štyri nové centrá

Swan, ktorý chce byť plnohodnotným štvrtým mobilným operátorom na Slovensku, rozširuje predajné miesta novej dátovej služby 4G Internet v1.0 o ďalšie Swan centrá v Bratislave, Malackách, Košiciach a v Komárne.

Dátová služba LTE internet je zatiaľ jediná mobilná služba, ktorú Swan ponúka. Za 5-eurový mesačný poplatok získa zákazník 100 GB dát, po ktorých vyčerpaní sa rýchlosť zníži na stále nadpriemernú hodnotu 1 Mbit/s. Ďalšie rýchlostné obmedzenie je pri pozeraní online videí, vtedy rýchlosť klesá na 2 Mbit/s.

ikona

Swan spustí neobmedzené LTE za 5 € mesačne. V 50 mestáchMobilný operátor Swan konečne spúšťa svoj LTE internet. Nová služba bude neobmedzená a na začiatok dostupná v 50 mestách pre 30 % populácie. Mesačný poplatok bude 5 eur.

Na to, aby mohol poskytovať nielen dátové, ale aj hlasové služby či SMS správy, potrebuje získať partnera, ktorý mu umožní využívať jeho sieť, tzv. národný roaming. Rokovania ani s jedným z troch operátorov zatiaľ neviedli k pozitívnemu výsledku, naopak, do rokovaní vstúpil regulačný úrad, ktorý vydal predbežné opatrenie, v ktorom určil určil základné podmienky poskytovania národného roamingu. Dohoda o poskytnutí národného roamingu totiž doteraz stroskotávala aj na cenových podmienkach. No všetko je ešte otvorené, a ani Swan zatiaľ netuší, čo bude po 31. 12. 2015. Do tohto dátumu totiž platia uzatvorené zmluvy na 4G internet.

Zároveň na webovej stránke spoločnosti pribudlo pätnásť ďalších Swanom otestovaných zariadení, ktoré sú plne kompatibilné so službou 4G Internet v1.0.

ikona

Swan: rokovania o národnom roamingu pokračujú, veríme v dohoduPôsobenie Swanu ako plnohodnotného štvrtého mobilného operátora na Slovensku stroskotáva na národnom roamingu. So žiadnym z operátorov sa zatiaľ nedohodol a do hry dokonca vstúpil s predbežným opatrením regulačný úrad.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

galaxi 17.04.2015 - 16:22

takto to swan posto smer nestihne ani do vianoc

Lumiak62520.04.2015 - 00:52 Trvalý odkaz

Swan už stihol dosť a má 4G sieť väčšou ako O(range)2. O2 malo od smeru zdarma 2100Mhz na 3G a dnes by sa tam dalo spustiť aj LTE. O2 mala aj výhodu v prepojovacích poplatkoch a nič z toho pre zákazníka nebolo prínosom. O2 má aj 3G bez HSPA+ a za 1GB by chceli 8€. Telekom má na Easy 1GB za 5,99€ a Swan má 100GB za 5€. Ja ponuku Swanu vítam. Ešte by mohli to dať aj na dobíjanie z kreditu.

Celá diskusia 2 príspevky