AfterShokz Sportz M3 - slúchadlá, ktoré neprikladáte na uši

Recenzia potu a vode odolných športových slúchadiel s technológiou Bone Conduction, približne dvanásťhodinovou výdržou, no slabšou reprodukciou hĺbok.

AfterShokz Sportz M3 využívajú technológiu Bone Conduction, čo je vedenie zvuku kosťami, v tomto prípade pri ušiach. Zvuk je prenášaný vibráciami cez lícne kosti priamo do vnútorného ucha. Vďaka tomu môžete počúvať hudbu, telefonovať a napriek tomu počujete, čo sa okolo vás deje.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Slúchadlá však ponúkajú výrazne slabšie hĺbky. Je to podobné, ako keby ste dali zo štupľových slúchadiel dole nádstavce a skúsili si vypočuť hudbu bez nich. Nenáročnému používateľovi to ale nemusí prekážať.

Základné parametre:

Duálna Bone Conduction technológia, frekvencie 20 HZ - 20 KHz, citlivosť 100 dB, mikrofón -41 dB, doba nabíjania 2 hodiny, dĺžka kábla 130 cm, hmotnosť 45 gramov.

Slúchadlá odolné proti potu a vode sú pohodlné, neprekážajú a ich hlavnou výhodou je, že pri nižších hlasitostiach počujete všetky ostatné zvuky okolo seba, čo oceníte napríklad pri chôdzi alebo behu po ulici. Nemalo by sa vám tak stať, že prepočujete prichádzajúce auto či vlak. Akonáhle si však výraznejšie zvýšite hlasitosť, zvuk už konkuruje okolitým zvukom a nemusíte počuť všetko, čo sa okolo vás deje.

Výdrž na jedno nabitie je približne dvanásť hodín počúvania pri slabšej hlasitosti, v pohotovostnom režime vám vydržia asi desať dní.

Škoda, že slúchadlá nie sú bezdrôtové, predsa len, káble vedené za krkom môžu niekomu pri pohybe prekážať. Modul obsahuje reguláciu hlasitosti, nezávislú od regulácie v pripojenom smartfóne. Nachádza sa tu aj prepínacie tlačidlo vypnutia / zapnutia, klávesy ovládania hlasitosti a nabíjací microUSB konektor. Na oblečenie ho pripnete pomocou jednoduchého štipca. V núdzi využijete slúchadlá aj na telefonovanie, kvalitný prenos hlasu ale nečakajte.

Orientačná cena: 55 € (Diskus.cz.)

Na jeden záber: AfterShokz Sportz M3

Záver

Káblové slúchadlá AfterShokz Sportz M3 zaujmú svojou netradičnou technológiou, kvalitou prehrávania hudby oslovia skôr menej náročného zákazníka, ktorý hľadá slúchadlá na zlepšenie nálady počas behu. Za cenu približne 55 eur však na našom trhu pravdepodobne nezoženiete nič podobné. Ich Bluetooth verzia by určite viacerých z nás potešila viac.

Diskusia k článku:

harm22 17.12.2014 - 07:38

mate preklep v nazve... *dakujem. :-) (Lenka)*

Celá diskusia 1 príspevok