Začala sa aktualizácia na Lumia Denim. Prvá je Nokia Lumia 520

Očakávaná aktualizácia, ktorá má priniesť výrazné vylepšenie kamery, fotografických aplikácií aj hlasovú asistentku Cortana je tu.

Nový softvér s označením Lumia Denim predstavil Microsoft začiatkom septembra na výstave IFA 2014, spolu s trojicou noviniek radu Lumia. Aktualizácia, ktorú sľúbil na štvrtý kvartál tohto roka, je konečne tu. Na Slovensku sa však zatiaľ dočkali len majitelia najlacnejšiho modelu Lumia 520 (Country variant). Ostaní si musia ešte chvíľu počkať, update je uvoľňovaný postupne a musí prejsť schválením. Aj u operátorov.

Súčasťou nového softvéru je hlasová asistentka Cortana (na Slovensku bohužiaľ nedostupná), live folders (vytváranie nových priečinkov na domácej obrazovke), zlučovanie SMS správ, ale hlavne významné vylepšenia a inovácie aplikácie Lumia Camera s rýchlym štartom fotoaparátu a rýchlym zhotovením snímky.

S funkciou Moment Capture podržaním tlačidla fotoaparátu automaticky spustíte nahrávanie videa v 4K rozlíšení rýchlosťou 24 snímok za sekundu, funkcia Rich Capture zjednodušuje fotografovanie HDR s bleskom. Aktualizácia vylepšuje aj kvalitu snímok zhotovených za zhoršených svetelných podmienok.

Nový softer Lumia Denim by mali dostať všetky modely Lumia, na ktorých beží operačný systém Windows Phone 8.1. Aktuálnu dostupnosť pre svoje zariadenia si môžete skontrolovať na stránke podpory.

Ako si aktualizovať softvér na verziu Lumia Denim:

Za čiatateľský tip ďakujeme.

Zdroj: microsoft.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu