Android TIP: Nájdi kopec - spoznajte kopce v okolí

V Google Play nájdete ďalšiu vydarenú aplikáciu od slovenských vývojárov, ktorá pomáha spoznávať blízke kopce. Nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Cez hľadáčik kamery smartfónu vám ukáže, aké kopce a vrchy sa vo vašom okolí nachádzajú.

Možno ste sa už stretli s tým, že počas prechádzky prírodou vás zaujal nejaký kopec na okolí a radi by ste sa o ňom dozvedeli niečo viac. Nová aplikácia s príznačným názvom Nájdi kopec vám povie nielen názov, ale aj jeho nadmorskú výšku či vzdialenosť od vás.

Aplikácia má zmapovaných viac než 240-tisíc svetových kopcov, takže ju využijete aj počas zahraničnej dovolenky. Určite vtedy oceníte, že na používanie softvéru nemusíte mať zapnuté mobilné dáta, ale máte možnosť pracovať aj offline.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Po spustení aplikácie sa na displeji vášho smartfónu zobrazia názvy blízkych vrchov spolu s údajmi o nadmorskej výške a vzdialenosti. Tú si nastavíte na jeden až dvadsať kilometrov od vás. Zobrazuje sa aj vaša aktuálna nadmorská výška a GPS súradnice.

Po kliknutí na vami vybraný kopec sa otvorí okno s mapou, kde je zobrazená aj vaša poloha. Informácie o kopcoch na okolí sa dozviete kľudne aj z gauča vo svojej obývačke. Stačí namieriť hľadáčik kamery hoci aj na bielu stenu a hneď vidíte, aké kopce sa tým smerom nachádzajú.

Nevýhodou môže byť, že kopce nachádzajúce sa za sebou sa na displeji prekrývajú a ich názvy a údaje sú zle čitateľné. Aplikáciu však hodnotíme ako veľmi vydarenú a užitočnú. Veríme, že drobné chybičky budú časom odstránené a podľa informácií od vývojára sa aktuálne pracuje na novej verzii, ktorá má prísť koncom tohto mesiaca spolu s novými funkciami.

Link na stiahnutie: Google Play

Aplikácia je bezplatne dostupná zatiaľ len pre operačný systém Android od verzie 3.0 a novší. Na výber sú štyri jazyky: slovenčina, čeština, angličtina a nemčina. O verzii pre iOS sa uvažuje, ale jej realizácia závisí od ohlasov na aplikáciu v zahraničí. Ak projekt bude aspoň taký úspešný ako na Slovensku, určite sa neskôr dočkajú aj majitelia zariadení s iOS.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu