Sony SmartBand Talk (SWR30) - handsfree náramok s dlhou výdržou

Recenzia náramku s displejom z elektronického atramentu, ktorý sleduje vašu aktivitu, slúži ako hodinky s inteligentným budíkom a predĺžená ruka vášho androidu.

Náramkom, ktoré vyžadujú pripojený mobil, som na chuť neprišiel. Ale SmartBand Talk je iný.

Poprvé, nabijete ho každou microUSB nabíjačkou. Žiadne redukcie.

Podruhé, vďaka špeciálnemu displeju spotrebúva v nečinnosti len minimum energie. Tú vyžaduje len zmena obrazovky raz za minútu, keď sa mení čas. Elektronický atrament je navyše výborne čitateľný na slnku. Horšie je to v noci, podsvietenie náramku úplne chýba.

ikona

Základné info: Sony SmartBand Talk (SWR30)Sony predstavilo ďalší náramok, ktorý dokáže sledovať kvalitu spánku, denné aktivity a zobrazovať základné notifikácie. Pridalo však 1,4" E Ink displej a schopnosť fungovať ako handsfree.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Potretie, aj bez pripojeného mobilu zobrazuje aktuálny čas a dátum, čím nahrádza bežné hodinky. A niekoľko hodín po odpojení máte na obrazovke aj predpoveď počasia pre daný deň. Bez mobilu náramok slúži aj ako krokomer a monitor spánku. Keď prstom ťuknete po obrazovke v režime krokomera, zobrazí percentuálny stav batérie.

Poštvrté, doinštalovaním aplikácií rozšírite funkcie náramku napríklad na odpočítavanie času (v mobile nastavíte napríklad 5 minút, ktoré si náramok zapamätá a potom stačí už len ťuknúť do displeja a začne sa odrátavanie danej doby). Ale pozor, ak tlačidlom prepnete náramok do iného režimu, odpočítavanie sa vypne.

Popiate, keď je v blízkosti váš smartfón s OS Android a nainštalovanými aplikáciami SmartBand Talk a Lifelog, môžete na náramku vidieť aj prvé riadky prijatých správ (SMS, Hangouts, Gmail...), vytočiť priamo z náramku jedno obľúbené číslo či nazrieť do najbližších udalosti v kaneldári. Ako už vyplýva z názvu, náramok slúži aj na príjem hovorov, ako hlasné handsfree. Nečakajte zázraky, ale na krátky telefonát v tichšom prostredí poslúži SmartBand dobre.

Odvážna cenovka

Najväčšou slabinou náramku je jeho cenovka. Hoci SmartBand Talk je vďaka úspornému displeju a čitateľnosti na slnku výnimočný produkt, 149 eur by som zaň asi nedal. Úprimne, po pár dňoch by som ho ocenil na rovnú stovku.

Pre koho je SmartBand Talk SW30 určený? Pre tých, ktorý hľadajú výnimočný náramok slúžiaci aj ako hodinky, aj ako krokomer a monitoring všakovakých aktivít, a potešia sa aj notifikáciám z pripojeného mobilu či možnosti vybavenia krátkeho telefonátu. Ovládaniu nemám čo vyčítať, dotykový displej mi absolútne nechýba. Ten má na takýchto zariadeniach viac nedostatkov než výhod. A potešilo ma, že sa konečne našiel výrobca, ktorý našiel dokonalé využitie displejov známych len z čítačiek kníh.

A pre koho SmartBand Talk určený nie je? Pre športovcov. Krokomer sa každý deň vynuluje, aplikácia Lifelog slúži len na bilancovanie vašich aktivít (chôdzu od behu rozpozná celkom spoľahlivo, zaujímavá je aj analýza hlbokého a plytkého spánku), takže na beh som si aj tak musel brať do ruky mobil alebo vymeniť hodinky za iné. A nasádzanie SmartBandu Talk na ruku nepatrí k jeho najlepším vlastnostiam. Už som videl aj pohodlnejšie riešenia. Sony náramok však treba celý deň nosiť na ruke, takže dôležitejšie je, že je ľahký a na ruke drží pevne.

Orientačná cena: 147 € (Pricemania.sk)

Záver

Sony SmartBand Talk sa mi zo všetkých tých aktuálnych náramkov páči najviac. Dáva mi zmysel. Nie na behanie, ale na každodenné nosenie. Bez pripojeného mobilu ponúka dostatok funkcií na spoľahlivom displeji, a s pripojeným mobilom ponúka nielen analýzu vašich aktivít či spánku, ale aj náhľad na prijaté správy, pohľad na nasledujúce udalosti v kalendári či možnosť vybavovať telefonáty prostredníctvom hlasného handsfree priamo na ruke. Jediným silným konkurentom SmartBandu Talk tak ostáva nový náramok Huawei Talkband B2, ktorý ukrýva klasické handsfree do ucha. Ten sa však najprv musí dostať do našich obchodov...

Diskusia k článku:

Lumiak625 20.03.2015 - 20:51

Mne tieto smart veci pripomínajú veci na kontrolu väzňov v zahraničí, keď majú domáce väzenie. :)

Michal20.03.2015 - 21:56 Trvalý odkaz

Ale toto je len pre dobrovolnych vaznov. Mne to pripomina nevyuzitepnu kravinu,ktoru si ludia od samotnej dobroty vymysleli lebo uz nevedeli co by.

ondrakomous20.03.2015 - 22:06 Trvalý odkaz

Tak ty to nepotrebujes, protoze v noci chrapes jak trautenberg

Michal22.03.2015 - 00:56 Trvalý odkaz

BEžne spíš s hodinkami na ruke? Ja neviem, pýtam sa, reku či v čr nemaju ine zvyky. Ano a chrapem, ked som chory alebo ked ležim na crbate a docela dost..a? byvalka chrapala ešte viac:D

Celá diskusia 9 príspevkov