Samsung Z1: štvorpalcový model s OS Tizen pre indický trh

Operačný systém Tizen našiel svoje reálne využitie zatiaľ hlavne v inteligentných hodinkách a novších televízoroch značky Samsung. Firma ale svoje snaženie o úspech na poli smartfónov nevzdáva, a v Indii uviedla nový smartfón pre nenáročných zákazníkov.

Prvý smartfón Samsungu s operačným systémom Tizen uzrel oficiálne svetlo sveta začiatkom júna minulého roka. Dobre vybavený telefón sa však reálne na pulty predajní nikdy nedostal. Kde nastala chyba, netušíme.

Teraz to Samsung skúša s novým modelom, ktorý je vzhľadom na výbavu určený pre rozvojový, no rýchlo sa vyvíjajúci trh. A takým je podľa neho práve India.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Samsung Z1 má kompaktné rozmery 120 x 63 x 10 mm a hmotnosť 112 gramov. Štvorpalcový displej má WVGA rozlíšenie 480 x 800 bodov. O výkon sa bude starať dvojjadrový procesor s taktom 1,2 GHz a 768 MB operačná pamäť RAM, čo by však menej náročnému systému Tizen 2.3 malo stačiť. Vnútorná 4 GB pamäť sa bude dať rozšíriť microSD kartami do veľkosti 64 GB.

Medzi špecifikáciami je uvedený 3,1-megapixelový zadný fotoaparát, predná VGA kamera, podpora sietí tretej generácie, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0 a 1 500 mAh batéria.

Cena Samsungu Z1 je stanovená na 5 700 INR, čo je v prepočte približne 74 eur. K dispozícii je od 14. januára v bielej, čiernej a bordovej farbe.

Zdroj: samsungmobilepress.com

Diskusia k článku:

funboy 15.01.2015 - 11:58

nic zaujimave, len dalsia nepodarena bada..jak prisla tak aj zanikne.. radsej by ste tu konecne mohli dat info o novej pecke od Xiaomi-Mi Note https://www.mojandroid.sk/xiaomi-mi-note-nova-vlajkova-lod/

Celá diskusia 1 príspevok