Telekom: Virtuálne číslo - chráňte si vaše súkromie s novou identitou

Predávate auto, mobil, potrebujete použiť číslo pri registrácii na online stránkach alebo chcete oddeliť súkromné a firemné aktivity a nechcete zverejňovať svoje vlastné telefónne číslo? Môžete využiť novú službu Telekomu. Na určitý čas dostanete pridelené virtuálne číslo, ktoré môžete využívať jeden týždeň alebo aj dlhodobo.

Nová služba Virtuálne číslo vám poskytne nové číslo, ktoré môžete bez obáv používať a ktoré chráni vaše reálne číslo pred zneužitím na internete. Bez nutnosti novej SIM karty a ďalšieho telefónu.

Tým, že svoje reálne telefónne číslo zverejníte na internete sa vystavujete riziku zneužitia. To môže viesť až k strate súkromia, či zahlteniu odkazovej schránky. Na webe uvediete jednoducho nové virtuálne číslo, nie svoje vlastné. Z virtuálneho čísla môžete volať, posielať SMS správy a budete rovnako zastihnuteľní ako na bežnom čísle.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Službu si môžete aktivovať na jeden týždeň za poplatok 2 eurá alebo dlhodobo za mesačný poplatok 3 eura. Platí sa za každý začatý mesiac používania služby. Pre použitie vrtuálneho čísla stačí zadať predvoľbu 555 pred číslo, na ktoré chcete volať alebo poslať SMS-ku.

Podobne funguje aj prijímanie hovorov a správ. Prichádzajúce volania alebo prijaté textové správy na Virtuálne číslo sú odlíšené predčíslím 555, takže viete, že ste práve kontaktovaní na svojom virtuálnom čísle.

Ide o nové číslo, nie je možné spojiť dva kontrakty. Po deaktivácii služby je 6-mesačná ochranná doba, kedy číslo nebude pridelené inému zákazníkovi. Po deaktivácii čísla sa k pôvodnému číslu nemôžete vrátiť, dostanete nové. Výber vlastného čísla nie je možný. Po rokoch sa tak vráti do obehu prefix 0901.

Služba má vlastnú aplikáciu pre operačný systém Android (dostupná bude od zajtra), kde si virtuálne číslo aktivujete veľmi jednoducho, ďalšie možnosti aktivácie aj pre ostatné systémy sú prostredníctvom aplikácie Telekom, cez internetovú stránku v časti Môj Telekom a časom pribudnú aj partneri. V úvodnej fáze bude aktivácia možná na realitnom portáli Zoznamu Ringo.sk.

Virtuálne číslo môžete získať aj zaslaním SMS správy na číslo 12323 s textom VIRTUAL ZAP (pre základnú verziu) alebo VIRTUAL TYZDEN (pre aktiváciu služby na týždeň). Ku každej SIM karte sa dá aktivovať len jedno virtuálne číslo.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Dezi 27.03.2015 - 08:24

ja v takychto prpadoch pouzivam druhu sim kartu ktoru zapinam len vo vynimocnych pripadoch a je vlozena v obycajnom mobile , zaroven sluzi ak druhy mobil v pripade straty , vybitia hlavneho mobilu

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne27.03.2015 - 09:09 Trvalý odkaz

555 :) Taky holywoodsky styl, Telekom ma zmysel pre humor :D

Lubo.S27.03.2015 - 10:00 Trvalý odkaz

ono prefif 0901 sa používal, prideľoval sa na GSM siete (tiež som to nevedel, až prekvapený som zistil, že kolega má firemné 0901..)
A k službe.. nie je to možno až taká hlúposť. kedysi mal telekom virtuálnu odkazovú schránku a na inzeráty som používal toto, a pokiaľ si dobre pamätám ona aj zaznamenala číslo volajúceho.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne27.03.2015 - 11:38 Trvalý odkaz

Gsm? Myslis NMT? Hej ja mam tiez zavodny 0901... :)

Lumiak62527.03.2015 - 12:09 Trvalý odkaz

Lepší je dual SIM mobil. Niekedy operátorom nerozumiem. Miesto, aby navýšili dátové balíky ako má Swan, tak vymyšľajú hlúposti. Asi im to navrhli ľahké luxusné spoločníčky s ktorými nejaký manažér marketingu večeral. Inzertný portál je zásterka. 3€ je mi za takú hlúposť.

Celá diskusia 6 príspevkov