HTC vymenilo vedenie, na kľúčový post nastupuje žena

Cher Wangová sa stala novou výkonnou riaditeľkou taiwanského HTC. Doterajší šéf Peter Chou v spoločnosti zostáva, no venovať sa bude najmä budúcim produktom. Tie možno budú vyzerať podobne, ako posledné modely One M8 a M9.

Peter Chou bol výkonným riaditeľom HTC od úplného založenia spoločnosti v roku 1997. Chou však teraz prechádza na novú pozíciu šéfa v oddelení vývoja (Future Development Lab), kde by mal viac dohliadať na samotnú podobu budúcich smartfónov a produktov značky.

Na najvyššom poste ho nahradí spoluzakladateľka HTC a doterajšia predsedkyňa predstavenstva Cher Wangová. Tá viaceré povinnosti svojho kolegu postupne preberala už počas posledných dvoch rokov, podľa predstavenstva teda teraz nastal čas všetko oznámiť aj formálne a urobiť tak zmeny, ktoré spoločnosti pripravia na budúcnosť.

Výrobca sa v poslednom období potýkal s horšími finančnými výsledkami, tlačová správa však nijako nenaznačuje, že práve tie mali byť dôvodom na výmenu. HTC v nej naopak pripomína, že Wangová bola vlani zaradená medzi 25 najvplyvnejších ľudí s dosahom na podnikanie a financie od roku 1989 (podľa CNBC) a magazínom Forbes tiež označená ako najvplyvnejšia žena vo svete bezdrôtových technológií.

HTCobr: htcinside.de

Minulý týždeň sa médiá venovali aj hlavnému dizajnérovi HTC. Claude Zellweger bol vyspovedaný serverom The Verge a vysvetil, prečo nové HTC One M9 vyzerá takmer rovnako, ako jeho predchodcovia. Podľa neho sa spoločnosť snaží vytvoriť sériu produktov, ktoré by už z diaľky boli jasne identifikoveteľné.

Nová M9-tka je však vraj vypracovaná oveľa dôslednejšie, lepšie sa drží v ruke a napríklad proces anodizácie a opracovávania hliníkového tela trvá oproti HTC M7 dvojnásobne dlho, až 300 minút pre jeden kus na výrobnej linke. Celý proces je prakticky robený dvakrát.

Daňou za väčší senzor fotoaparátu je jeho vytŕčajúce telo. Podľa Zellwegera je však skok "minimálny a elegantný". Prvé recenzie zahraničných serverov, ktoré vyšli včera a dnes, však z výkonov 20-megapixelového čipu (najmä v horších svetelných podmienkach) až tak nadšené nie sú.

Zdroj: HTC

Diskusia k článku:

Začať diskusiu