Prestigio MultiPad Visconte Quad

Lacný osempalcový tablet s HD displejom, Windows 8.1, štvrojadrovým procesorom Intel Atom a ročnou licenciou kancelárskeho sofvéru Office 365 Personal.

Základné parametre:

OS: Windows 8.1

chipset: INTEL Atom Z3735G

procesor: štvorjadrový 1,83 GHz

grafický procesor: Intel HD

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 209 x 130 x 9 mm,

hmotnosť: 370 gramov

displej: TFT IPS, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 280 x 800 b., uhlopriečka 8'' (203 mm)

fotoaparát: fotoaparát 2 Mpix, autofókus, nahrávanie HD videí (1 280 x 720 b., 30 fps),

predná kamera: 1,3 Mpix s HD videom

pamäť: pamäť 16 GB (voľnej 5,48 GB) + 1 GB RAM + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), USB OTG,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, Java, akcelerometer, Office 365 Personal,

batéria: Li-Ion batéria 4 000 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: odporúčaná cena 110 eur, v predaji

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, LED blesk, HDMI, NFC,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: tablet, nabíjačka, USB kábel, OTG kábel, dokumenty

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Prestigio Multipad Visconte Quad je kompaktný osempalcový tablet s nainštalovaným plnohodnotným Windows 8.1, ktorý ponúka aj ročnú licenciu kancelárskeho balíka Office 365 Personal. Poteší používateľov systému od Microsftu, ktorí potrebujú (alebo preferujú) túto platformu aj na tablete. Nevýhodou 8'' displeja s HD rozlíšením je miniatúrne písmo v systéme a pri popise ikon. Zoomovanie nie je možné všade, a tak triafanie sa do maličkých písmen dá niekedy zabrať. Aj keď si zmeníte nastavenie písma zo 100 % na 125 %, nie vždy je to dostatočné. Tento problém vyrieši používanie myši, no v teréne sa pripravte na občasný boj prstov s displejom. Chýba mi aj tlačidlo pre návrat na domácu obrazovku. Prepínanie medzi spustenými aplikáciami uskutočníte "slajdnutím" prsta po ľavom okraji obrazovky.

Tablet si môžete pri prvom spustení nastaviť ako nový alebo použiť pomocou prihlasovacích údajov konta Microsoft nastavenia z vášho notebooku. V tom prípade máte rovnaký vzhľad domácej obrazovky a ostatné nastavenia systému tak, ako ste zvyknutí z vášho notebooku. Pochváliť musím pevné spracovanie konštrukcie a vyhotovenie zadnej steny z príjemného soft touch materiálu, ktorý takmer nezachytáva odtlačky a zabraňuje šmýkaniu zariadenia po hladkých povrchoch.

Výkon zabezpečí štvorjadrový procesor Intel Atom Z3735G s taktom 1,83 GHz, no malé zaváhania pri prechode medzi aplikáciami alebo po kliknutí na ikonu občas cítiť. Operačná pamäť RAM má 1 GB a z vnútorného 16 GB priestoru ostáva po zapnutí k dispozícii 5,48 GB, zvyšok zaberá systém a nainštalované aplikácie. Našťastie nechýba slot na microSD kartu do veľkosti 32 GB. Slot na SIM kartu by ste však hľadali márne. V tejto cenovej kategórii sa však ani nedá čakať. Na internet sa pripojíte pomocou Wi-Fi siete. Vo výbave nájdete aj Bluetooth 4.0, 3,5 mm jack a microUSB konektor s podporou OTG na pripojenie externých zariadení, napríklad spomenutej myši, klávesnice či USB disku.

Kúpou tabletu Prestigio Visconte Quad automaticky získate aj operačný systém Windows 8.1, ktorý obsahuje najnovšie verzie:

- Office 365 Personal v hodnote 69 eur, vrátane plných nainštalovaných verzií aplikácií Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher a Access, bezplatne na 1 rok, pričom licenciu je možné použiť aj na PC

- 1TB bezplatného úložiska OneDrive na uchovávanie používateľských dát a ich sprístupnenie z akéhokoľvek miesta

- 60 minút hovorov do celého sveta cez službu Skype na jeden mesiac

ikona

Prestigio MultiPad Visconte Quad - windowsácke pokušenieRecenzia lacného 8-palcového tabletu s plnohodnotným OS Windows 8.1 a širokou paletou možností, ktoré však limituje 1 GB RAM a len pár gigabajtov voľnej pamäte.

Fotografie a videá v HD kvalite zhotovíte zadným 2-megapixelovým fotoaparátom alebo prednou 1,3 Mpix kamerou. LED blesk chýba, automatické zaostrovanie nie. Keďže Prestigio MultiPad Visconte Quad aktuálne v redakcii testujeme, k výdrži 4 000 mAh sa vyjadríme v recenzii. Odporúčaná cena tabletu je 119 eur a kúpite ho už aj v slovenských obchodoch.

Diskusia k článku:

loka lokova09.10.2019 - 10:35 Trvalý odkaz

Tento typ tabletu mám asi pol roka. Tablet priemerný. Kúpila som ho len na administratívnu prácu, ktorú vykonávam z vlaku. Vždy musím nájsť miesto, kde je elektrická zásuvka, lebo tabletu sa často vybíja baterka. Inak slúži výborne. Je to asi ten najlacnejší tablet s Windowsom na trhu. Ak ste nenáročný, tak odporúčam.

Celá diskusia 1 príspevok