Linshof i8

Pripravovaný smartfón nemecko-rakúskeho výrobcu s netradičným dizajnom, osemjadrovým procesorom, 80 GB vnútornou pamäťou, 3 GB RAM, OS Android 5.0 Lollipop, 5'' Full HD displejom a 13 Mpix fotoaparátom. Poteší dostupná cena.

Základné parametre:

OS:Android Android 5.0 Lollipop

chipset: ???

procesor: osemjadrový 2,1 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE

rozmery: ??? x ??? x ??? mm,

hmotnosť: 140 gramov

displej: Super AMOLED, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 080 x 1 920 b., uhlopriečka 5'' (127 mm)

fotoaparát: fotoaparát 13 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps)

predná kamera: 8 Mpix

pamäť: pamäť 80 GB + 3 GB RAM

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps), LTE

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), HDMI HDMI, NFC,

hudba: hudba MP3 prehrávač, pravdepodobne 3,5 mm jack, TV-Out,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 3 100 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: 380 USD / marec 2015

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, pamäťové karty, pravdepodobne FM rádio,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Linshof je zrejme pre väčšinu Slovákov neznáma firma. Sídli vo Viedni, no Centrum pre výskum a vývoj má v Hamburgu. V súčasnej dobe dokončuje výrobu smartfónu, ktorý by sa mal začať predávať v marci budúceho roka. Nikoho zrejme neprekvapí, že vyrábať sa má v Číne. Možno sa s ním stretneme aj na každoročnej konferencii Mobile World Congress v budúcom roku. Okrem smartfónu pripravuje spoločnosť aj tablet, ktorý vám predstavíme v niektorom z ďalších článkov.

Výborná výbava, netradičný dizajn, primeraná cena. Až človeku napadne, či sa tento model naozaj začne vyrábať alebo ide len o vydarený koncept. Pochybnosti tu stále sú. Firma toho o sebe na svojom webe veľa neprezradila, vieme však, že CEO firmy je Dr. Tomas Bencik (Tomáš Benčík?). Na Facebook sa spoločnosť pridala len nedávno, 19. novembra 2014. Preto sme pri reálnom uvedení produktu na trh opatrní. Čas všetko preverí.

Novinka dostala netradičný osemuholníkový vzhľad. Číslovka osem sprevádza aj názov smartfónu a osem jadier ponúkne 2,1 GHz procesor. Ďalšiu osmičku nájdeme v nezvyčajne vysokej kapacite vnútornej pamäte, rovných 80 GB a osem megapixelov má aj predná kamera. Tým by sa výpočet tejto číslovky mohol skončiť. Akú šírku má konštrukcia nevieme, no z produktových fotografií vidno, že je tenká a pravdepodobne jednoliata. Podľa slov výrobcu je zadná stena zhotovená z brúseného hliníka. Batériu s kapacitou 3 100 mAh tak zrejme sami nevymeníte. Hmotnosť je príjemných 140 gramov. Na zahodenie nie sú ani zvyšné parametre. Operačná pamäť RAM disponuje 3 GB kapacitou a päťpalcový Super AMOLED displej sa pýši Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov.

Operačný systém Android pobeží v najnovšej verzii 5.0 Lollipop a bude doplnený o vlastné používateľské prostredie výrobcu. Na prvých fotografiách si môžeme všimnúť, že napríklad informačná lišta sa presťahovala dole a nájdeme na nej aj dotykové ovládacie prvky: šípku Späť a tlačidlá Domov a Multitasking. Dobre vyzerajú aj špecifikácie fotoaparátov. Okrem osemmegapixelovej prednej kamery tu nájdeme hlavný 13-megapixelový, 28 mm, širokouhlý Sony CMOS snímač, ktorému nechýba automatické zaostrovanie ani prisvetľovacia dióda. Vo výbave nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, WI-Fi, GPS, Bluetooth 4.0, NFC i HDMI (cez redukciu). O prítomnosti FM rádia ani 3,5 mm jacku sa výrobca nezmieňuje (na ten by sa miesto mohlo nájsť). Zrejme nenájdeme ani slot na pamäťové karty.

Linshof i8 sa má začať predávať v prvom kvartáli budúceho roka v čiernej a bielej verzii. Zaujímavá je aj jeho cena - 380 amerických dolárov. Zvedaví sme hlavne na európsku cenu. Pokiaľ ide o reálny telefón, držíme mu palce.

Diskusia k článku:

Lenka Ivančíková 01.12.2014 - 01:06

Co myslite, je to realny produkt alebo si z nas len niekto vystrelil? :-) Neznama firma, ktora toho o sebe vela nepovie a jedinym kontaktom je e-mail pripravuje nadupany stroj s vybornou cenou...az prilis dobre, nemyslite? Napriek tomu, ze nie som uplne presvedcena o realnosti tohto produktu zverejnila som o nom zakladne informacie, aby ste si sami utvorili nazor. Ved aj ine firmy zacinali od nuly a dnes o nich hovori cely svet, nie? :-)

AdoP01.12.2014 - 07:01 Trvalý odkaz

az ked bude realny predaj, potom rozmyslaj o kúpe. zatial je to len uputavka na pekny mobil.

jarpo01.12.2014 - 07:37 Trvalý odkaz

Čo sa týka dizajnu, každé vybočenie z radu je fajn osvieženie :-)

Michal01.12.2014 - 07:53 Trvalý odkaz

Aj o Oneplus One boli pochybnosti,ci je realny :-) Vyzera super, bodaj by to bola pravda.

Profile picture for user bcrs@azet.sk

RoSta01.12.2014 - 08:40 Trvalý odkaz

ak bude ešte aj dual sim, tak jasná voľba

Celá diskusia 16 príspevkov