Facebook Messenger spustí posielanie peňazí priateľom

K posielaniu správ, obrázkov a videí cez Facebook Messenger teraz v USA pribudla aj možnosť posielania peňazí. Používatelia ich svojim priateľom budú môcť poslať rovno zo spárovanej platobnej karty.

Chatovacia aplikácia Facebook Messenger získava, zatiaľ aspoň na území USA, ďalšiu funkcionalitu. K posielaniu správ, obrázkov, hlasových odkazov a videí vašim priateľom pribudla možnosť posielať peniaze. Nevyhnutná však bude nutnosť spárovať svoj účet s platobnou kartou presne tak, ako je tomu napríklad pri objednávaní reklamy alebo takzvanom promovaní postov na tejto sociálne sieti.

Peňažný prevod bude závislý od dĺžky jeho spracovania v oboch bankách, podľa Facebooku teda môže trvať jeden až tri pracovné dni.

Platby kartou na Facebooku nie sú ničím novým, spomínané platenie za reklamy a hry funguje už od roku 2007 a spoločnosť v súčasnosti denne spracuje okolo milióna transakcií. Rozšírenie platieb do Messengera na Androide a iOS (kde bude možné využiť aj čítačku odtlačkov prstov Touch ID) teda nepredstavuje veľký problém.

ikona

Android a iOS TIP: Viamo - posielajte peniaze cez mobilPotrebujete sa vyrovnať s priateľom, ktorý za vás zaplatil účet alebo chce niekto z rodiny platiť kartou, na ktorej aktuálne nemá dostatok finančných prostriedkov? Všetko môže jednoducho vyriešiť nová aplikácia.

Posielanie peňazí priateľom bude možné aj z desktopového rozhrania. Majitelia windowsfónov a platobných kariet vydaných inou ako americkou bankou majú zatiaľ smolu. Predpokladáme ale, že v nasledujúcich mesiacoch sa služba rozšíri aj do ďalších regiónov.

Podľa Facebooku bude zatiaľ bez akýchkoľvek dodatočných poplatkov a osobe na druhej strane teda po pár dňoch príde presne rovnaká suma. Nespomína sa ani žiadny maximálny limit pre výšku platieb.

Zdroj: Facebook

Diskusia k článku:

Začať diskusiu