Kodak IM5 - prvý smartón od známeho výrobcu fotoaparátov

Prvý smartfón od Kodaku ponúkne 5-palcový HD displej a Android 4.4 KitKat s prisľúbenou aktualizáciou. Vzhľadom na históriu výrobcu však bude najväčšiu pozornosť pútať 13-megapixelový zadný a 5 Mpix predný fotoaparát.

Spoločnosť Kodak ešte pred pár rokmi čelila hrozbe bankrotu a bola nútená pristúpiť k veľkej reštrukturalizácii. Na tohtoročnom veľtrhu CES v Las Vegas teraz predstavila prvý smartfón so svojím logom. Model IM5 však nebude priamou konkurenciou pre fotomobily Samsung Galaxy K zoom ani Panasonic Lumix DMC-CM1.

Optický zoom ani objektív vystupujúci z tela zariadenia tu totiž nenájdeme. Fotoaparát Kodaku IM5 by napriek tomu mohol ponúkať veľmi dobré výsledky, za ktoré by sa známa značka nemusela hanbiť. Skrýva veľmi sľubný 13-megapixelový snímač, LED blesk a softvér pre okamžitú úpravu, tlač či zdieľanie fotografií na sociálne siete, no zvyšok výbavy radí smartfón skôr do strednej triedy.

Päťpalcový displej dostal HD rozlíšenie a o chod Androidu 4.4 KitKat s prisľúbenou aktualizáciou na verziu 5.0 Lollipop sa postará osemjadrový procesor s taktovacou frekvenciou 1,7 GHz. Samozrejmosťou bude slot na microSD karty (s maximálnou kapacitou 32 GB), rozširujúci len 8 GB vnútorné úložisko. Všetko doplní 1 GB RAM.

Predný fotoaparát bude mať 5 Mpix rozlíšenie. Kodak IM5 dostane vlastnú grafickú nadstavbu a okrem Google Play aj samostatný obchod s ručne vybranými aplikáciami.

Novinka podporujúca dual SIM režim bude dostupná aj v Európe, kde by sa už na konci prvého štvrťroka 2015 mala začať predávať v čiernej i bielej farbe za príjemnú cenu 229 eur. Hneď potom sa pravdepodobne dočkáme aj zverejnenia rozmerov smartfónu a ďalších podrobností, napríklad o kapacite batérie. O výrobu by sa mala postarať spoločnosť Bullitt Group, ktorá stojú aj za odolnými smartfónmi Caterpillar Cat.

ikona

Základné info: Panasonic Lumix DMC-CM1Už aj Panasonic skombinoval plnohodnotný kompaktný fotoaparát a smartfón. A do oboch častí išiel naplno. CM1 ponúkne 1” MOS snímač s 20 Mpix, no i 2,3 GHz štvorjadrový procesor, Full HD displej a 2 GB RAM.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Zdroj: PR Newswire, CNET

Diskusia k článku:

Začať diskusiu