Samsung Galaxy Note Edge bude dostupný aj na Slovensku. Vieme cenu

Prvé informácie po predstavení smartfónu s netradičným, na boku zaobleným displejom hovorili o dostupnosti na Slovensku veľmi opatrne. No teraz je už isté, že sa dostane aj na pulty našich obchodov.

Tabletofón Samsung Galaxy Note Edge bol predstavený na septembrovom veľtrhu IFA 2014 v Berlíne. S modelom Note 4 má veľa spoločného, líši sa hlavne pravou stranou displeja, ktorá je zaoblená a ponúka, popri štandardnému 5,6’’ displeji, ďalších 160 pixelov.

ikona

Samsung Galaxy Note Edge (SM-N915G)Špeciálna edícia 5,6-palcového Galaxy Note 4 s 3 GB RAM, ktorá ponúkne displej aj na pravom okraji zariadenia. Ten dokáže zobraziť dodatočné informácie. Dostupná však bude len na vybraných trhoch. (doplnené živé fotografie)

Rozlíšenie Super AMOLED displeja je veľmi jemné, 1 440 x 2 560 bodov. Na bočnej zaoblenej strane sa zobrazujú dodatočné informácie a notifikácie. Nájdete tu napríklad aktuálny čas, zmeškané udalosti alebo nastavenia budíka. Bočný displej Galaxy Note Edge využijete aj pri prehrávaní videa alebo fotografovaní. V tom prípade tabletofón otočíte na šírku a 160 pixelov navyše ponúkne virtuálnu spúšť (presne na mieste, kde by ste čakali tú hardvérovú) alebo tlačidlá pre ovládanie videoprehrávača.

Medzi hlavné špecifikácie patrí štvorjadrový procesor s taktom 2,7 GHz, 3 GB operačná pamäť RAM, 32 alebo 64 GB vnútorná pamäť s podporou microSD kariet do veľkosti až 128 GB a operačný systém Android 4.4 KitKat. Zadný fotoaparát ponúkne 16-megapixelový snímač, predný 3,7 megapixelov. Batéria s kapacitou 3 000 mAh dnes už nikoho neohúri. Zariadeniu nechýba ani dotykové pero S Pen, ktoré je ukryté v spodnej časti prístroja.

Samsung Galaxy Note Edge bude k dispozícii v dvoch tradičných farbách - čiernej a bielej za odporúčanú cenu 839 eur. Predaj štartuje v priebehu februára 2015 a Note Edge bude dostupný výhradne v značkových predajniach Samsung v Bratislave (Bory Mall, Centrál), Košiciach (Aupark) a Nitre (CENTRO). Či sa predaj neskôr rozšíri do ďalších obchodov zatiaľ nevieme.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Brano12.01.2015 - 20:54 Trvalý odkaz

bravooo Samsung, no nekup to :D :D

Celá diskusia 3 príspevky