Samsung Galaxy S4, Note 3 a Note 4 dostávajú aktualizáciu na Android 5.0

Čitatelia nas informovali o dostupnosti najnovšej verzie operačného systému Android 5.0 Lollipop na ďalšie zariadenia radu Samsung Galaxy. Po update high-endu Galaxy S5 sa tentoraz tešia majitelia vlajkovej lode roku 2013 Samsungu Galaxy S4 a dvoch modelov tabletofónov - Note 3 a Note 4.

Update je dostupný cez počítačový softvér Kies, vlastníci telefónov dovezených z Poľska aktualizovali aj cez bezdrôtovú službu OTA. Kto si zakúpil niektorý z modelov Note z oficiálnej slovenskej distribúcie si zrejme bude musieť ešte nejaký čas na nový softvér počkať. Nová verzia je uvoľňovaná postupne.

ikona

Google I/O: Nový Android, platforma pre rozvojové trhy, TV, autá a fitnessOtváracia prednáška najväčšej tohtoročnej vývojárskej konferencie Googlu sa niesla najmä v znamení noviniek v operačnom systéme Android. Na jeseň príde jeho nová verzia, no uvidíme ho aj v lacných mobiloch pod 100 dolárov, v automobiloch a nových televízoroch.

screeny Androidu 5.0 sú z modelu Galaxy S5

Medzi najvýraznejšie zmeny patrí úprava používateľského prostredia v štýle material dizajnu spoločnosti Google. Vylepšenia sa dočkala napríklad uzamykacia obrazovka, na ktorej sa zobrazujú dôležité notifikácie. Zmenou dizajnu prešla aj aplikácia Telefón a Kontakty.

Dorazilo už “lízátko” na vaše zariadenia?

Za čitateľské tipy ďakujeme.

Diskusia k článku:

martian 20.02.2015 - 11:18

Vyskusal uz niekto na Note 3? Oplati sa, ma to zmysel? Niektore ikonky podla noveho dizajnu sa mi uz teraz hnusia, svetlemu pozadiu tiez nie som nakloneny. Kto vie, kto udava taketo divne trendy...

kuco20.02.2015 - 13:28 Trvalý odkaz

Lenka ja by som chcel upozornit ze pre model Galaxy S4 LTE GT-i9505 co je asi vacsina modelov na SK a EU este nieje vonku Lollipop. Pre model S4 LTE-A GT-i9506 co je rychlejsia verzia, ano uz Lollipop je vonku no tento model vlastni asi malokto. Je jedna vynimka z ktorej je aj clanok na Sammobile, ze jednemu zakaznikovi z nemecka sa mobil S4 GT-i9505 vratil zo servisu s Lollipop

Tak isto Note 4 SM-N910F co je model pre slovensko tak isto este nema Lollipop len v januari dostal aktualizaciu pre Kitkat 4.4.4.

Note 3 LTE SM-9005 dostal Lollipop len v okolitych statoch operator Vodafon ale uz ho Samsung tlaci aj pre ostatne krajiny.

Myslim ze citatelia co davaju tipy na clanok, by mali citat aj pod nadpismi.

Ale ziadna panika pre maitelov Galaxy S4 GT-i9505 aj ostatnych modelov lebo coskoro Lollipop pride. Sam patrim medzi nich, uvolnuju ho postupne a sledujem to.

zemiak20.02.2015 - 14:16 Trvalý odkaz

Trendy urcuje Apple. Specialne v pripade Samsungu

Lenka Ivančíková20.02.2015 - 14:40 Trvalý odkaz

vdaka kuco, citatel co poslal tip ho na svojom Note 3 uz ma. Verim, ze to nebude trvat dlho a dockaju sa vsetci. :)

kuco20.02.2015 - 18:30 Trvalý odkaz

Za malo Lenka. Ja som sa zameral na modely so Slovenskou lokalizaciou ktoré sa predávajú na našom trhu a u operátorov. Moze byt ze užívateľ má dovezeny Note 3. Sledujem vyvoj aktualizácii a hned dám vedieť ako bolo v prípade S5.

Celá diskusia 7 príspevkov