Na jeden záber: Huawei Ascend Y550

Ďalší diel z našich krátkych videí sme venovali lacnému 4,5'' androidu. Najväčším nedostatkom je nízka kapacita vnútornej pamäte.

Huawei Ascend Y550 je plastový zástupca z radu cenovo dostupných androidov. Nenáročnéu používateľovi však môže stačiť. Vo vnútri pracuje štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 1,2 GHz, ktorý dopĺňa 1 GB operačná pamäť RAM. Kameňom úrazu je nízka, len 4 GB kapacita vnútornej pamäte, kde z papierovej hodnoty ostáva pre používateľa dostupných iba 1,55 GB.

Operačný systém Android beží v novšej verzii 4.4.4 KitKat a je doplnený o šikovné grafické rozhranie výrobcu Emotion UI 2.3. Displej s 4,5-palcovou uhlopriečkou má FWVGA rozlíšenie (480 x 854 b.), čo je na túto cenovú kategóriu dostatočné. Tri dotykové tlačidlá, ktoré sa nachádzajú pod displejom sú, bohužiaľ, bez podsvietenia.

ikona

Základné info: Huawei Ascend Y550Lacný android so štvorjadrovým procesorom, 4,5'' FWVGA displejom, nízkou kapacitou pamäte, 5 Mpix fotoaparátom s AF a LED bleskom, podporou LTE a 2 000 mAh batériou.

Päťmegapixelový fotoaparát ponúka automatické zaostrovanie i prisvetľovaciu diódu a nahrávanie videí v HD rozlíšení 1 280 x 720 bodov. V rovnakom rozlíšení zhotovíte videá i z prednej 2-megapixelovej kamery. Vo výbave nájdeme aj podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, dokonca aj LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0 a FM rádio.

Na jeden záber: Huawei Ascend Y550

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu