RÚ spustil výberové konanie na frekvencie v pásme 3,5 GHz

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) zverejnil výzvu na predkladanie ponúk do aukcie na používanie frekvencií z pásma 3 400 - 3 600 MHz.

Predmetom výberového konania sú tri frekvenčné bloky pre celé územie Slovenskej republiky, dva 8x5 MHz (FDD, TDD) a jeden 4x5 MHz (TDD). Jeden operátor sa môže uchádzať o max. 40 MHz. Jediným hodnotiacim kritériom je výška jednorazovej úhrady za pridelenie frekvencií.

Regulačný úrad stanovil najnižšiu vyvolávaciu cenu pre jeden frekvenčný úsek 8x5 MHz na 600-tisíc eur a pre frekvenčný úsek 4x5 MHz na 300-tisíc eur. Ponuka do výberového konania musí byť doručená na podateľňu RÚ osobne alebo poštou najneskôr do 18. 2. 2015 do 13:30 hod. Neoddeliteľnou súčasťou ponuky do výberového konania je zloženie peňažnej zábezpeky vo výške vyvolávacej ceny.

Účastníci aukcie sa počas celého priebehu výberového konania od uverejnenia výzvy na predkladanie ponúk musia zdržať akejkoľvek formy koordinácie a výmeny informácií, ktorej cieľom by bolo ovplyvniť výsledok aukcie. A to či už priamej, alebo prostredníctvom tretieho subjektu.

Cieľom výberového konania je zvýšiť dostupnosť širokopásmového pripojenia v SR.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu