Google vydal Android 5.1

Nová verzia operačného systému Android Lollipo prináša drobné opravy, novú bezpečnostnú funkciu a podporu pre dual SIM smartfóny.

Ešte sa ani všetky smartfóny nedočkali sľúbenej aktualizácie na Android 5.0 Lollipop a už tu máme jej nástupcu, Android 5.1. Výrazné zmeny neprináša. Najväčšou novinkou je podpora pre smartfóny na dve SIM karty a nová zabezpečovacia funkcia.

Nová verzia Androdiu zvyšuje stabilitu i výkon a ponúka podporu pre HD audio na kompatibilných telefónoch. Nová zabezpečovacia funkcia zablokuje a uzamkne vaše zariadenia aj cez web. Keď vám niekto odzudzí alebo nájde váš stratený telefón či tablet a chce ho po hard resete používať, nepodarí sa mu to. Na to by potreboval poznať vaše prihlasovacie údaje do Google účtu.

Aktualizácia na Android 5.1 bude, tak ako vždy, dostupná najskôr pre zariadenia radu Nexus, ďalšie rozširovanie bude už na pleciach výrobcov.

Zdroj: officialandroid.blogspot.com

Diskusia k článku:

Nightmare 10.03.2015 - 18:37

len chrlia jednu verziu za druhou naco tolko verzii hned po sebe? uz nech konecne aspon rok nechaju bezat jednu verziu!!!toto je nonsens..co za mesiac bude rovno android 6.0? cista demencia toto.. uz by mohli kus brzdit ved este ani polovica mobilov na trhu nema ani len update na lolipop vacsina android fonov bezi stale na kitkate a jelly beane

Daor3210.03.2015 - 20:33 Trvalý odkaz

lenze verzia 5.0 je cista katastrofa... stazia sa to aspon kus napravit asi :-)

Profile picture for user bcrs@azet.sk

RoSta11.03.2015 - 11:13 Trvalý odkaz

No to bude šťastných užívateľov, ktorý si pri kúpe smartu na bežné účely založia "nejaký" účet, lebo to telefón "chce", v tom momente ho aj navždy zabudnú a potom si ho niekedy v budúcnosti zablokujú...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease11.03.2015 - 11:43 Trvalý odkaz

Ten "nejaký" účet je Gmail. Ten aj tak väčšina používa (ja osobne ne, i keď dáke maily mi tam chodia) a slúži aj na vstup do G+, všetko čo súvisí s Google. HLAVNE na Google Play, takže si bez neho nestiahneš ani aplikáciu.

A tí šťastní užívatelia, tak im treba. Mám ich okolo seba dosť, mailovú schránku menia aj 2x do roka, lebo zabudli heslo. Ďalší sú kaskadéri typu: banka, e-mail, sociálne s., e-shopy = všade jedno heslo :-))

Na správu kont, hesiel, prístupových kódov je v dnešnej dobe nutný správca hesiel. Najlepšie multiplatformná aplikácia, ktorá synchronizuje PC, android, Mac, iOS, WP, BB..

zemiak11.03.2015 - 12:37 Trvalý odkaz

Aku aplikaciu na hesla teda pouzivas? Potrebujem synchronizovat iOS, Mac, WP. Dik

Celá diskusia 9 príspevkov