Samsung vraj zníži počet vopred nainštalovaných aplikácií v TouchWiz

Server Sammobile prišiel s informáciou, že očakávaná vlajková loď Galaxy S6 bude mať v systéme oveľa menej vopred nainštalovaných aplikácií, než je tomu pri modeloch Galaxy doteraz.

Súčasťou používateľského prostredia TouchWiz je množstvo aplikácií, ktoré zaberajú pamäť, zahlcujú systém a bez rootu ich neodinštalujete. A pritom ich možno väčšina používateľov ani nepotrebuje a rada by sa ich zbavila.

Samsung vraj chystá radikálnu zmenu. Väčšina vopred nainštalovaných aplikácií zmizne a záujemca si ich bude môcť stiahnuť z obchodu Galaxy Apps. Rozumné riešenie, ktoré mnohí určite privítajú.

A ktorý softvér vraj v novom Galaxy S6 nájdeme? Iba dve aplikácie od Samsungu (S Voice a S Healt), tri od Microsoftu ( OneDrive, One Note a Skype) a všetky Google aplikácie. A ešte by tam nemali chýbať Facebook a WhatsApp.

Či výrobca v počte nainštalovaných aplikácií naozaj poupratoval sa dozvieme už onedlho. Na výstave MWC 2015 si vyskúšame a podrobne poprezeráme Galaxy S6 a určite vás budeme informovať.

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu