LG G Flex 2 príde na Slovensko v marci. Vieme cenu (doplnené)

Nástupca minuloročného prvého modelu so zakrivenou konštrukciou , výkonným procesorom a 5,5’’ Full HD displejom sa na slovenskom trhu objaví už o niekoľko týždňov. Nájdete ho aj u našich operátorov. (Živé fotografie + doplnený Prvý kontakt)

Na dnešnom novinárskom stretnutí so zástupcami LG sme si mohli vyskúšať očakávanú novinku, ktorá bola prvýkrát predstavená na tohtoročnej výstave CES 2015 v Las Vegas. Telefón máme aj na mini test v redakcii, kolega Matúš tak čoskoro prinesie aj svoje prvé dojmy z krátkeho používania.

ikona

Základné info: LG G Flex 2 Nástupca smartfónu so zakriveným displejom dostal menší 5,5'' Full HD displej, OS Android 5.0, osemjadrový 64-bit. procesor Snapdragon 810 s taktom 2 GHz, 13 Mpix fotoaparát s laserovým zaostrovaním a optickou stabilizáciou obrazu, tenšie telo a 3 000 mAh batériu.

Nástupca minuloročného modelu G Flex má menší 5,5-palcový OLED displej s Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov, výkonnejší 64-bitový procesor s ôsmimi jadrami a najnovší Android 5.0.1 Lollipop so známou nadstavbou výrobcu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Na Slovensku predávaná verzia bude mať 2 GB operačnú pamäť RAM a 16 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 128 GB. Zadnému odnímateľnému krytu nechýba špeciálna vrstva s funkciou Self Healing, ktorá dokáže drobné škrabance a ryhy opraviť ešte rýchlejšie než predchádzajúci model. Stačí na to izbová teplota (približne 22 °C) a do desiatich sekúnd odreniny zmiznú. Samozrejme, nesmie ísť o hlboké škrabance napríklad klincom či nožnicami.

Konektivitu zabezpečuje HSPA+, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.1, GPS, Glonass a nechýba ani NFC technológia. Fotoaparát je rovnaký ako dostala aktuálna vlajková loď LG G3. Ponúka 13 megapixelov, LED blesk, laserové zaostrovanie, optickú stabilizáciu obrazu a nahrávanie videa až v 4K kvalite. Predná kamera disponuje 2,1-megapixelovým snímačom. Nechýba známa fotografická funkcia Gesture Shot, ktorá poteší nielen fanúšikov autoportrétov. Gesto zovretia päste automaticky spustí trojsekundovú samospúšť. Gesto je rozpoznateľné zo vzdialenosti až 1,5m. Iné gesto pomenované Gesture View zobrazí práve zosnímanú fotografiu a je možné ju tak skontrolovať prakticky ihneď po vyfotografovaní.

Kapacita batéria sa znížila o 500 mAh na 3 000 mAh, výrobca ale sľubuje rýchle dobíjanie, 50 % kapacity by ste mali dosiahnuť už po 40-tich minútach nabíjania. S dodávanou nabíjačkou.

LG G Flex 2 bude dostupný najprv u mobilných operátorov Orange, Telekom i O2 v priebehu mesiaca marec a neskôr aj vo voľnom predaji. Pred spustením oficiálneho predaja bude možnosť predobjednávky u vybraných obchodných partnerov. Doporučená predajná cena je stanovená na 639 eur. Praktické ochranné puzdro s informačným okienkom bude u nás k dispozícii len v sivej farbe.

Prvé postrehy z krátkodobého používania kolegu Matúša:

Ešte pred samotným podrobným otestovaním sme mali možnosť vyskúšať si tento netradičný smartfón na necelých 24 hodín. Hlavné rozdiely som si všimol už po prvých hodinách. Veľkosť telefónu sa zmenšila, s ním aj veľkosť displeja, ale rozlíšenie narástlo na Full HD. Teda ideálne riešenie. Displej je kvalitný, no opäť sa tu stretávame s mierne viditeľnými "čiarami" cez celú plochu. Je to zrejme kvôli tomu, že je zakrivený. Ak ste sa niekedy stretli s displejom predchodcu, prípadne s displejom na Samsungu Galaxy Nexus, tak určite viete o čom hovorím. Konštrukciu je možné narovnať. To sa zíde najmä v prípadoch, kedy telefón zabudnete v zadnom vrecku a sadnete si naň.

Okrem veľkosti prešiel úpravami aj dizajn konštrukcie. Predchodca mal oblejšie hrany a telefón lepšie padol do ruky. Unibody prevedenie vystriedalo zhotovenie s odnímateľným zadným krytom. Výhodou je lepší prístup k slotu na microSIM kartu a pribudol aj slot pre microSD kartu. Napriek odnímateľnému zadnému krytu je batéria zabudovaná. Flipové puzdro sa nasádza namiesto zadného krytu, čo ušetrí pár milimetrov na hrúbke.

Tlačidlá sú už tradične umiestnené na zadnej stene, no v porovnaní s predchodcom sa ich dizajn trochu zmenil a majú bližšie k tlačidlám z LG G3. Výhodou je, že nie sú až tak viditeľné, no za tých pár hodín sa mi párkrát stalo, že som ich stlačil náhodou, sú totiž citlivejšie na dotyk. Je to asi len o zvyku. Z tlačidiel na zadnej stene, presnejšie z tlačidla napájania, sa však vytratila notifikačná dióda. Telefón tak bude asi častejšie otočný displejom nahor. Tu už dióda nechýba a nechýba pre ňu ani otvor vo flipovom puzdre.

Novinka beží na Androide 5.0.1, ktorý dopĺňa známa nadstavba výrobcu. Oproti nadstavbe v LG G3 som si tu žiadne výrazné novinky nevšimol. Telefón môžete zabezpečiť vydareným zamykaním Knock Code, nechýba možnosť zobrazenia dvoch aplikácií naraz, zmeniť si počet a usporiadanie spodných softvérových tlačidiel, miniaplikácie QSlide a taktiež možnosť upraviť si výšku klávesnice.

Na nedostatok výkonu sa LG G Flex 2 rozhodne nemôže sťažovať. Poháňa ho najvýkonnejší 64-bitový chipset Snapdragon 810 od Qualcommu, ktorý sa môže pochváliť osemjadrovým procesorom a grafickým procesorom Adreno 430. Aplikácia AnTuTu namerala 52 836 bodov. Spoločnosť mu robí operačná RAM pamäť s kapacitou 2 GB. V nastaveniach nájdete užitočný prehľad využívania RAM systémom, aplikáciami a voľnú kapacitu. Systém si uchmatol približne 800 MB, aplikácie 500 MB, voľných bolo 600 – 700 MB.

Na ostatné dôležité parametre, akým je napríklad fotoaparát, výdrž batérie sa pozrieme pri podrobnejšom teste. Nateraz však môžem aspoň povedať, že 1,8 A nabíjačka dodala za 34 minút 38 % kapacity batérie.

Diskusia k článku:

Brano 13.02.2015 - 13:51

639 eur? no way :) zda sa ze uz ani LG nevie co pytat za zariadenia :)

dasilva13.02.2015 - 17:54 Trvalý odkaz

O.K. podľa toho ako ten telefón vyzerá, tak sa cenovo zrazili s ukrajinským tankom T-72. 672€ to sú dnes 2 (slovom dva samsungy G800f)

Peto13.02.2015 - 22:37 Trvalý odkaz

Ale zase pozrite za jaký mobil. High-end nepochybne a ešte je to ohybné.

Michal14.02.2015 - 00:48 Trvalý odkaz

Ale no,netreba to podcenovat,a argumenty stylu je to drahe niesu moc na mieste. Isteze 6 a tristvrte stovky takmer je palka ale pori sa na to,je to dokonala masina. Krasny display,silna bateria,odladeny system snad najvykonnejsi chipset, prepracovaný foták s laserovým zaistrovaním a optickou stabilizaciou,za najlepsiu kvalitu a technologie sa plati a toto je fakt skvost. Argumenty typu ze za polovicu mam taky a taky Huawei,nic proti huaweiu, niesu na mieste lebo toto ma od nej daleko. Su ludia,a je ich dost,co nepozeraju na pomer cena vykon alebo cena kvalita ale hladaju a chcu len vykon a kvalitu a toto je fakt jeden z pomyselnych vrcholov v dnesnej dobe. Porovnavat to s nejakymi cinskymi skladackami je scestne. Cena medzi 600-700 e je na novinku tychto nekompromisnych parametrov adekvatne nastavena cenovka. Bravo LG,toto je fakt delo.

Michal14.02.2015 - 06:06 Trvalý odkaz

no prosim alza 600e..oficialny dovoz, kamenná predajna, žiadny pofiderný eshop od prešova. Je to dost ale nezdá sa mi to určite prestrelené. Vlajkove lode poriadnych značiek prichodom na trh proste tých 600ečiek prekročia

Celá diskusia 10 príspevkov